בשנים האחרונות אט אט החלו טיפולי יופי לגברים לחלחל ללב הקונצנזוס בחברה הישראלית. הטרנד החל בגברים שמסדרים גבות, עבר לטיפולי הסרת שיער, המשיך לגברים שמטפחים זקן, ואז למניקור, פדיקור וטיפולי פנים. אבל לקח הרבה זמן עד שהגבר הישראלי הממוצע החליט לעשות בוטוקס.

טיפולי אסתטיקה רפואית והזרקות הינם כמעט תמיד נחלתן של נשים. משהו ברעיון של הזרקת חומר מילוי לפנים או בוטוקס נתפס מאד לא גברי. אולי משום שאנו נוטים לשייך טיפולי אסתטיקה לעור חלק ומתוח שיוצר מראה מאד עדין ונשי.

ואני שואלת: האמנם?

מוטיב היופי הזכרי בטבע

בקרב מינים רבים של בעלי חיים, הזכרים מתהדרים בפרוות ונוצות יפות יותר משל הנקבות, על מנת למשוך בנות זוג פוטנציאליות ולהתעלות על פני זכרים אחרים. ניתן לראות שבחיות המתגוררות בלהקות יש זכר אלפא, מנהיג, שבדרך כלל מתהדר בקרנים הגדולות ביותר, בזנב הצבעוני ביותר, או בפרווה היפה ביותר.

מדוע, אם כן לא כדאי שהגברים שלנו יהיו יותר יפים גם הם?

האמנציפציה הגברית בכל הנוגע ליופי ואסתטיקה הופיעה אי שם בשנות ה-90, מושג היופי הגברי בתרבויות השונות, עבר עם השנים תהפוכות רבות. אם ברומא או יוון העתיקה יופי גברי היה מעלה נחשקת, הרי שבתקופה המודרנית בתרבות המערבית והמזרח תיכונית גברים לא השקיעו מזמנם או כספם בטיפוח או יופי. במדינת ישראל, הגבר הישראלי גדל בתפיסה שעיסוק בחיצוניות נחשבת טאבו. לכל היותר היה מותר להיות "חתיך" כלומר חטוב ואתלטי אך בשום פנים ואופן לא יפה.

בקרב גברים מהקהילה הגאה יש יותר חופש עיסוק באסתטיקה מאשר אצל סטרייטים, אך באופן כללי עד שנות ה- 80-90 של המאה העשרים לא היה עיסוק קולקטיבי גלוי וחופשי בטיפולי יופי בקנה מידה נרחב. ככלל, גברים נדרשים להתבלט, לא ביופיים אלא בפרמטרים של הישרדות ושגשוג: כסף, כוח, חוכמה. נוצר מצב שתכונה כמו יופי יכולה להזיק, מתוקף היותה מקושרת לנשיות. בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר יופי גברי מתפרץ, גברים החוצים את הגבול של גברי ונשי, וגברים שמטפחים יופיים בצורה מוחצנת, דווקא בתחומים שנחשבים גבריים, למשל שחקני כדורגל.

מהו אם כן, מושג היופי הגברי?

יופי גברי מורכב מאותם אלמנטים בדיוק של יופי נשי, קרי, סימטריה והקפדה על יחס הזהב (1:618 המספר המסמל את הפרופורציה המושלמת בטבע).

אלא, שבניגוד ליופי נשי המתאפיין בקווים רכים ועגולים, היופי הגברי מאופיין ע"י קווים חזקים וזוויות. מצח בולט, קו לסת מסותת, אף רומאי, ומבנה פנים רחב, כולם מעידים על יופי גברי ובלבד שהם שומרים על מבנה פנים סימטרי עם הקפדה על חלוקה מדויקת של הפנים לאזור עליון אמצעי ותחתון. בניגוד לנשים המאופיינות ביופי עדין וחלק, אצל גברים קווים וקמטי הבעה מביאים משהו מניסיון החיים או "כישורי ההישרדות" של הגבר ולכן דווקא יכולים לתרום ליופיו.

אם כך מדוע בכלל לטפל בגברים? איזה טיפולים מתאימים לכם?

החוכמה הגדולה בטיפולי יופי לגברים היא ההחלטה איזה קמט ראוי להישאר, כלומר תורם ליופיו ואופיו של המטופל ואיזה קמט מפריע.

ככלל אני ממליצה להמעיט בטיפולי בוטוקס למצח. קווים במצח ובמידה מסוימת קמטי זעף

(בין הגבות) משווים לגבר מראה מאד גברי ולא מפריעים בשמירה על סימטריה ויופי של פניו. מאידך אצל גברים רבים יש איבוד שומן בכריות השומן של הפנים האמצעיות (במונח המקצועי Midface). במקרה כזה אנו רואים הפרת הסימטריה של הפנים, צניחת הרקמות הרכות בלחיים ובאזור הקפלים בצידי האף (הנזולביאלים) ואפילו צניחה והעמקה של הקפלים בצידי הפה (המריונטות). באזור ה-Midface, אמליץ לבצע מילוי בחומצה היאלורונית בסמיכות גבוהה למשל חומצה היאלורונית XL של סטילאז' כדי להרים את מרכז הכובד של הלחיים בחזרה למקום הראוי ובכך להשיב את הסימטריה הטבעית של הפנים. ככלל אצל גברים יש צורך במילוי בחומצה היאלורונית בסמיכות גבוהה יותר מאשר אצל נשים, בעלי אפקט הרמה יותר משמעותי בשל העור העבה יותר של גברים.

ישנם גם טיפולים כגון: עיצוב קו הלסת – יצירה של מראה מסותת וזויתי של הלסת (בראד פיט), השבת הנפח שאבד עם השנים וזאת ע"י חומצה היאלורונית סמיכה ביותר למשל: XXL של סטילאז'. באופן כללי איני ממליצה על מילוי שפתיים לגברים, אלא אם באמת קיימת התדקקות משמעותית. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהטיפול מחזיק באופן כללי כ 4-6 חודשים אצל נשים, ואצל גברים לעיתים הרבה פחות. כמו כן שפתיים חושניות הן מאפיין של יופי נשי יותר מגברי.

גברים רבים מגיעים אלי גם להזרקת בוטוקס בבתי השחי - טיפול להזעת יתר. אין ספק שעיגולים רטובים וריח בבתי השחי לא מתאים למושג היופי בן זמננו. הטיפול מבוצע לאחר אבחון בו אני בודקת אם אכן קיימת הזעת יתר. במידה והמטופל נמצא מתאים מזריקים בוטוקס לכ-15 נקודות בעור של כל בית שחי. המטופל יכול לשוב לשגרה מיידית ובנוסף לשכוח מהזעת יתר למשך מספר חודשים.

מה ההבדל בין טיפולי היופי המיועדים לגברים ולנשים?

הגברים המגיעים אלי לטיפול בדרך כלל לא מעוניינים שיידעו שהם עוברים טיפולי יופי. חשובה להם הדיסקרטיות. אין מצב שהם יעשו צ'ק אין בפייסבוק או יספרו לכולם שהם מגיעים לטיפולים. לכן כשאני משוחחת עם גברים על טיפולים, אני בדרך כלל מנסה להכניס אותם בסוף היום, כדי שלא ייווצר מצב שיפגשו מישהו שהם מכירים בטעות. גברים נוטים לעשות סקר שוק, הם גם יודעים בדיוק מה הם רוצים ואיך, בניגוד לנשים שבאות אלי ואומרות: "תגידי לי מה את חושבת?" גברים אומרים: "באתי למילוי חומצה היאלורונית באזור הלחיים". לצערי גברים פחות באים לביקורת לאחר הזרקה, ובאופן כללי לא מעוניינים בטיפולים המשכיים, אלא מעדיפים לבצע הכל בפגישה אחת. כמו כן לדעתי גברים גם קצת יותר מפחדים ממחטים מאשר נשים, אבל זה כמובן לא מוכח מדעית.

  • ד”ר דפנה מנספלד, עוסקת ברפואה אסתטית תוך דגש על שמירת מראה טבעי ויפה. מבצעת הזרקות בוטוקס ומילוי בחומצה היאלורונית לקמטים. הצערת העור, הזעת יתר ועוד. אשמח להזמינכם לפגישת ייעוץ אישית: יחיאל שמי 4/4 יפו - ת"א טל' 6668542 - 052 או במייל או באתר .