מאפה בריוש גבינה ושוקולד לבן

כמות ל- 3 עוגות בתבניות אינגליש קייק

החומרים לבצק:

1 קילו קמח

1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)

1 משפר אפייה שמרית

1/2 1 כוס חלב (375 מ”ל)

4 ביצים גודל XL

1 כוס סוכר (200 גרם)

300גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כף מלח שטוחה

100 גרם שברי שוקולד לבן

למלית:

500 גרם גבינה כחושה 5% (לבחירתכם טוב טעם, כנען או טוברוג)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 ביצה גודל XL

1 כפית תמצית וניל

½ כוס קמח (70 גרם)

50 גרם חמאה מומסת

גרידה מ- ½ לימון

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים מלבד החמאה, המלח והשוקולד במהירות איטית כ- 3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והשוקולד ומערבלים כ-7 דקות נוספות.

2. עוטפים את קערת המיקסר ומשהים למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים ומכדררים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר ל-4 שעות (רצוי למשך הלילה).

3. מערבבים את כל חומרי המלית לפי סדר המתכון ומכניסים למקרר עד לשימוש.

4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן בגודל 30*40 ס”מ. מכל חלק מכינים עוגה אחת.

5. מורחים 1/3 מכמות המלית על כל מלבן בצורה אחידה. חוצים כל מלבן ל-2 חלקים ומגלגלים ל-2 רולדות אותם קולעים כבורג.

6. מניחים כל בורג בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים כשעה וחצי.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל 165° מעלות כ 35-דקות.