כללי ההפשרה במיקרוגל

אני לא מצליח להפשיר מזון קפוא בתנור המיקרוגל בצורה אחידה. בדרך כלל, חלק מפשיר לגמרי בעוד חלק אחר עדיין קפוא. אם אני מאריך את זמן ההפשרה, לפעמים חלק מהמזון כבר חצי מבושל. במה אני טועה?

כדי להצליח בהפשרה, חשוב להקפיד על כמה כללים. ראשית, יש ללחוץ על הכפתור שכתוב עליו הפשרה. זה מבטיח שהמזון יופשר בעוצמה של 30%, שהיא האידיאלית להפשרה. אם אין בתנור כפתור כזה, מכוונים אותו לעוצמה של30%.

הכלל השני הוא שהפשרה אידיאלית נעשית בשלבים שווים של הפעלה והשהיה לסירוגין. אם מפעילים את התנור למשך 5 דקות, משהים בו את המזון עוד 5 דקות, בלי לפתוח את הדלת. במשך ההשהיה, המזון ממשיך להעביר את החום לחלקים שעדיין לא הופשרו, למרות שפעולת התנור הופסקה.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

אם המזון הקפוא איננו בנתח אחד אלא בנתחים קטנים, רצוי לערבב אותם פעם או פעמיים במהלך ההפשרה. חלקים שכבר הופשרו יש להוציא מהתנור, כדי שלא יתבשלו בשעה שהאחרים מפשירים. בכל פעם שמוציאים מזון שהופשר, יש לקצר את משך ההפשרה של המזון שנשאר בתנור.

כיסוי המזון מקצר את זמן ההפשרה. הנה דוגמאות למשך ההפשרה הדרוש למזונות מסוימים:

נתח של בשר בקר במשקל 1 ק"ג - 10 דקות

עוף שלם במשקל 1 ק"ג – 10 דקות

500 גרם בשר טחון - 4 דקות

1 ליטר חלב - 9‬ דקות

לחמנייה (50 גרם) - 20 שניות

כיכר לחם (500 גרם) - 10 דקות

2 פרוסות לחם – 10 שניות

תבלינים במקפיא

קראתי פעם שיש תבלינים שהקפאה מטשטשת את טעמם ויש כאלה שההקפאה מדגישה את טעמם. האם זה נכון? אם כן, אני מבקשת שתסבירי ותפרטי.

נכון שההקפאה משנה את עוצמת טעמם של התבלינים, אך זה לא קיצוני. אין סכנה שמאכל שהוקפא יהיה חריף יותר או חמוץ יותר משהיה לפני שהוקפא. בכל זאת, כדאי לדעת כמה כללים ולנהוג לפיהם כשהדבר אפשרי.

מלח: המלח מעכב את תהליך הקפיאה. לפיכך כדאי להמעיט בו ולהוסיף את החסר אחרי ההפשרה.

ממתיקים מלאכותיים: אלה אינם שומרים היטב על מתיקותם לאחר שהוקפאו.

עשבי תיבול: רובם מאבדים מניחוחם במקפיא ולכן כדאי להגדיל את כמותם בעת הבישול.

שום, פלפל וציפורן: אלה הם התבלינים שטעמם נוטה להתעצם בהקפאה וכדאי להפחית בהם בבישול.

דגים קפואים

כמה זמן אפשר להחזיק במקפיא דגים שנקנו קפואים וכמה זמן דגים טריים שאני עצמי הקפאתי?

דגים שהקפאת בעצמך ואתה בטוח שהם טריים ממש ומנוקים היטב, תוכל להחזיק במקפיא הביתי 6 חודשים. דג שנקנה קפוא (והגיע הביתה בעודו קפוא ממש) יש לבדוק על אריזתו את תאריך התפוגה ולא לעבור את המועד הזה.

איך להקפיא פול ירוק

עונת הפול הטרי קצרה מאוד. אני מבקשת הוראות להקפאת פול ירוק בתרמילים - לא את הפולים עצמם, שאפשר להשיג אותם קפואים.

השלב הראשון הוא לקנות פולים צעירים ממש, שאין צורך לקלוף אותם. רוחצים את התרמילים, מסירים מהם את הקצוות ואת החוטים שלאורך שני הצדדים. חולטים אותם במים רותחים במשך דקה וחצי ומעבירים מיד למי קרח לכמה דקות. מסננים היטב, אורזים בשקיות או במכלים קשיחים ומכניסים למקפיא. הם יחזיקו מעמד במקפיא עד שנה.

תפוחי אדמה במקפיא

איך מקפיאים פירה ולכמה זמן?

אם את מתכוונת למחית תפוחי אדמה, אני מציעה לך שתוותרי על הרעיון. המחית עלולה לשנות את צבעה במקפיא ואף לפתח טעם לוואי.

אם יש לך שאריות של מחית, כדאי להכין מהן מאכלים שמתאימים יותר להקפאה, כגון קציצות (בתוספת בצל מטוגן, ביצים ותבלינים) או פשטידה (בתוספת ירקות מבושלים אחרים, גבינות, ביצים ותבלינים).