שקשוקה פיקנטית עם טונה

בשקשוקה טובה צריך להשקיע: לזכור להוציא את הביצים מהמקרר שעה מראש (וכך, בבישול – החלבון יתבשל והחלמון יישאר נוזלי), לדאוג שהעגבניות יהיו בשרניות וגם כדאי לקלוף אותן (תוך כדי הבישול, ראו במתכון). אבל ההשקעה הזו משתלמת מאוד!

המרכיבים (4 מנות)

3-2 כפות שמן זית

3-2 שיני שום, קלופות ופרוסות

3-2 יחידות (או לפי הטעם) פלפל ירוק חריף, פרוס

12 עגבניות, חתוכות לרבעים

1 כפית פפריקה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק

6-5 ביצים

2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות היטב

ההכנה

1. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה גבוהה. מוסיפים את השמן, השום והפלפל הירוק ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד 10 דקות (בסיומן, אפשר להוציא במלקחיים את קליפות העגבנייה, אם רוצים). מנמיכים את הלהבה לבינונית ומוסיפים את התבלינים. מערבבים ומבשלים עוד 15-10 דקות, עד שהעגבניות מאבדות נוזלים.

2. מוסיפים את הביצים (מומלץ להניח אותן במעגל, ואפשר ליצור להן מעין גומות ברוטב). וזורים עליהן מלח ופלפל. מפזרים את נתחי הטונה במרווחים שבין הביצים ומשקיעים אותם קלות ברוטב. מבשלים עוד כ־10 דקות, עד שחלבוני הביצה מתקשים. מגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במחבת או במיקרוגל.
איזו טונה?

אני מעדיפה טונה בשמן, היא טעימה לי יותר, ולכן היא מככבת במתכונים שלפניכם. אבל אין בעיה, אפשר להחליף אותה בטונה במים, ולהוסיף כף וחצי של שמן לכל מתכון

סלט טונה עם תירס ומלפפון חמוץ

הסנדלר הולך יחף, נכון? במקרה שלי המשמעות היא שאני אוכלת כמעט רק סנדוויצ'ים. הסלט הזה מעולה לסנדוויץ' – הוא טעים ומשמח (במיוחד אם מוסיפים ללחמנייה גם פרוסות עגבנייה).

המרכיבים (4 מנות)

2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות היטב

1 קופסת שימורים תירס מתוק

7-5 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות

1/2 בצל סגול, קצוץ דק

מיץ מ־1 לימון

1/2 כפית מלח גס, או מלח ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק

3-2 כפות שמן זית

ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, בודקים וטועמים אם חסר מלח. מגישים.

  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.

סלט שוק עם טונה

את הסלט הזה אחי הקטן לימד אותי להכין. מאז, כשבא לי סלט עשיר, משביע ומלא בחלבונים בריאים, אני מתפנקת איתו בארוחת צהריים או ערב. כשאני רוצה ממש להרגיש מפונקת, אני גם מוסיפה לו קרוטונים תוצרת בית.

המרכיבים (4 מנות)

2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות היטב

4 מלפפונים, פרוסים דק

20 עלי חסה ערבית/ רומית, או עלים קרועים מ־1 חסה עגולה

15 עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לרבעים לאורכן

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות

1/2 בצל סגול, פרוס לרצועות דקות

15-10 זיתי קלמטה מגולענים

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

3-2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס, או מלח ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק

ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים את הטונה ומערבבים בעדינות.

טיפ:

נשארו לכם שאריות פירה? תשתמשו בהן, אפילו בלי לחמם, במקום בתפוח אדמה מבושל

קציצות טונה ותירס בציפוי סולת

קציצות טונה הן תענוג גדול למבוגרים וגם לילדים (שאולי רואים בהן סוג של שניצל או אצבעות דג פריך). עכשיו, בקיץ, התירס מתוק במיוחד ולכן מומלץ להשתמש בגרגירים טריים.

המרכיבים (כ־20 קציצות)

2 תפוחי אדמה (ראו טיפ בסוף המתכון)

2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות היטב

1 כוס גרגירי תירס, רצוי מקלח טרי, ואפשר גם משימורים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

3 ביצים

5-4 כפות פירורי לחם

1/2 1 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

לשימון התבנית: 3-2 כפות שמן זית

לציפוי: 1 כוס סולת

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שסכין ננעץ בתפוחי האדמה בקלות (כ־15 דקות). מסננים, קולפים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים את הטונה המסוננת ומועכים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את גרגירי התירס, הבצל הירוק, הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים לעיסה אחידה. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם ומערבבים (העיסה צריכה להיות לא דביקה).

4. משמנים את התבנית בשמן הזית. מפזרים את הסולת בצלחת עמוקה. בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה קציצות, מצפים אותן בסולת ומניחים בתבנית.

5. אופים את הקציצות כ־20 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים ומגישים.

  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר, או עד חודשיים במקפיא (מפשירים בחימום בתנור).

סלט טונה תוניסאי

מחווה סלטית לכריך התוניסאי, עם טוויסטים טורקיים. שימו אותו בבאגט טוב או על פוקאצ'ה בשרנית – וזה יהיה מושלם.

המרכיבים (4 מנות)

2 תפוחי אדמה

5-4 ביצים

2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות היטב

20 זיתי טאסוס, מגולענים וקצוצים גס

2-1 כפות לימון כבוש, קצוץ דק

1/2 כפית פפריקה חריפה או פפריקה מעושנת

להגשה

באגט או פוקאצ'ה

3-2 כפות סלט מטבוחה או סלט טורקי

ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שסכין ננעץ בתפוחי האדמה בקלות (כ־15 דקות). מסננים, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. במקביל, מבשלים את הביצים כך שיהיו קשות. מסננים, מצננים, קולפים וחותכים אותן לקוביות או לפרוסות.

2. מעבירים את תפוחי האדמה והביצים לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות.

3. ההגשה: מורחים את המטבוחה (או הסלט הטורקי) על הלחם. מוסיפים את הסלט ומגישים.

  • איך שומרים? את הסלט – עד 4 ימים, במקרר.