עוגת שמרים שבדית במילוי שוקולד וחמוציות

חומרים ל-2 עוגות:

1/2 חבילה בצק עלים מוכן (1/2 ק"ג) או בצק פריך (הכנה: 100 גרם חמאה, 200 גרם סוכר, 300 גרם קמח, 1 ביצה, לשים ומניחים למנוחה לחצי שעה)

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

חומרים לבצק שמרים:

1/2 ק”ג קמח

1/2שקית או קובייה שמרים טריים 'שמרית' (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה 'שמרית'

2 ביצים גודל L

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כוס סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה

1/2 כוס חלב (125 סמ"ק)

הכנת בצק השמרים:

1. מערבבים את הקמח, ה'שמרית' ((קובייה צריך לפורר), משפר אפייה, מלח וסוכר עם וו לישה.

2. מוסיפים בהדרגה את הביצים והחמאה ואת החלב תוך לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך הניתק מן הדפנות.

3. מניחים לשעה לתפיחה, עד להכפלת הנפח, מכוסה בניילון נצמד.

קרם שוקולד:

200 גרם שמנת מתוקה 32%

300 גרם שוקולד מריר

הכנה: מרתיחים את השמנת וממיסים בה את השוקולד.

הכנת העוגה:

1. חותכים מהבצק עלים (או מהבצק הפריך) שני מלבנים בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ. מניחים בתבניות חד פעמית מאלומיניום או במסגרת. מחוררים עם מזלג ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב.

2. מורחים שתי כפות גדושות קרם לכל תחתית בצק שאפינו.

3. את בצק השמרים מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק לעלה של 30 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים את שארית הקרם על שני החלקים. מפזרים מעל הקרם בכל חלק 2 כפות חמוציות ומגלגלים לגליל.

4. מחלקים כל גליל ל-24 פרוסות בערך בעובי של 2 ס"מ. מסדרים בשורות על התחתית האפויה המרוחה בקרם עד לכיסוי הבסיס. מתפיחים כשעה. מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35-40 דקות.

5. מקשטים באבקת סוכר.

  • טיפ: ניתן לפני האפייה לפזר על העוגה מעט סוכר חום.

מאפה מלוח במילוי גבינה ופסטו

חומרים לבצק:

500 גרם קמח

1/2 שקית או קובייה שמרים טריים 'שמרית' (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה 'שמרית'

2 כפות סוכר חום

1 ביצה גודל L

1/4 כוס שמן זית

2 כפות שטוחות מלח

3/4 עד 1 כוס מים

2. מגלגלים את הבצק משני הצדדים לכיוון האמצע (צילום: ארז בן שחר)
2. מגלגלים את הבצק משני הצדדים לכיוון האמצע (צילום: ארז בן שחר)

הכנת הבצק:

שמים את החומרים היבשים בקערת מערבל עם וו לישה.

מוסיפים תוך כדי ערבול, את הביצה והשמן זית ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת בצק רך וגמיש.

מניחים מכוסה לתפיחה כשעה עד להכפלת הנפח.

חומרים למילוי:

1 כוס עלי בזיליקום קצוצים

1 תפוח גרנד סמיט ירוק מגורר

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/2 כוס צנוברים קלויים

1 שן שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

הכנת המילוי:

טוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה. מכינים בצד 100 גרם גבינה קשה מגוררת (גאודה, פרמזן)

הכנת המאפים:

1. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה גודל 30 ס"מ על 30 ס"מ.

2. מורחים פסטו בנדיבות ומפזרים מעל הגבינה המגוררת.

3. מגלגלים את הבצק משני הצדדים לכיוון האמצע

4. מחלקים את הגלילים לשניים או למנות אישיות

5. מתפיחים, מורחים בביצה ואופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

6. לפני ההגשה אפשר למרוח בשמן זית לזיגוג.