פריצת דיסק והיצירות בתעלה, הינן בעיות נפוצות וקשות לטיפול, גורמות סבל קשה לסובלים מהן - והחיים בצילן כוללים כאבים עזים, הגבלה בתנועות וקשיים תפקודיים. מטופלים רבים מקבלים את רוע הגזירה וחיים בצל המחלה, מתבוססים בייאושם מהכאב שפוגע בכל חלקה טובה. רבים מהם חוששים מפתרון ניתוחי.

אריאלה טאצ'ר - מספרת על ניתוח פריצת דיסק שעברה:

אריאלה, מה הוביל אותך לשולחן הניתוחים?

"לפני כ-5 שנים התחלתי לסבול מכאבים בלתי נסבלים לאורך יד ימין אשר נבעו מפריצת דיסק צווארית. אושפזתי בבי"ח תל השומר, שם טופלתי במרפאת כאב, ע"י זריקות אפידורליות, במשך 8 חודשים, ללא הצלחה. המשכתי לסבול מכאבים בלתי נסבלים ובקושי תפקדתי. עם הזמן, התפתחה חולשה ביד ימין, שגרמה שלא יכולתי להרים דבר. חיי היו סיוט. חיפשתי עזרה בכל מקום אפשרי".

מה הטיפול שהוצע לך?

"קיבלתי ייעוץ והמלצות על רופאים מהשורה הראשונה, כירורגים בעלי שם. כולם המליצו פה אחד על הניתוח הקונבנציונאלי "קורפקטומיה", הכולל את הוצאת הדיסק הנפרץ והשתלת שתל במקומו. כמו-כן, הובהר לי כי ניתוח זה בלתי הפיך ושלבי ההחלמה ממנו קשים וממושכים. לאור זאת, ויתרתי והמשכתי לסבול. למזלי, לא הרמתי ידיים וחיפשתי פתרון".

פניתי לרב פירר, אשר המליץ לי על ניתוח חדשני בגישה אנדוסקופית והמליץ על ד"ר דוידוביץ, נוירוכירורג, שהתמחה במשך 3 שנים בפיטסבורג ארה"ב, שם ניתח מטופלים בהצלחה. "המלצה זו הצילה אותי מחיים לא חיים, בצל כאב בלתי נסבל". הניתוח עליו מדברת אריאלה הינו ניתוח חדשני של עמוד שדרה בגישה אנדוסקופית.

ד"ר שלמה דוידוביץ', שביצע את הניתוח של אריאלה מסביר אודותיו:

מהו ניתוח עמוד שידרה בגישה אנדוסקופית?

"ניתוח זעיר פולשני השונה מהניתוח המסורתי המתבצע בגישה פתוחה. באזור הניתוח מבוצע חתך קטן, דרכו מוחדר אנדוסקופ, המאפשר לראות את האזור המנותח ולבצע פעולות ללא פתיחה נרחבת של האזור. ניתוח זה מייתר את הצורך בקיבועים ושתלים - ויש לו שלל יתרונות ברורים. כשמדובר בניתוח פריצת דיסק בשיטה אנדוסקופית, במהלך הניתוח, דרך חתך זעיר שמבוצע בעזרת האנדוסקופ, המנתח מסיר חלק מהדיסק, או משייף ומסיר הסתיידות כדי להפחית מהלחץ על העצב.

מהם היתרונות של ניתוח עמוד שדרה אנדוסקופי?

"ראשית, האנדוסקופ מסייע להצלחת הניתוח ומשפר יעילות הפעולה הניתוחית. משום שהוא מגדיל את מה שרואים ומשקף כל פינה, יכול המנתח לראות מקרוב, היטב ובאופן מוגדל את האזור המנותח. ראות טובה זו גם מקטינה את הסיכון לפגיעה עצבית בשל פגיעה לא רצויה במבנה עצבי סמוך. שנית, המטופל שעובר ניתוח כזה פחות סובל, משום שהפגיעה ברקמות קטנה יותר (חתך קטן ולא "פתיחה") ולרוב אין כל שימוש באמצעים מכניים. גם ההחלמה מהירה וקלה יותר. יש פחות סיכון לזיהום ולדימום". זהו, אפוא, הניתוח שעברה אריאלה. והיא עברה שניים: אחד לעמוד שידרה צוארי ואחד לעמוד שידרה מותני.

אריאלה, כיצד עבר הניתוח וההחלמה ממנו?

"עברתי את הניתוח האנדוסקופי הצווארי, שלא היה קשה במיוחד. ההחלמה עברה בסדר. ואני, קיבלתי חיי חזרה. כשהתעוררתי מהניתוח, לא נותר דבר מהסיוט המתמשך של 8 חודשים, למעט צלקת קטנה בצוואר, שגם היא הוסתרה בין קפלי צווארי. יד ימין חזרה לתפקד ואני נולדתי מחדש. ההחלמה שלי הייתה מהירה באופן מפתיע ולא נשאר כל זכר לסיוט בו הייתי לכודה".

"כעבור שנה, סבלתי שוב מפריצת דיסק, הפעם מותנית, אך בשלב זה כבר לא היססתי ולא סבלתי סבל מיותר. פניתי ישירות לד"ר דוידוביץ'. חסכתי לעצמי ניתוח קשה, החלמה ממושכת, ועברתי פרוצדורה עם תוצאות מובטחות. היום חזרתי לחיים תקינים, אני עוסקת בספורט ולחיי ניתנה משמעות חדשה, אשר השתבשה בשל פריצות הדיסק. רק מי שחווה סיוט שכזה יכול להבין על מה אני מדברת. העובדה שחזרתי לתפקוד ולשגרה, הכוללת חיים מלאים, היא בהחלט לא מובנת מאליה".

המרכז לניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, לתיאום פגישת ייעוץ: 09-7737709.

הכתבה באדיבות אתר doctors.