אין כמו עוגה קלילה שמערבבים בקערה, ונהנים ממנה עם כל המשפחה. לפני שתיגשו למטבח, לפניכם כמה טיפים חשובים להצלחת כל עוגה בחושה:

  • חשוב מאוד להמיס את החמאה בעדינות: מחממים כ־30 שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים. אם צריך, ממיסים עוד קצת. אפשרות נוספת היא להמיס את החמאה בסיר אדים כפול ("באן מארי") על להבה נמוכה, עד כמעט־המסה.

  • עבדו עם מטרפה ידנית חזקה ואיכותית, שתאפשר לטרוף את הביצים והסוכר במשך 2 דקות ברציפות, עד להשגת מרקם אחיד עם קצת נפח.

  • היזהרו מתבניות חד פעמיות ומתבניות סיליקון גדולות, שעלולות להוליך את חום התנור פחות טוב. במצב כזה, לפעמים שולי העוגה מוכנים לפני חלקה המרכזי.

  • את העיסה יוצקים רק עד לשני שליש מגובה התבנית. אחרת, היא עלולה לתפוח ולגלוש במהלך האפייה.

  • הקפידו על משך אפייה מדויק ועל חום מתאים בתנור (מומלץ להיעזר במדחום לתנור, שעולה כ־50 שקל בחנויות מתמחות). כוונו טיימר או שעון מעורר לפי משך האפייה המצוין במתכונים, כדי לבדוק אם העוגה מוכנה.

  • לחילוץ מהיר מתבניות אינגליש קייק, מומלץ לשמן את התבנית ולהניח בה נייר אפייה (החיסרון: קיפולי הנייר נראים בצדי העוגה המוכנה). אפשרות אחרת, שמתאימה לכל התבניות וחשובה במיוחד בתבניות קוגלהוף, היא לשמן היטב בחמאה, לפזר שקדים מולבנים וטחונים דק, ולנער היטב. אחרי האפייה והצינון, מעבירים סכין בין העוגה לדפנות (לא בקוגלהוף), הופכים את העוגה על צלחת ומשחררים.

  • רוצים גרסת פרווה? המירו את החמאה בשמן צמחי ניטרלי, כגון שמן זרעי ענבים, תירס, קנולה וכיוב', ביחס של 85% מכמות החמאה (100 גרם חמאה = 85 גרם שמן), ואת השמנת החמוצה או המתוקה בכמות זהה של קרם קוקוס (21-17% שומן).

עוגת חמאת בוטנים

המרכיבים תבנית אינגליש קייק 35 ס"מ, או 4 תבניות באורך 15 ס"מ

2 ביצים גדולות + 3 חלמונים מביצים גדולות

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

1 כוס (180 גרם) חמאת בוטנים חלקה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

260 גרם חמאה, מומסת בעדינות

1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

1 כוס שוקולד צ'יפס מריר

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. טורפים בקערה גדולה את הביצים, החלמונים והסוכר במשך כ־2 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד ומעט תפוח.

3. מוסיפים את חמאת הבוטנים, תמצית הווניל, השמנת המתוקה והחמאה המומסת וטורפים למרקם אחיד.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים כ־3/4 מכמות השוקולד צ'יפס ומערבבים לפיזור אחיד.

5. יוצקים לתבנית, מפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס ואופים 50-45 דקות (תבניות קטנות: 30-25 דקות), עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת נקייה. מוציאים, מצננים ומגישים.

  • איך שומרים? בטמפרטורת החדר, עד 5 ימים (בקיץ: במקרר, ומוציאים כשעתיים לפני ההגשה). בהקפאה – עד 3 חודשים.

עוגת שוקולד מרציפן

אוהבי המרציפן, במיוחד בשבילכם: עוגה דחוסה יחסית בהשראה צרפתית ובטעם דומיננטי של רום. נסו למרוח עליה מעט חמאה צהובה רכה.

המרכיבים (תבנית קפיצית 20 ס"מ, או אינגליש קייק 35 ס"מ)

200 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות

260 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (140 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

200 גרם מרציפן (לפחות 37% שקדים), חתוך

1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

2 ביצים גדולות + 2 חלמונים

1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

אפשרות לעיטור: קרם שוקולד

200 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו

כ־3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה מתאימה את השוקולד, החמאה, הסוכר והמרציפן, ומחממים 30 שניות במיקרוגל. מוציאים, מערבבים ומחממים עוד, עד לקבלת קרם אחיד עם גושי מרציפן קטנים.

3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים במרית. מוסיפים את הביצים והחלמונים בזה אחר זה, מערבבים נמרצות לאחר כל הוספה.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת השוקולד ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד.

5. יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים כשלוש שעות.

6. אם רוצים, מעטרים בציפוי שוקולד: מחממים בהדרגה את השוקולד והשמנת במיקרוגל (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. יוצקים על העוגה הצוננת ומניחים לשעה-שעתיים. מגישים.

  • איך שומרים? בחורף – עד 4 ימים בטמפרטורת החדר. בקיץ – עד שבוע במקרר (מוציאים כשעתיים לפני ההגשה). בהקפאה – עד חודש.

עוגת לימון

עוגה פשוטה ואהובה, במיוחד לצד כוס תה משובח.

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ, או קוגלהוף 22-20 ס"מ)

2 ביצים גדולות

1 כוס (200 גרם) סוכר

קליפה מגוררת מ־2 לימונים בינוניים־גדולים

5 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

80 גרם חמאה, מומסת בזהירות

1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

לעיטור: אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. טורפים בקערה גדולה את הביצים והסוכר במשך 2 דקות, עד שמתקבל מרקם אחיד וקצת תפוח.

3. מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ, השמנת החמוצה והחמאה המומסת וטורפים נמרצות.

4. מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מזלג, את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מעבירים לקערה הגדולה ומערבבים במרית למרקם אחיד.

5. יוצקים לתבנית ואופים 40-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים, אם רוצים מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

איך שומרים? עטוף בטמפרטורת החדר - עד 3 ימים (בקיץ: עד שבוע במקרר). בהקפאה – עד חודשיים.

עוגת צימוקים ברום

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)

1/4 1 כוסות (200 גרם) צימוקים בהירים קטנים

1/2 כוס (125 מ"ל) משקה רום

2 ביצים גדולות + 1 חלמון

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

קליפה מגוררת מ־1/2 לימון גדול

200 גרם חמאה, מומסת בזהירות

1/2 1 כוסות + 1 כף (220 גרם) קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

1/2 כוס (70 גרם) קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות דק

לעיטור: 30-20 גרם (חופן) פרוסות שקדים מולבנים

ההכנה

1. שורים את הצימוקים ברום ומניחים לכשעה. מערבבים מדי פעם. מסננים ומניחים בצד.

2. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים, החלמון והסוכר במשך 2 דקות עד שמתקבל מרקם אחיד וקצת תפוח.

5. מוסיפים את קליפת הלימון. מוסיפים בהדרגה, תוך טריפה נמרצת, גם את החמאה.

6. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

7. מוסיפים את הצימוקים המסוננים ואת קליפות ההדרים ומערבבים קצרות, לפיזור אחיד.

8. יוצקים לתבנית, מעטרים בשקדים ואופים 53-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מצננים כשעתיים ומגישים.

  • איך שומרים? עטוף בטמפרטורת החדר - עד 3 ימים (בקיץ: עד שבוע במקרר); או עד חודשיים במקפיא.

עוגת פרג ותפוחים

עוגה עשירה שזוכה למחמאות. חשוב להשתמש בפרג טרי שנטחן בעת הקנייה (אחסנו אותו במקפיא עד לשימוש).

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)

2 ביצים גדולות

1 כוס פחות 1 כף (190 גרם) סוכר

140 גרם חמאה, מומסת בזהירות

1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

אפשרות: 1 כף ברנדי או קלבדוס

1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח

2/3 1 כוסות (160 גרם) פרג טחון טרי

1 כפית אבקת אפייה

1/2 1 תפוחים בינוניים מזן גרני סמית

כ־1/3 כוס (40 גרם) פקאנים טבעיים

כ־1/2 כוס (60 גרם) צימוקים קטנים

לעיטור: 8 חצאי פקאן טבעי

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים כ־2 דקות, למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את החמאה המומסת, השמנת והברנדי (אם רוצים), וטורפים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג ואבקת האפייה. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שנוצר מרקם אחיד.

5. מגלענים את התפוחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לעיסה מיד. מוסיפים גם את הפקאנים והצימוקים ומערבבים לפיזור אחיד.

7. יוצקים לתבנית, מיישרים ואופים 55-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

  • איך שומרים? בחורף – עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר. בקיץ – עד שבוע במקרר. לא מומלץ להקפיא.