חיטה מעושנת עם אנטי פסטי חם צבעוני

המרכיבים 4 מנות

2 קישואים, חתוכים לקוביות בינוניות

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לשמיניות

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

300 גרם פריקי (חיטה מעושנת, להשיג בחנויות טבע ותבלינים) או חיטה רגילה

2 כוסות (1/2 ליטר) מים רותחים

  • אפשרות: 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • אפשרות: 50 גרם גבינת רוקפור מגוררת

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־210 מעלות.

2. שמים את הירקות בקערה, יוצקים חצי מכמות שמן הזית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מעבירים את הירקות לתבנית תנור ואופים כ־15 דקות, או עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. מוציאים ומניחים בטמפרטורת החדר.

3. שמים את הפריקי בסיר, יוצקים עליה את המים הרותחים, מביאים לרתיחה חוזרת, מכסים, מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים כ־15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהכיריים, מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים את יתרת שמן הזית ומערבבים.

4. ההגשה: מערבבים בקערה גדולה את הפריקי והירקות. אם רוצים, מוסיפים את הגבינות המגוררות. מתקנים תיבול ומגישים חם.

  • אפשר להכין מראש? אפשר להכין עד יום מראש ולחמם בעדינות לפני ההגשה.

ניוקי בטטה אפוי ברוטב קארי ירוק

המרכיבים 6 מנות

1 ק"ג בטטות

5 כפות (50 גרם) קמח, או קמח חומוס

1 כף רוטב סויה

להברשת התבנית: 2 כפות שמן קנולה

לרוטב

1/2 כוס עלי בזיליקום

1/2 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר, או 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון

1/2 פחית (200 מ"ל) קרם קוקוס

ההכנה

1. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ־5 דקות, או עד שהבטטות מתרככות.

2. מסננים את הבטטות ומעבירים לקערה. מועכים אותן למחית בכף מחוררת. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח והסויה.

3. מחממים את התנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן.

4. יוצרים ממחית הבטטות (בעזרת שקית זילוף או כף) כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ומסדרים בתבנית. אופים 15-12 דקות, עד הזהבה.

5. הרוטב: טוחנים במעבד המזון את הבזיליקום, הכוסברה והג'ינג'ר למשך כדקה.

6. מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס. מוסיפים את מחית עשבי התיבול, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.

7. מגישים את ניוקי הבטטה עם הרוטב החם.

  • אפשר להכין מראש? אפשר להכין את הניוקי והרוטב עד יומיים מראש ולשמור כל אחד בנפרד. מחממים לפני ההגשה.

המבורגר עדשים כתומות, פטריות וכרשה

המרכיבים 4 מנות

1 כוס (150 גרם) עדשים כתומות

4 כוסות (1 ליטר) מים

1 כף שמן קנולה

1 כרשה, חתוכה לקוביות

250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות

1/4 כוס פירורי לחם + אפשרות לעוד קצת

1/4 כפית פפריקה

מלח, פלפל שחור טחון

לשימון התבנית: 2 כפות שמן זית

50 גרם שומשום (בכל צבע שאוהבים)

לרוטב הקארי האדום

2 כפות משחת קארי אדום (להשיג במדפי המוצרים האסייתיים במרכולים)

200 מ"ל עגבניות מרוסקות

200 מ"ל קרם קוקוס

מלח, פלפל שחור טחון

ההכנה

1. שמים את העדשים בסיר, יוצקים את המים ומבשלים על להבה גדולה עד שהעדשים מתרככות. מסננים.

2. מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה. מטגנים את הפטריות והכרשה, על להבה גבוהה במשך כ־3 דקות. מוסיפים מעט מלח וממשיכים לטגן עד שהירקות מזהיבים מעט. מסירים מהכיריים.

3. טוחנים את העדשים (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למחית. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הירקות המטוגנים, פירורי הלחם והתבלינים, מערבבים היטב ומוודאים שהעיסה סמיכה מספיק כדי ליצור קציצות. אם לא – מוסיפים מעט פירורי לחם ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל במידת הצורך.

4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. צרים מהעיסה 15-12 קציצות בקוטר כ־4 ס"מ. טובלים אותן בשומשום ומעבירים לתבנית. מאחסנים את התבנית כשעה במקרר, או כחצי שעה במקפיא.

5. מחממים את התנור ל־200 מעלות.

6. אופים את הקציצות 20-15 דקות. מוציאים.

7. הרוטב: מחממים בסיר את העגבניות המרוסקות וקרם הקוקוס עד רתיחה. מוסיפים את הקארי האדום, מביאים לרתיחה חוזרת, מסירים מהכיריים ומתקנים תיבול.

8. מגישים את הקציצות החמות לצד הרוטב.

  • אפשר להכין מראש? אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.

טופו מטוגן עם סלט מלפפונים אסייתי

המרכיבים 6 מנות

400 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

1/2 ליטר שמן

5 כפות (50 גרם) קורנפלור

לרוטב

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

200 גרם אננס, מומלץ טרי, חתוך לקוביות קטנות

לסלט

2 כפות שמן שומשום

50 גרם שומשום

3 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ תפוחים

3 מלפפונים גדולים

ההכנה

1. הסלט: מחממים במחבת קטנה את שמן השומשום והשומשום, עד שהזרעונים הופכים זהובים (כ־2 דקות). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הסויה והחומץ ומערבבים. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש (אפשר להכין עד 6 שעות מראש).

2. חותכים את המלפפון לפרוסות דקות וארוכות בעזרת קולפן ירקות.

3. הרוטב: שמים במחבת את הצ'ילי המתוק והאננס ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מעבירים לכלי הגשה ומניחים בצד.

4. מחממים את השמן לטיגון בסיר בינוני. מפזרים את הקורנפלור בצלחת עמוקה. מצפים את הטופו בקורנפלור ומטגנים כ־2 דקות, עד שהטופו מזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. ההגשה: מערבבים את המלפפונים עם רוטב השומשום. מוסיפים את הטופו המטוגן לרוטב הצ'ילי־אננס החם. מגישים.

קיש תרד טבעוני

הבצק הטבעוני מעט פריך ושביר למגע. המלית הארומטית מורכבת מתרד ומרוטב בשמל טבעוני.

המרכיבים 25-20 יחידות בתבניות שקעים

לבצק

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) מים רותחים

1 כף חומץ 5%

2 כפיות (10 גרם) מלח

לציר הירקות המהיר

1/2 2 כוסות מים

5 פטריות שמפיניון חצויות

1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס

2 גבעולי סלרי, פרוסים גס

לבשמל הטבעוני

1/4 כוס שמן זית

5 כפות (50 גרם) קמח

מלח, פלפל שחור טחון

1/2 ק"ג תרד קפוא שהופשר

50 גרם שומשום מלא

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד. אם הוא דביק, מוסיפים עוד כף־שתיים קמח. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות שעה.

2. הציר המהיר: שמים בסיר את המים, הפטריות, הפטרוזיליה והסלרי ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מסננים ושומרים את הנוזל בצד.

4. הבשמל הטבעוני: מחממים את שמן הזית בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים שתי כוסות מהציר וטורפים היטב עד שהנוזל מסמיך. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהכיריים. מוסיפים את התרד, מתקנים תיבול ומערבבים היטב.

5. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את תבניות השקעים.

6. מקמחים קלות משטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר הגדול מקוטר התבניות. מעבירים לשקעים ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. ממלאים במלית הבשמל־תרד ומעטרים בשומשום.

7. אופים 20-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים, מצננים קלות, מחלצים בזהירות מהתבניות ומגישים.

  • אפשר להכין מראש? אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה, או להכין עד חודש מראש ולשמור בהקפאה.