רוצה להקים עסק, אבל חוששת שלא תצליחי לממן את השיפוץ, את רכישת הציוד או חומרי הגלם, או שלא תצליחי לממן את הוצאות השיווק? את דואגת שאין לך הכשרה מתאימה ושלא יהיה מי שייתן לך תמיכה ועידוד ברגעים הקשים? זה בדיוק מה שעושים ב"לתת עתיד".

אם את צריכה הלוואה של 5,000 עד 40,000 שקל להקמת העסק שלך, הם יעזרו לך להשיג אותה בתנאים הכי טובים. אם את זקוקה להכשרה, המתנדבים שלהם, כולם אנשי עסקים מנוסים, יעזרו לך ללמוד. למעשה, אחת או אחד מהם ילווה אותך לאורך הדרך, ייעץ רק לך, אישית, וגם יסייע לך עם הקשרים המקצועיים. וכל זה - ללא תשלום.

>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>> חדש וכייפי: כל מה שישפר את סגנון החיים שלך - באפליקציה החדשה של "לאשה"

מאחורי "לתת עתיד" עומד איש העסקים נסים בראל, שלפני כשנה מכר ביותר מ־70 מיליון שקל את קומסק, חברת ייעוץ בענייני אבטחת מידע וסייבר. הוא הקים אותה כעסק קטן והיא צמחה לחברה עם 120 עובדים, שייעצה לממשלות ולחברות ברחבי העולם.

מה לך וליזמות נשים?

"כבר 19 שנה אני חבר בוועד המנהל של ארגון 'לתת', ותמיד חשבתי שאמנם חשוב לחלק מזון לנזקקים אבל צריך לפעול יותר בכיוון מתן חכות לדוג בהן. אם עוזרים לאישה שהיא אמא להקים עסק, נותנים לה הזדמנות לחולל שינוי בחיים שלה ושל ילדיה. אני מאמין בנשים, שרוצות להצליח לא בשביל האגו, אלא כדי שלילדים שלהן יהיו חיים טובים יותר".

"כבר ארבע שנים אני מפתח את פרויקט 'לתת עתיד'. החלום שלי הוא לאפשר בכל שנה ל־1,000 נשים להקים עסק קטן משלהן. בהתחלה כל אחת תעבוד בעסק שלה, ואחרי שנה-שנתיים הן יתחילו להעסיק עוד עובדת ואחר כך עוד אחת. ככה זה עובד. גם אני הקמתי את העסק שלי מאפס ובמשך שלוש השנים הראשונות גם אני הייתי בעל עסק קטן ועבדתי לבד".

למה חשוב בעיניך שנשים יפתחו עסקים קטנים?

"העסקים הזעירים והקטנים יוצרים את המנועים של הכלכלה. תחשבי על זה: אישה אחת, שמייצרת 5,000 שקל לחודש בעסק הקטן שלה מכניסה כבר בשנה הראשונה 60 אלף שקלים. אם זו אישה שקודם לא עבדה, עכשיו היא כבר לא מובטלת והמדינה לא צריכה לשלם לה דמי אבטלה או הבטחת הכנסה".

"אישה כזו יכולה לאפשר לילד שלה ללמוד לנגן בפסנתר או לרכוש זוג נעליים חדשות וגם להיות גאה באמא שלו ולגדול עם תחושה של ביטחון עצמי. 1,000 נשים כאלה, בכל שנה, זה עוד 3,000 ילדים מאושרים וגם תוספת של הכנסות למשק. כל מה שצריך כדי להשיג את המשימה הזו זה 20 מיליון שקל למתן הלוואות, ואנשי עסקים מתנדבים, שמתחייבים ל־8 שעות בחודש, שבהן הם מאמנים אישה איך להקים עסק ומלווים אותה לאורך כל הדרך".

חוויות של נשות עסקים מנוסות

בכנס ההקמה של עמותת "לתת עתיד" שנערך במלון דניאל באשדוד פגשו 567 נשים יזמיות כמה מנשות העסקים המתנדבות, כמו עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדינה חכם, מנכ"לית אנגלו־סקסון, אפרת גילת, מנכ"לית מטרנה, גלי ניר, מנכ"לית אלטמן, לבנת פורן, מייסדת המרכז למימוש זכויות רפואיות, שרון חן קונפני, מייסדת "לקה" ואחרות. את היזמיות ונשות העסקים בירכה ד"ר קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, ואז הן שמעו חוויות של נשות עסקים מנוסות.

עפרה שטראוס, יו"ר תאגיד שטראוס, סיפרה על סבתא שלה, היזמית, שנאלצה להתמודד עם בנק שלא הסכים לתת לה הלוואה, "ועד היום אנחנו מקפידים לעבוד עם הבנק השני בנהריה, שאישר לסבתא שלי את ההלוואה". יפית גרינברג (ג. יפית) סיפרה שהקימה את העסק שלה רק כי רצתה להיות בבית עם הבן שנולד לה, "ועד היום אני מתעוררת בבוקר בחרדה שאולי הכל ייהרס ולא יהיה לי מאיפה לשלם את חשבון החשמל".

ליאורה עופר, שהקימה את רשת קניוני עופר ומליסרון, סיפרה על העסק הזעיר של אבא שלה ושל דודה, שכנערים נאלצו לצאת לעבוד לאחר שאבא שלהם נפצע ולא יכול היה להמשיך למכור קרח עם הסוס והעגלה של המשפחה. "הפחד שלא יהיה כסף מהעסק ליווה את המשפחה שלי שנים רבות. אני חושבת שכל בעל עסק מכיר את הפחד הזה, וזה בסדר. החוכמה היא לשלוט בפחד. לדעת להתייעץ, לבקש הסברים ולא לחשוש מלשאול שאלות".

  • רוצה לקבל סיוע לעסק שלך? התקשרי ל-1700-50-4221 או בדקי באתר לתת עתיד