אטריות אסייתיות עם מלפפונים ועוף

6-4 מנות

המטבח האסייתי לא מפחד לשלב מלפפונים גם במנות חמות. הנה דוגמה מצוינת לכך, במנת פסטה קלה ורעננה.

המרכיבים

1 חזה עוף שלם (2 שניצלים) פרוס לרוחבו לפרוסות בעובי 1 ס"מ

3 כפות שמן

מלח, פלפל שחור גרוס

500 גרם אטריות סובה, או אטריות אורז, או נודלס, או מקרוני

לרוטב

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

1 כפית סוכר חום

2 כפות מיץ לימון

להגשה

3 מלפפונים מוצקים, חתוכים לגפרורים או לרצועות

1/2 כוס כוסברה

1/4 כוס עלי נענע

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

רצועות מ־1 פלפל אדום חריף

ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת. ממליחים ומפלפלים את העוף ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהוא שחום ועשוי (חותכים ובודקים שתוכו לבן). מעבירים לצלחת ומניחים לצינון. קורעים את העוף לרצועות.

2. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.

מסננים ושומרים חם (אפשר להשאיר במסננת מעל הסיר ובו המים הרותחים, מכוסה).

3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במחבת עמוקה או בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה, עד שהוא מסמיך קלות, ומוסיפים את העוף והאטריות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים דקה נוספת תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.

4. מוסיפים את המלפפונים ומערבבים. מפזרים את הכוסברה, הבצל והפלפל האדום ומגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. אוכלים כסלט קר.

פילה דג על סלט מלפפונים נענע וצ'ילי

4 מנות ראשונות או 2 עיקריות

בקיץ, אין כמו סלט רענן לצד מנה חמה.

המרכיבים

4 פילטים של דג בס (ואפשר גם מוסר, דניס או לברק)

מלח, פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

לסלט

3 מלפפונים

4 צנוניות קטנות, פרוסות דק

1/3 כוס עלי נענע קרועים

1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק

1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

4 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה: רבעי לימון

ההכנה:

1. הסלט: בעזרת קולפן חותכים את כל המלפפונים לרצועות דקיקות. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.

2. הדג: מחממים מחבת. ממליחים ומפלפלים את נתחי הדג ומטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד שהם זהובים ותוכם לבן.

3. מחלקים את הסלט בין צלחות ההגשה, מניחים לצדו את הדג, מוסיפים רבעי לימון ומגישים.

  • איך שומרים? מומלץ לאכול בסמוך להגשה. אפשר לשמור – בנפרד – עד יומיים במקרר.

מלפפונים מוחמצים אסייתיים

צנצנת בנפח של כ־1 ליטר

בשיטה האסייתית המלפפונים נשארים פריכים ומקבלים טעמים של מתיקות וחמיצות. היתרון הגדול – הם מוכנים תוך שעה.

המרכיבים

14-10 מלפפונים קטנטנים חצויים, או 4-3 מלפפונים רגילים, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

3-2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות

2 פלפלוני צ'ילי טרי או יבש

למשרה

3/4 כוס סוכר

1 כוס חומץ אורז

2 כוסות מים

1 כפית מלח

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס

4 גרגירי פלפל שחור

ההכנה

1. המשרה: שמים את כל מרכיבי המשרה בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס.

2. בינתיים, מסדרים את הירקות בצנצנת נקייה (אין צורך לעקר).

3. יוצקים את המשרה החם לצנצנת, עד לכיסוי מלא של הירקות. סוגרים ומניחים לצינון מלא. מגישים.

  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר

מרק יוגורט קר עם מלפפונים, תפוח ובוטנים

6-4 מנות

כתבת מלפפונים בלי מרק יוגורט? חס וחלילה. אבל בגרסה קצת אחרת, עם טיפת מתיקות של תפוח ומגע אסייתי של ג'ינג'ר, שומשום ובוטנים.

המרכיבים

1 תפוח עץ גרני סמית, בקליפתו, חתוך לקוביות קטנטנות

2 כפות מיץ לימון

850 מ"ל יוגורט כבשים

2 מלפפונים גדולים או 3 בינוניים, חתוכים לקוביות קטנטנות

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

מלח, פלפל לבן

להגשה

4 כפות שמן שומשום

4 כפות בוטנים קלויים וקצוצים

כ־1/2 כפית אבקת צ'ילי

ההכנה

1. שמים בקערה גדולה את התפוחים ואת מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המרק ומערבבים. מוסיפים מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מאחסנים במקרר לפחות שעה (ועד 4 ימים).

2. מחלקים את המרק לקערות, יוצקים את שמן השומשום, מפזרים את הבוטנים וזורים מעט צ'ילי. מגישים.

  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

סלט מלפפון־מלון

4 מנות

את השילוב בין מלפפון למלון הכרתי בסדנה עם השף מאיר אדוני. אותי הוא הפתיע, וגיליתי שאני אוהבת לחבר לו חריפות של רוקט וטרגון.

המרכיבים

1/2 מלון (ירוק או כתום), קלוף וחתוך לקוביות

2 מלפפונים, חתוכים לקוביות

1 כוס עלי רוקט

1/2 כוס עלי טרגון

4 כפות מיץ לימון

5 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. שמים בקערה את המלון, המלפפונים והעלים ומערבבים בעדינות.

2. יוצקים את מיץ הלימון ושמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מגישים.

  • איך שומרים? מומלץ לאכול סמוך להכנה, אך אפשר לשמור במקרר עד יומיים.

סלט קינואה עם מלפפונים, גבינת ברינזה ושקדים

6-4 מנות

הסוד של סלט קינואה מוצלח הוא מגוון מרקמים וטעמים, שיקפיצו את הטעם הניטראלי משהו של הקינואה. בסלט הזה המלפפונים והשקדים מספקים את הקראנצ'יות, הגבינה מוסיפה רכות ומליחות, ועשבי התיבול והחמוציות מעשירים את הטעם.

המרכיבים

1/2 כוס (60 גרם) שבבי שקדים

3/4 כוס קינואה אדומה

1/3 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס אורגנו טרי קצוץ

1/4 כוס (35 גרם) חמוציות מיובשות קצוצות

1/2 כוס גבינת ברינזה מפוררת (או גבינת פטה, או בולגרית)

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. מפזרים את השקדים בתבנית וקולים אותם קצרות, רק עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

2. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הקינואה 15-12 דקות (כמו שמבשלים פסטה), עד שהקינואה מתרככת ומסתלסל ממנה קצה לבנבן. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים - למעט הגבינה - ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.