גרטן ירקות צבעוני בניחוח פטריות

4-6 מנות (חלבי)

המרכיבים:

1 ק”ג ירקות שונים (ירקות קשים - בטטה, תפו”א, בצל, דלעת, כרובית או ירקות רכים - אספרגוס, פלפל, ברוקולי, קישוא)

3 כפות חמאה

3 כפות גדושות קמח

4 תיבוליות פטריות קנור

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%

1 כוס חלב

150 גרם גבינה צהובה מגוררת (כל סוג שאוהבים)

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הירקות לפיסות גדולות של כ-5 ס”מ. מביאים לרתיחה ליטר וחצי מים עם כפית מלח ומבשלים את הירקות הקשים כ-5-6 דקות ואת הרכים כדקה, עד שמתרככים מעט.

2. בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומטגנים כדקה. מוסיפים תיבוליות, שמנת וחלב ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה. מבשלים עד שהנוזל מסמיך מעט. מסירים מהאש, מוסיפים חצי מכמות הגבינה הצהובה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים במלח ופלפל.

3. מסדרים את הירקות בתבנית (מומלץ תבנית חסינת חום המתאימה להגשה לשולחן), יוצקים עליהם את בלילת השמנת ואופים 10 דקות עד שהירקות מתרככים. מפזרים על המאפה את שארית הגבינה הצהובה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שמזהיב.

מגישים חם.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> להורדת אפליקציית "לאשה" לאנדרואיד

מיני עיגולי בצק עלים במילוי עגבניות שרי, בזיליקום וגבינת מוצרלה

10 יחידות

המרכיבים:

4 כפות שמן זית

1/2 ק”ג עגבניות שרי חצויות

2 תיבוליות בזיליקום קנור

מלח ופלפל

1/2 ק”ג בצק עלים

1 ביצה טרופה להברשה

200 גרם כדורי מוצרלה חצוים או מוצרלה מגוררת

ההכנה:

1. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את העגבניות, תיבוליות בזיליקום, מלח ופלפל. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ. קורצים כ-20 עיגולים בקוטר של כ-6 ס”מ. ב-10 עיגולים קורצים חור נוסף בקוטר 3-4 ס”מ. מברישים את העיגולים המלאים בביצה ומניחים על כל אחד עיגול-טבעת. מורחים את פני עיגולי הטבעת בביצה ומניחים במרכז כל אחד עגבניות שרי ומוצרלה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.