חוסר הבנה בתכשירי הגנה

מספרי ה־spf מבלבלים, מבחר התכשירים הולך וגדל, וההבדלים ביניהם לא תמיד ברורים. אם את משתמשת בתכשיר שלא מתאים לך, את עלולה לחשוב שאת מוגנת, ואולי גם למשוך עוד כמה שעות בשמש, "כי התמרחת". הסכנות ידועות: סרטן העור, כוויות שמש, קמטים, כתמים, הזדקנות מואצת ועוד תופינים מהסוג הלא טעים.

אז מה עושים?

אם קשה לך לבחור, לכי על בטוח: בחרי תכשיר המבטיח הגנה רחבה מקרני השמש UVA ו־UVB, עם מקדם הגנה גבוה: spf 30-50, והתמרחי ביסודיות מדי שעתיים ואחרי יציאה מן המים. גם כשאת לא בבריכה אלא "סתם" בחוץ, הקפידי למרוח את האיברים החשופים ואת הפנים.

עוצמת עיניים – לא צריכה משקפיים

כשאת בשמש, גם אם את שוכבת על המגבת בעיניים עצומות, העיניים שלך חשופות לסכנות ולמחלות שעדיף לדלג עליהן. סרטן, קטרקט, כאלה. כמו כן, מצמוצי עיניים כתוצאה מסנוור השמש יוצרים קמטים וקמטוטים בעור שהוא הרגיש והעדין ביותר בגוף, והממהר ביותר להתקמט.

אז מה עושים?

מרכיבים משקפי שמש איכותיים מבית טוב, כאלה שחוסמים ב־100% קרני UVA ו־UVB, וזוכרים לקחת אותם בכל יציאה מהבית.

עכשיו מעונן, אז העור שלי מוגן

כדאי להפנים: בישראל, החורף לא נחשב. גם ימים מעוננים לא. לעננים יש אפקט מצל ומצנן - אבל קרינת השמש חודרת דרכם וממשיכה להזיק לעור.

אז מה עושים?

מתייחסים להגנה מפני השמש כאל שגרה יומיומית, בלי לקפח ימים מעוננים. אל תתעצלי. זה טיפול האנטי־אייג'ינג הכי משתלם שתפרגני לעצמך אי פעם.

הליפסטיק בתיק, וזה מספיק

עור השפתיים רגיש במיוחד לשמש, היות שאין בו את מרכיב המלנין. חשיפה ממושכת של השפתיים לשמש עלולה לגרום שלל צרות, מאובדן נפח השפתיים ועד לסרטן. אל תחשבי שהשפתון או הליפגלוס שומרים עלייך: דווקא הברק שבתכשירי השפתיים מושך אליו את קרני השמש ומעצים את הנזק.

אז מה עושים?

מורחים תכשיר הגנה ייעודי לשפתיים, ומחדשים את המריחה מדי שעתיים. זה אפילו מתחרז.

אני מסונדלת – אני מסודרת

סנדלים משתלבים מצוין עם מלתחת הקיץ האוורירית ועם מזג האוויר הלוהט, אבל הם לא האופציה הידידותית ביותר לעור של כפות הרגליים. ככל שתסתובבי שעות רבות יותר בנעליים פתוחות, כך כפות הרגליים שלך ייראו פחות מטופחות. מין אבסורד שכזה.

אז מה עושים?

מקפידים למרוח תכשיר לחות עשיר על כפות הרגליים מדי ערב, לפני השינה, כחלק משגרת הטיפוח הקבועה בקיץ. לחיזוק האפקט, עטפי את הרגליים בגרבי כותנה לאחר מריחת הקרם, והשאירי ללילה.

איפור כבד – זה לא עובד!

הדילמה: את רוצה להיראות כהרגלך, עשויה ומאופרת למשעי, גם בשיא החום. אבל העור שלך חושב אחרת, ומזיע. הנקבוביות נפתחות, תכשירי האיפור חודרים אליהן, והתוצאה - פצעונים, ראשים שחורים, לכלוך ואפקט של בוץ.

אז מה עושים?

מתאימים את שגרת האיפור למזג האוויר. כשאת הולכת לים או לבריכה, ותרי על איפור (או צמצמי אותו למינימום) והתמקדי במריחת תכשיר הגנה. ביומיום, הסתפקי בתחליף מייק־אפ עדין (או קרם הגנה עם מעט גוון), מסקרה עמידה במים ותכשיר לחות לשפתיים.

מתקלחת – מתגלחת

אם את מגלחת שיער גוף במהלך המקלחת, אל תעשי זאת ברגע שנכנסת מתחת לזרם המים. בשלב הזה העור עדיין לא התרכך ולא התנקה, וגם שיער הגוף פחות גמיש. גילוח זריז יהיה פחות חלק ופחות אחיד.

אז מה עושים?

שוטפים את הגוף, מסתבנים, חופפים, ורק אחרי שהעור והשיער הספיקו להתרכך - מגלחים.

מייבשת – משפשפת

התקלחת? העור שלך נקי, רך וריחני? שפשוף אגרסיבי במגבת יהרוס לעור שלך את כל החוויה, ועלול לעורר גירויים לא נעימים.

אז מה עושים?

פשוט: מייבשים את העור בטפיחות מגבת.

יוצאת מהמים – מרימה רגליים

מה את עושה אחרי טבילה בים ובבריכה? הכלור וגם המלח עלולים לגרום לגירויים בעור, שלא לדבר על הנזק שהם גורמים לשיער. שלא לדבר על זה שהמים האלה בעצם לא ממש נקיים (הוצאנו לך את החשק?).

אז מה עושים?

אחרי הטבילה, הקפידי לעבור מתחת לזרם המקלחת, לפני שאת משתרעת על המגבת. וברור שאת לא פטורה ממקלחת יסודית וחפיפת ראש בבית.

מונעת הזעה – כשאני ערה

משתמשת בדיאודורנט רק כשאת קמה בבוקר? בשעות הערות, כשמתרוצצים ומזיעים, הדיאודורנט נשטף החוצה ואין לו מספיק זמן להתכונן לפעולה.

אז מה עושים?

מורחים או מתיזים גם בלילה, לפני השינה. כך, כשהגוף במנוחה, מרכיבי הדיאודורנט יכולים להיספג בנחת בעור ולהגיע לשעות הבוקר כשהם ערוכים ומוכנים לקראת הזיעה שלך. בבוקר, הוסיפי שכבה.