תירס צלוי בחמאה מתובלת

6 מנות

דרך הכנה ששווה להכיר. אם אין גריל, אפשר להשתמש במחבת פסים מברזל.

המרכיבים

6 קלחי תירס

לחמאה המתובלת:

50 גרם חמאה מומסת, או 1/4 כוס שמן זית

2 כפות אורגנו קצוץ דק

1 כף דבש

2 שיני שום, קלופות וכתושות

מלח, פלפל

ההכנה

1. מערבבים את כל מרכיבי החמאה המתובלת ומברישים בה את הקלחים.

2. צולים על הגריל או על מחבת לוהטת כ־5 דקות (לתירס ממש טרי) ועד 20 דקות, עד שהתירס רך ושחום. מגישים מיד. אמפנדס עם תירס, בשר ופלפל

20 יחידות בקוטר 11 ס"מ

בצק פריך שבתוכו מילוי טעים וצבעוני.

המרכיבים

למלית

שמן זית לטיגון

1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק

200 גרם בקר טחון, או עוף טחון

1 כוס (200 גרם) גרעיני תירס טרי, או מבושל, או מוקפא שהופשר

4 כפות עלי סלרי קצוצים דק

1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית כמון

1/4 כפית אבקת צ'ילי

מלח, פלפל שחור

לבצק

1/4 2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס מים קרים (מהמקרר)

1 ביצה

1 כף חומץ 5% או אחר

1 כפית מלח

1 כף סוכר

להברשה: חלמון + 2 כפות מים

ההכנה

1. המלית: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כ־7 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת הפירורים בכף עץ, עד שהוא עשוי ומשנה את צבעו. מוסיפים את התירס, הסלרי והתבלינים ומטגנים שתי דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים לצינון מלא.

2. הבצק: מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד המזון ומעבדים עד שמתקבלים כמה גושי בצק. מוציאים ומאחדים אותם לגוש אחד.

4. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 4-3 מ"מ. קורצים בבצק עיגולים בקוטר 11 ס"מ (ואפשר גדולים יותר, עד 20 ס"מ).

5. מניחים בכל עיגול כף לא גדושה מהמלית (או יותר, בהתאם לגודל העיגול). מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את השוליים באצבעות. מחזקים את הידוק השוליים בעזרת שיני מזלג. מניחים בתבנית.

6. טורפים את החלמון ומערבבים עם המים. מברישים את האמפנדס. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

  • איך שומרים?

בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים, או עד חודש במקפיא. לפני ההגשה, מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים בתנור. לחם קוטג' ותירס

1 תבנית אנגליש קייק גדולה

לחם במרקם של חלה, מהסוג הרך והמפנק.

המרכיבים

10 גרם שמרים יבשים (1/4 1 כפות) או 30 גרם שמרים טריים

1/4 כוס מים

1 גביע (250 גרם) קוטג' 9-5%

1 כף סוכר

3/4 כפית מלח

2 כפות שמיר קצוץ

1 ביצה

1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח

1 כוס (200 גרם) גרעיני תירס טריים, או קפואים שהופשרו וסוננו

ההכנה

1. מערבבים בקערת המערבל את השמרים והמים ומשהים 5 דקות עד שנראות בועות (אם אין בועות – יש להחליף את השמרים). מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים במזלג לעיסה. מחברים את וו הלישה ולשים 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד ורטוב. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, להכפלת הנפח.

2. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים עוד 40-30 דקות (כדאי ליד התנור המתחמם), עד שהבצק תופח בכמחצית מנפחו.

3. בינתיים, מחממים את התנור ל־190 מעלות.

4. אופים כ־35 דקות, עד שהלחם תפוח, שחום ויציב. מוציאים, מצננים קלות ומגישים, מומלץ לצד חמאה.

  • איך שומרים?

עד 3 ימים, או בהקפאה.

סלט תירס, שעועית אדומה וגבינת חלומי

6-4 מנות

הרבה דברים טובים בקערה אחת.

המרכיבים

1/2 כוס שעועית אדומה, מבושלת (אפשר שעועית מוקפאת, מופשרת)

1 כוס (200 גרם) גרעיני תירס (מומלץ להשתמש בקלחים שניצלו בגריל, אך אפשר להשתמש גם בגרעינים טריים או מוקפאים שהופשרו)

10 עגבניות שרי, חצויות

5 כפות מיץ לימון

5 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות

שמן זית לטיגון

עלים מ־1 לב חסה

אפשרות: 1 אבוקדו בשל, קלוף ופרוס, או 1 פלפל אדום קלוי ופרוס

ההכנה

1. מערבבים בקערה את השעועית, התירס, העגבניות, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל (אפשר להכין עד שעתיים־שלוש מראש).

2. מחממים מעט שמן זית, ומטגנים את קוביות החלומי עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

3. הרכבת המנה וההגשה: מסדרים את עלי החסה על צלחת הגשה רחבה. מניחים עליהם את סלט התירס, מוסיפים את גבינת החלומי המטוגנת, אם רוצים מוסיפים אבוקדו או פלפל קלוי, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.