את ההשראה לארוחות הזריזות קיבלתי מהשף ג'יימי אוליבר. חשבתי לעצמי שזה רלוונטי מאוד גם עבור הקהל הישראלי: מדי פעם פונים אליי הורים צעירים ומתוודים שאין להם זמן להכין ארוחה של ממש לילדיהם, והם מסתפקים במזון קנוי או קפוא. ואני אומרת - חצי שעה זה מספיק.

הנה, נסו אותי: קבלו שתי הצעות לארוחה שלמה, מאוזנת וטעימה - בחצי שעה עבודה (לא כולל שטיפת כלים. את זה תעשו על חשבון הזמן שלכם).

רשימת כלים:

* 2 מחבתות רחבות, מומלץ טפלון

* בלנדר (מוט או רגיל)

* סכין חדה

* קרש חיתוך

* כותש שום

* כפות עץ לערבוב

כמה עצות טובות:

1. קודם קוראים (ומבינים). חשוב לקרוא את המתכון מראש (לפני שמתחילים בהכנות) מתחילתו ועד סופו, כך תדעו בדיוק את סדר ההכנה.

2. ואז מכינים. מארגנים מראש את המרכיבים על השיש. חוסך מלא זמן.

3. אחר כך משלבים. בכתבה שלפניכם, המתכונים של כל מרכיבי הארוחה שלובים זה בזה (ולא כתובים בנפרד), וזאת כדי לנצל את הזמן באופן מיטבי. אפילו הבשלנים האיטיים ביותר יעמדו בזמנים, אם יעקבו אחרי ההוראות.

4. ציוד חובה. המתכונים מיועדים למטבח המצויד במכשירים בסיסיים: תנור, כיריים, ממחה (בלנדר) או מעבד מזון, סכין וקרש חיתוך. אפשר כמובן למצוא תחליפים (למשל, לערבב או לקצוץ ידנית במקום להשתמש בבלנדר או במעבד) – אבל אין מה לעשות, המכשירים חוסכים זמן ומאמץ.

שווארמה מגולגלת בטורטייה, סלט עגבניות שרי, טחינה ירוקה וקוביות תפוחי אדמה מטוגנות

המרכיבים (4 מנות)

לעוף

4 נתחי חזה עוף, נקיים מעור ושומן

1 כף תבלין לשווארמה

4 שיני שום, קלופות וכתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור, גרוס דק

1/4 כוס יין לבן

4 כפות שמן זית

4 בצל לבן, קלוף

הכנת תפוחי האדמה (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)
הכנת תפוחי האדמה (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)

לתפוחי האדמה

6 תפוחי אדמה, קלופים ושטופים

1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

לטחינה

1 כוס טחינה גולמית

1 צרור כוסברה, או צרור פטרוזיליה, או חצי וחצי

2 שיני שום, קלופות

2 פלפל שאטה

מיץ מ־1 לימון

3/4 כוס מים קרים מאוד

1/2 כפית מלח

לסלט

1 סלסלת עגבניות שרי

1/2 בצל סגול, קלוף

1/4 צרור עלי נענע

מיץ מ־1/2 לימון

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

לטורטיות

1 חבילת טורטיות רכות

(8 טורטיות)

ההכנה:

1. העוף: מניחים את חזות העוף על קרש חיתוך ופורסים בסכין חדה לרוחבם, לרצועות בעובי 1 ס"מ. מעבירים לקערה ומוסיפים את תבלין השווארמה, השום, התבלינים, היין לבן וכף משמן זית, ומערבבים היטב.

2. העוף: מנקים את קרש החיתוך והסכין. חוצים את הבצל ופורסים דק. שומרים בצד.

3. תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה. מוסיפים את הפפריקה והמלח ומערבבים. מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ואת תפוחי האדמה, מטגנים כ־20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם בכף עץ, עד הזהבה.

4. במקביל ממשיכים עם העוף: מחממים מחבת נוספת על להבה גבוהה. מוסיפים עוד 2 כפות משמן הזית ומעבירים למחבת כשליש מרצועות העוף. מטגנים 7-5 דקות, עד הזהבה ומעבירים לקערה. מטגנים כך, בנפרד, גם את שני השלישים הנוספים של רצועות העוף. מעבירים לצלחת.

5. בזמן הטיגון, מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6. במקביל מכינים את הטחינה: שמים את כל המרכיבים בבלנדר ומעבדים לממרח ירוק חלק. מעבירים לצלחת הגשה.

7. הסלט: חותכים את עגבניות השרי לרבעים, פורסים את הבצל, קוטמים את עלי הנענע ומעבירים הכל לקערה. מוסיפים את הלימון, המלח ושמן הזית ומערבבים.

8. הטורטיות: מניחים את הטורטיות בתבנית באופן מעט חופף ומחממים בתנור כ־2 דקות. מוציאים.

9. העוף: מנגבים את המחבת בה טוגן העוף. מוסיפים את כף השמן האחרונה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה כ־5 דקות. מחזירים למחבת את רצועות העוף, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים.

10. ההגשה: מניחים טורטייה על משטח העבודה, מורחים אותה במעט טחינה ומניחים מרצועות העוף והבצל. מוסיפים מעט מהסלט ומתפוחי האדמה, מגלגלים ומגישים. מכינים כך את כל הטורטיות.

ארוחת פרגיות, אורז בסמטי עם חומוס ותבלינים, סלט צנוניות, עגבניות ועלי ארוגולה

המרכיבים (4 מנות)

לפרגיות

8 פרגיות, נקיות משומן, אפשר להשאיר את העור, אם רוצים

4 שיני שום, קלופות וכתושות

1/2 2 כפות לימון כבוש קצוץ

1/2 1 כפות אריסה

5 גזרים, קלופים וחתוכים באלכסון בעובי של 3-2 ס"מ

3 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים

3-2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

הכנת הפרגית (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)
הכנת הפרגית (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)

:רשימת כלים

תבנית פיירקס או תבנית חד פעמית

סיר עם מכסה

קרש חיתוך

סכין חדה

לאורז

1 בצל, קלוף

2 כפות שמן קנולה

2 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים

2 כוסות אורז בסמטי

1 מקל קינמון

5 תרמילי הל

5 יחידות פלפל אנגלי

1/2 כפית כורכום או זעפרן

5 כוסות מים רותחים

הכנת האורז (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)
הכנת האורז (צילום: דני לרנר סגנון: פסי ברניצקי)

לסלט

1 סלסלת עגבניות שרי

1/2 בצל סגול, קלוף

10 צנוניות

1 חבילת עלי ארוגולה

מיץ מ־1 לימון

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־240 מעלות בתוכנית טורבו. ממלאים קומקום במים ומביאים לרתיחה.

2. הפרגיות: שמים את כל המרכיבים בתבנית, מערבבים היטב וצולים 25 דקות, עד שהפרגיות עשויות.

3.בינתיים מכינים את האורז: מחממים סיר על להבה בינונית וקוצצים דק את הבצל. יוצקים את השמן לסיר, מחממים מעט ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ־5 דקות. בינתיים שוטפים את גרגרי החומוס במעט מים רותחים ומסננים. מעבירים לסיר ומטגנים כדקה נוספת.

4. האורז: שוטפים את האורז ומסננים. מעבירים אותו לסיר הבצל־חומוס, מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות.

5. בינתיים מכינים את הסלט: חותכים את עגבניות השרי לאורכן לרבעים ומעבירים לקערת הגשה. פורסים דק את הבצל והצנוניות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הארוגולה, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומערבבים.

6. ההגשה: מסירים את האורז מהכיריים ומערבבים אותו במזלג ל"אוורור". מוציאים את הפרגיות מהתנור ומגישים יחד עם האורז והסלט.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> חדש וכייפי: כל מה שישפר את סגנון החיים שלך - באפליקציה החדשה של "לאשה"