סלט בורגול, אגסים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך | נעמה רן

המרכיבים (6-4 מנות)

כוס בורגול

1/2 1 כוסות מים רותחים

1/2 כפית מלח

1 צרור רוקט או ארוגולה

3 אגסים מוצקים, פרוסים לפלחים

100 גרם גבינת רוקפור, מפוררת גס

1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

לרוטב

5 כפות שמן זית

5 כפות חומץ בלסמי

אפשרות: 1/2 כפית זרעי שומר כתושים

מלח, פלפל

אפשרות לקישוט: עלי שמיר שלמים

ההכנה

1. שמים בקערה את הבורגול, המים הרותחים והמלח. מערבבים במזלג ומכסים את הקערה בניילון נצמד או בצלחת שטוחה. ממתינים 15-10 דקות לספיגת הנוזלים. מסירים את הכיסוי מהקערה ומערבבים במזלג, להפרדת הגרגירים.

2. מוסיפים לקערת הבורגול את הרוקט והאגסים ומערבבים בעדינות.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים שוב. מפזרים את הרוקפור, האגוזים והשמיר (אם רוצים) ומגישים מיד.

סלט תפוחי אדמה | עמית דונסקוי

המרכיבים (8 מנות)

6 תפוחי אדמה בהירים בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס עגבניות שרי אדומות, חצויות

1/2 כוס עגבניות שרי צהובות, חצויות

1/2 כוס עגבניות שרי ליקופן, חצויות

150 גבינת פטה, מפוררת

1/4 כוס צלפים

לעיטור: עלי נענע

לרוטב

1 כף טרגון טרי קצוץ דק

2 כפות חומץ בן יין לבן

2 כפות דבש

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים ומניחים לצינון.

2. הרוטב: שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב למעט השמן. מערבבים היטב, מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.

3. הרכבת הסלט: שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה ואת כל שאר הירקות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפזרים את הגבינה והצלפים, מעטרים בנענע ומגישים.

סלט ירוק עם עוף ודלורית צלויה | קלי מגר

המרכיבים (4 מנות)

1 דלורית, קלופה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

2 כפות שמן קנולה

1/2 1 יחידות (350-300 גרם) חזה עוף

מלח, פלפל שחור גרוס

10 עלי חסה רומית, חתוכים גס

100 גרם עלי בייבי

50 גרם עלי רוקט

4 כפות גרעיני דלעת, קלופים וקלויים

לרוטב

4 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל גרגירים

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית סוכר חום

1 כף רוטב סויה

1/4 כפית מלח, או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. מניחים את קוביות הדלורית בתבנית ומברישים בשמן. אופים ‭25-20‬ דקות, עד שהדלורית משחימה בקצוות. מוציאים ומצננים.

3. מניחים מחבת צלייה (או מחבת רגילה) על הכיריים ומחממים עד שהיא חמה מאוד. מתבלים את חזה העוף במלח, בפלפל ובמעט שמן קנולה ומטגנים 3 דקות מכל צד. מצננים וחותכים לקוביות.

4. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד.

5. הרכבת המנה: שמים את כל העלים בקערה ומערבבים. מניחים מעל את העוף והדלורית, זורים את הגרעינים, יוצקים מהרוטב ומגישים.

סלט עדשים ירוקות | עמית דונסקוי

המרכיבים (6 מנות)

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 גזר, קלוף ופרוס דק

10 צנוניות קטנות, פרוסות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

3 כפות שמן זית

מיץ מ־1 לימון

מלח, פלפל שחור גס

להגשה

150 גרם גבינת פטה, מפוררת

100 גרם גבינת קשקבל, פרוסה בקולפן

1 בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות

פפריקה

ההכנה

1. שורים את העדשים במים כשעה ומסננים.

2. ממלאים סיר במים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את העדשים, מכסים ומבשלים כ־40 דקות על להבה בינונית, עד שהעדשים מתרככות. מסננים, מעבירים לקערה גדולה ומניחים לצינון.

3. מוסיפים לקערה את כל הירקות והעלים הקצוצים, מתבלים בשמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים בעדינות.

4. ההגשה: מפזרים על הסלט את הגבינות וטבעות הבצל, זורים מעט פפריקה ומגישים (שומרים עד יומיים, מכוסה במקרר).