מאפה בריוש גבינה ושוקולד לבן
כמות ל- 3 עוגות בתבניות אינגליש קייק
החומרים לבצק:
1 קילו קמח
1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
1 משפר אפייה שמרית
1/2 1 כוס חלב (375 מ”ל)
4 ביצים גודל XL
1 כוס סוכר (200 גרם)
300גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כף מלח שטוחה
100 גרם שברי שוקולד לבן
למלית:500 גרם גבינה כחושה 5% (לבחירתכם טוב טעם, כנען או טוברוג)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 ביצה גודל XL
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קמח (70 גרם)
50 גרם חמאה מומסת
גרידה מ- ½ לימון
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים מלבד החמאה, המלח והשוקולד במהירות איטית כ- 3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והשוקולד ומערבלים כ-7 דקות נוספות.
2. עוטפים את קערת המיקסר ומשהים למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר. מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים ומכדררים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר ל-4 שעות (רצוי למשך הלילה).
3. מערבבים את כל חומרי המלית לפי סדר המתכון ומכניסים למקרר עד לשימוש.
4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן בגודל 30*40 ס”מ. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
5. מורחים 1/3 מכמות המלית על כל מלבן בצורה אחידה. חוצים כל מלבן ל-2 חלקים ומגלגלים ל-2 רולדות אותם קולעים כבורג.
6. מניחים כל בורג בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים כשעה וחצי.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 165° מעלות כ 35-דקות.