הם חורפיים, מלאים בטעמים, מריחים כמו השווקים באירופה ושלא באשמתם קיבלו מוניטין של חומר גלם מסובך ומסורבל. קבלו 5 מתכוני ערמונים - וטיפ: 3 דרכים שונות לקלף את הפרי הקשוח, מבלי לחטוף כוויות מיותרות.

קרם ערמונים קר

ממרח קרמי ומתקתק שמתאים לבוקר חורפי, מוגש לצד חמאה ומיץ מתפוזים חמוצים-מתוקים. הקרם הזה הוא גם הבסיס לשלושת מתכוני הקינוחים.

המרכיבים:

½ קילו ערמונים

מים לבישול הערמונים

2 כוסות חלב

½ כפית דבש

מלח

1 כוס שמנת מתוקה 32% מוקצפת

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הערמונים בשלמותם במים רותחים למשך כ-20 דקות.

2. מוציאים בזהירות מהסיר, מקררים וחותכים לחצאים. כעת ניתן לרוקן את ה"בשר" הפנימי בקלות בעזרת כפית.

3. מעבירים את בשר הערמונים לתוך סיר, מכסים עם החלב, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

4. בעזרת מיקסר ידני טוחנים את הערמונים והחלב ומתבלים במלח ודבש. אל התערובת הטחונה, מוסיפים את השמנת המוקצפת ומאחדים.

5. להגשה: מכניסים את הקרם לצנצנת ומגישים לצד לחם וחמאה.

פנה קוטה עם ערמונים ודבש

אותו הקרם, מוגש עם הקינוח האיטלקי האהוב. מנה קצת יותר מורכבת להכנה, אבל התוצאה, קינוח מעדן - שווה את המאמץ.

המרכיבים:

מנת קרם ערמונים על פי המתכון למעלה ובנוסף:

לפנה קוטה

2 כוסות שמנת מתוקה לבישול

½ 1 חלב

¾ כוסות סוכר (150 גר')

150 גר' קרם ערמונים

4 דפי ג'לטין (ניתן להשיג בחנויות הקונדיטוריה)

8 כוסות נמוכות להגשה

אופן ההכנה:

1. מכיננים מנת קרם ערמונים על פי המתכון למעלה.

2. מחממים בסיר את השמנת, החלב, הסוכר וקרם הערמונים ומערבבים תוך כדי בעזרת מטרפה. בינתיים משרים את דפי הג'לטין במים קרים למשך כ-5 דקות וסוחטים לייבוש.

3. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מסירים מהאש, ומיד מוסיפים את דפי הג'לטין המושרים והסחוטים ומערבבים עד לקבלת מרקם ג'לטין.

6. בעזרת כף לקקן מעבירים את לתוך כוסות הזכוכית הנמוכות, ומכניסים לקירור למשך 12 שעות.

7. להגשה: מזלפים מעט דבש מלמעלה.

עוגת ערמונים ושוקולד

עוגת בסקוויטים קרירה עם תערובת של שוקולד וערמונים במרקם מפתיע.

המרכיבים

לבסיס:

200 גר' ביסקוויטים

100 גר' חמאה בטמפ החדר

למלית:

1 קילו ערמונים

מים לבישול הערמונים

6 דפי ג'לטין (להשיג בחנויות הקונדיטוריה)

½ ליטר חלב

קורט מלח

150 גר' שוקולד מריר

200 גר' חמאה בטמפ' החדר

1 כוס סוכר לבן (200 גר')

אופן ההכנה:

1. מתחילים מהבסיס: טוחנים את במיקסר את הביסקוויטים ומערבבים ביחד עם החמאה עד לכדי יצירת בצק אחיד.

2. מרדדים את הבצק עד לעובי של סנטימטר בעזרת האצבעות וממקמים על תבנית עגולה בקוטר של כ-20 ס"מ, עטופה בנייר אפייה. שומרים במקרר.

3. על מנת להקל על תהליך קילוף הערמונים, חורצים איקס בראשו של כל ערמון, ומכסים את כל הערמונים במים קרים. את הקערה מכניסים למיקרוגל למשך כ-15 דקות, מקררים, ומקלפים.

4. משרים את דפי הג'לטין במים קרים למשך כ-5 דקות וסוחטים לייבוש.

5. מרתיחים את החלב בסיר ומוסיפים פנימה את הערמונים המקולפים והמלח. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

6. מוסיפים את השוקולד לתערובת ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש מוסיפים את דפי הג'לטין ומערבבים.

7. במיקסר, מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית. בעזרת כף לקקן מוסיפים את התערובת מהסיר אל המיקסר וטוחנים היטב עד לקבלת קרם אחיד.8. בעזרת כף לקקן מעבירים את הקרם מעל לבצק העוגיות שהספיק להתקרר ומחזירים למקרר למשך כ-12 שעות.

9. להגשה: ניתן לקשט עם פירות חורפיים כגון תותים או פטל.

פסטה צ'ו (Choux) עם ערמונים, תרד ויין לבן

מתכון ל-4 מנות (10 כדורי פסטה למנה)

מתכון מקורי, טעים ומעניין של פסטה צ'ו - שילוב בין פסטה איטלקית לבין פחזניות צרפתיות מבצק רבוך, ברוטב של תרד, מרווה, שום ויין לבן. אם מסובך מדי עבורכם להכין פסטה טריה, תוכלו לדלג על החלק הזה במתכון, להשתמש בפסטה או ניוקי מוכנים ולבשל בהתאם להוראות היצרן, להכין רק את הרוטב על פי המתכון ולאפות את הערמונים.

המרכיבים:

½ קילו ערמונים

לבצק פסטה:

⅓ כוס מים (125 מ"ל)

¾ כוס חלב (125 מ"ל)

½ כפית מלח

8 כפות חמאה (125 גר')

1 כוס קמח לבן (140 גר')

3 ביצים

לבישול הפסטה:

1 ליטר מים (5 כוסות)

½ 1 כפות מלח

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

200 גר' תרד שטוף וללא הגבעולים

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1/2 כוס יין לבן

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה חורצים איקס בראשו של כל ערמון, ומכניסים את הערמונים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכחצי שעה. מוציאים ומניחים לערמונים להתקרר בתבנית.

2. לסיר בינוני מעבירים את המים, החלב, המלח, הסוכר ו-7 כפות חמאה, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש.

3. מוסיפים לסיר את כל הקמח בבת אחת, ומערבבים עד לקבלת מרקם בצקי אך גמיש.

4. את תערובת הבצק מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ, עד לקבלת מסה אחידה, יציבה, אך מעט רטובה וגמישה.

5. מעבירים את התערובת אל שק זילוף ומניחים במקרר לכשעה. הערמונים התקררו להם בתבנית, זה הזמן לקלוף אותם ולקצוץ גס.

6. עכשיו להכנת הפסטה: מוציאים את שק הזילוף מהמקרר, ובסיר גדול מרתיחים ליטר מים עם ½ 1 כפות של מלח. ברגע שהמים מבעבעים מתחילים להזליף את כדורי הבצק. כל כדור צריך להתבשל כדקה, לכן עדיף לחלק את הבישול ל-20 כדורים בכל פעם.

7. במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים תוך הקפצה את הערמונים הקלופים, השום, התרד והמרווה.

8. כשכדורי הפסטה מוכנים, מעבירים אותם בעזרת כף מסננת הישר מהסיר אל תוך המחבת, מקפיצים מעט, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזל בחצי.

9. מסירים את המחבת מהאש ומיד מוסיפים חמאה קרה אשר תיצור אמולסייה (איחוד) ומרקם של רוטב קרמי.

10. להגשה: בכל צלחת מניחים כ-10 כדורי פסטה צ'ו (או מנת פסטה מוכנה שהוקפצה ברוטב), מוזגים מעט מהרוטב ומתבלים במלח ופלפל שחור.

ולסיום, ערמונים קלויים על הגריל

הגריל קיבל בישראל שם של כלי בישול אביבי וקיצי, בואו ותראו איך בקלות אפשר להפוך אותו לדבר הכי חורפי ומחמם שיש.

המרכיבים:

½ קילו ערמונים

אופן ההכנה:

1. מחממים גריל פחמים.

2. בעזרת סכין חדה חורצים איקס בראשו של כל ערמון.

3. על רשת צפופה הממוקמת מעל הגריל, מניחים בזהירות את הערמונים וקולים במשך כחצי שעה.

4. להגשה: הכינו קונוס מנייר עיתון או קרטון ופשוט הגישו בתוכו את הערמונים.