שקשוקה עם קישואים ועגבניות

אני אוהבת את השקשוקה שלי רק עם חלמונים, אך אפשר כמובן להכין אותה עם ביצים שלמות.

המרכיבים 5 מנות

‭9-10‬ קישואים בינוניים

שמן זית

מלח, מומלץ אטלנטי

פלפל שחור גרוס

15-20 עגבניות שרי ליקופן (מנומרות)

5 חלמונים (או ביצים שלמות)

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל- 200 מעלות. צורבים את הקישואים בהתאם להנחיות במתכון לקישואים צרובים –‬ מוציאים.

‭.2‬ מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה, מוסיפים את עגבניות השרי (מומלץ לוודא שהן יבשות) וצורבים אותן מכל הצדדים.

כשהן צרובות, מועכים אותן בעדינות) כדי שלא ישפריצו, מומלץ לעשות זאת בעזרת מועך פירה‭,‬ עד שהמיץ שלהן נוזל למחבת. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומוסיפים גם את הקישואים. יוצרים גומות עבור הביצים. מחליקים את החלמונים (או את הביצים( לגומות, מכסים ומבשלים ‭8-7‬ דקות, עד שהחלמונים עשויים דיים.

‭.3‬ מסירים מהכיריים ומסירים את המכסה. מצננים כ-3 דקות ומגישים.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> להורדת אפליקציית "לאשה" לאנדרואיד

סלט ירוק עם קישואים וזוקיני נאים

המרכיבים ‭8-6‬ מנות

1 חבילה חסה מסולסלת (‬מיקס חסה)‬ קרועה גס

‭2/3‬ חבילה רוקט, קרוע גס

2 קישואים בינוניים

1 זוקיני בינוני

50 גרם גבינת פרמזן

כ – 2/3 כוס (60-70 גרם) שקדים קלויים מלוחים, קצוצים גס

לרוטב הווינגרט

5 כפות שמן זית

1 כף גדושה חרדל חלק

1 כף חומץ בן יין לבן או אדום

1 כף סילאן או סוכר

2 כפות מים, מומלץ מינרליים

מלח, פלפל שחור גרוס גס

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת הגשה את החסה והרוקט. בעזרת קולפן ירקות מגלפים את הקישואים והזוקיני לפרוסות דקיקות, ישר לתוך הקערה. מערבבים בעדינות.

‭.2‬ מגלפים גם את גבינת הפרמזן ומפזרים על הירקות. מפזרים גם את השקדים.

‭.3‬ הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

סלט זוקיני חי עם עגבניות שרי, בצל סגול וזיתי טאסוס

המרכיבים 6 מנות

500 גרם עגבניות שרי (מומלץ מזן תמר)

כ־2 כפות שמן זית

מלח, מומלץ אטלנטי

פלפל שחור גרוס גס

1 כפית סוכר

3 זוקיני בינוניים־גדולים

1/2 בצל סגול קטן, קלוף

חופן גדוש (170 גרם) עגבניות שרי צהובות

חופן גדוש זיתי טאסוס

לרוטב הווינגרט-עגבניות

‭3-2‬ עגבניות שרי ליקופן או רגילות, עסיסיות

5 כפות שמן זית

1 כף גדושה חרדל חלק

1 כף חומץ בן יין לבן או אדום

1 כף סילאן או סוכר

2 כפות מים, מומלץ מינרליים

מלח, פלפל שחור גרוס גס

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בשני ניירות אפייה.

2. חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית כשהחלק החתוך פונה מעלה. מזלפים את שמן הזית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח ופלפל ואת הסוכר. אופים 20-25 דקות, עד שמופיעים סימני צריבה על העגבניות. מוציאים ומצננים כחצי שעה.

  • אפשר להכין עד 6 שעות מראש.‬

‭.3‬ מגלפים מהזוקיני רצועות דקיקות בעזרת קולפן ירקות, מומלץ לעשות זאת היישר לתוך קערת ההגשה.‬ פורסים דק את הבצל הסגול, חוצים את העגבניות הצהובות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הזיתים (היזהרו מהגלעינים)‬ ואת העגבניות הצלויות.

‭.4‬ הרוטב: חוצים את העגבניות וסוחטים אותן לתוך קערית. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

לביבות קישואים ונענע

לביבות משגעות, שכיף לטבול בלבנה מתוצרת בית (ראו מתכון בנפרד).

המרכיבים ‭16-15‬ לביבות גדולות, או 30 קטנות

4 קישואים בינוניים־גדולים

‭1/2‬ כוס עלי נענע טרייה, קצוצה בינוני־דק

1 בצל סגול בינוני, קלוף וקצוץ דק

2 שיני שום, קלופות וכתושות

2 ביצים גדולות

מלח, פלפל שחור גרוס גס

1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת

לטיגון: 500 מ"ל שמן צמחי (קנולה, תירס או זרעי ענבים)

ההכנה

‭.1‬ מגררים את הקישואים למקלונים דקיקים מאוד )במעבד מזון עם דיסקית גירור, או במגררת דקה. סוחטים בידיים מעודפי נוזלים ומעבירים לקערה.

‭.2‬ מוסיפים לקערה את הנענע, הבצל והשום. טורפים בקערית את הביצים ומוסיפים גם אותן. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים עוד ‭2–1‬ כפות קמח.

‭.3‬ מחממים את השמן לטיגון בסיר רחב ונמוך או במחבת גדולה. כשהשמן חם, מעבירים כף מהעיסה למחבת ומשטחים ללביבה (בכף מחוררת‭).‬ יוצרים כך עוד לביבות ומטגנים עד שהן שחומות משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קלות.

  • אפשר להכין עד שעתיים שלוש מראש ולהשאיר בטמפרטורת החדר.‬ מגישים.

קישואים צרובים עם לבנה ביתית

לבנה קרה, קישואים חמים, שקדים פריכים - שילוב מושלם! בלבנה הביתית הזו יש אחוזי שומן גבוהים יחסית. אם תרצו לחסוך קלוריות, הסתפקו בחצי גביע שמנת חמוצה. שימו לב, יש להתחיל בהכנת הלבנה יום לפני ההגשה, וצריך להצטייד בחיתול בד נקי שלא כובס.

המרכיבים ‭6-4‬ מנות

ללבנה

4 גביעים (800 גרם בסך הכל) יוגורט 3-4%‬ שומן

1 גביע שמנת חמוצה, מומלץ עם ‭27%‬ שומן

1 כפית שטוחה מלח דק

לקישואים

10 קישואים בינוניים

‭3-2‬ כפות שמן זית

מלח, מומלץ אטלנטי

פלפל שחור גרוס

לעיטור

חצי כוס (40 גרם) שקדים פרוסים מולבנים

אפשרות: עלי נענע טריים

ההכנה

‭.1‬ הלבנה: מניחים מסננת מעל קערה ומרפדים את המסננת בחיתול בד. שמים בו את היוגורט, השמנת והמלח ומערבבים. סוגרים את שולי הבד על התערובת ומאחסנים במקרר במשך לילה (לפחות 6 שעות). למחרת, מעבירים את הלבנה לקופסת אחסון ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

‭.2‬ הקישואים: מחממים את התנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית לתנור בנייר אפייה.

‭.3‬ חוצים את הקישואים לאורכם, חוצים כל מחצית לאורכה, וכל רבע לרוחבו. יתקבלו שמונה חתיכות.‬ מפזרים בתבנית, מזלפים את שמן הזית ובוזקים מלח ופלפל. אופים כ- 25‬ דקות, עד שמופיעים סימני צריבה בקישואים. אפשר להכין ‭5–4‬ שעות מראש ולהשאיר בטמפרטורת החדר.‬

‭.4‬ בינתיים קולים את השקדים: מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית. קולים את השקדים תוך השגחה צמודה, עד שהם משחימים קלות. מעבירים לצלחת.

‭.5‬ הרכבת המנה וההגשה: מעבירים את הלבנה למרכזה של צלחת הגשה. מפזרים עליה את הקישואים ומעטרים בפרוסות השקדים. אם רוצים, מפזרים עלי נענע. מגישים.