פרעצל שום וחמאה

חומרים ל- 10 יחידות

החומרים לבצק:

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שמרית שמרים טריים (25 גרם)

1 כפית משפר אפייה שמרית

1 כוס מים (240 מ"ל)

25 גרם חמאה רכה

1 כף סוכר

1 כפית מלח דק

2 שיני שום כתושות

לבישול:

2 ליטר מים רותחים

2 כפיות סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים לבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2. עוטפים בניילון נצמד את קערת המיקסר ומשהים למשך כשעה.

3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, מכל חלק מכינים פרעצל. מגלגלים כל חלק לגליל דק וארוך, מצליבים את קצוות הגליל ליצירת לולאה, מסובבים את הקצוות סביב עצמם, מצמידים למרכז הגליל ומהדקים. (ראו צילום)

4. מניחים את הפרעצלים בתבנית אפייה מרופדת ומתפיחים כ-30 דקות.

5. מבשלים את הפרעצלים במשך כדקה בסיר עם מים רותחים וסודה לשתייה. כ-3 יחידות בכל פעם.

6. מוציאים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת, מברישים בביצה ומפזרים מעט מלח גס או שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-15 דקות, או עד הזהבה.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> להורדת אפליקציית "לאשה" לאנדרואיד

טארט שמרים גבינה ותפוחים

1 תבנית עגולה

החומרים לבצק:

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

1/2 שמרית שמרים טריים (25 גרם)

1 כפית משפר אפייה שמרית

75 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1 ביצה גודל L

1/3 כוס חלב (80 מ"ל)

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

חומרים למלית גבינה:

200 גרם גבינה (טוברוג או טוב טעם)

1/4 כוס סוכר(50 גרם)

1 ביצה גודל L

1 כף קמח

1/2 כפית תמצית וניל

גרידה מ-1/2 לימון

לתפוחים:

3-4 תפוחים מסוג גרנד סמית

50 גרם חמאה מומסת

3 כפות סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים לבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

2. עוטפים בניילון נצמד את קערת המיקסר ומשהים למשך כשעה.

3. מערבבים יחדיו את חומרי המלית גבינה עד לקבלת תערובת אחידה ושומרים במקרר עד להרכבת העוגה.

4. קולפים את התפוחים, מנקים מהליבה ופורסים לפרוסות דקיקות.

5. משמנים תבנית עגולה, משטחים בתוכה את הבצק בעזרת הידיים לשכבה אחידה. מגביהים מעט את שולי העוגה.

6. ממלאים את החלק המרכזי במלית הגבינה ומיישרים, מסדרים את פרוסות התפוחים כמניפה צפופה ומברישים בחמאה מומסת. מכסים ומשהים לתפיחה נוספת של 50 דקות.

7. מפזרים את הסוכר החום על התפוחים ושולי העוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 40 דקות' עד הזהבה. מצננים ומגישים.

קראנץ קפה ואגוזים

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים לבצק:

1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שמרית שמרים טריים (25 גרם)

1/2 משפר אפייה שמרית

150 גרם חמאה רכה

1/3 כוס סוכר (75 גרם)

2 ביצים גודל L

1 כוס חלב (240 מ"ל)

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

למלית:

200 גרם אגוזי מלך

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 ביצים גודל L

2 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת נס קפה

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים לבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

2. עוטפים בניילון נצמד את קערת המיקסר ומשהים למשך כשעה.

3. במעבד מזון מעבדים את חומרי המלית: אגוזים, חמאה, סוכר, וניל וקפה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים וקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת קרם סמיך ואחיד.

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכל חלק מכינים עוגה אחת.

5. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ, מורחים מחצית מכמות המלית בצורה אחידה ומגלגלים

לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה, משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג ומניחים בתבנית אפייה מוארכת לתפיחה של שעה.

6. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות, או עד הזהבה.