שבלולי שמרים קינמון בקרמל ודבש (Sticky buns)

2 עוגות בקוטר 26-24 ס"מ

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

המרכיבים לבצק:

1 ק"ג קמח

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

1 שקית או קוביה שמרית (50 גרם)

2/3 כוס מים (150 מ"ל)

3 ביצים (L)

1/5 1 כוסות חלב (300 מ"ל)

50 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

למלית:

1 כוס צימוקים (150 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)

1 חבילה גבינה לבנה חצי קשה (טוב טעם או כנען) מפוררת (250 גרם)

1 כפית קינמון

גרירת קליפה מלימון אחד

לסירופ:

1 כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל)

100 גרם חמאה

3/4 כוס דבש (240 גרם)

לקישוט:

2/3 כוס אגוזי פאקן שלמים (150 גרם)

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת המערבל ולשים 10 דקות. מכסים היטב ומעבירים למקרר ל- 6 שעות לפחות.

2. הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים .

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים חצי ממנו על משטח מקומח למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים עליו חצי מכמות המלית. מגלגלים לגלילה וחותכים לחתיכות ברוחב 6 ס"מ. חוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק והמלית.

4. משמנים את תבניות האפייה, מפזרים את אגוזי הפקאן בתחתית התבניות. "משכיבים" את השבלולים במרווחים (בצורת עוגת שושנים). מניחים להתפחה במשך כ- 20 דקות.

5. הכנת הסירופ: מחממים את כל מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה קלה. מורידים מהאש.

6. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160מעלות).

7. מברישים כל עוגה במחצית מכמות הסירופ כך שהוא יזלוג עד לתחתית השבלולים. אופים כ- 50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה כולה. מוציאים מהתנור והופכים את התבנית על רשת. מצננים מעט, מוציאים בזהירות את התבנית ומגישים.

קלצונה במילוי קפרזה עגבניות שרי ומוצרלה

ארוחה נפלאה, טרייה מהתנור, מדהימה במיוחד עם סלט חסה טרי. פשטות מנצחת.

6-8 יחידות קלצונה בגודל בינוני

המרכיבים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרית או קוביה (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה (50 גרם – לא חובה)

2 כוסות מים (500 מ"ל)

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

למלית קפרזה:

250 גרם עגבניות שרי טריות, חצויות

250 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

2 ענפי בזיליקום טרי

1 כף שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, משפר האפייה, המים, המלח ו- 2 כפות שמן זית. אחרי כדקה של לישה, כשהבצק מתאחד, בודקים אם הוא יבש, מוסיפים עוד מים בהדרגה, 2 כפות בכל פעם. אם הוא לח מדי – מוסיפים מעט קמח.

2 . לשים עוד כ-10 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.

3 . בינתיים מערבבים בתבנית בינונית את העגבניות, שמן הזית ו- 1/2 כפית מלח. אופים בתנור שחומם לחום בינוני (180מעלות) במשך 20 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור.

4 . על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגולים בקוטר 12 ס"מ ובעובי כ- 1/2 ס"מ. מפזרים על עיגולי הבצק כף מהעגבניות האפויות, 2 כפות מוצרלה ומעט עלי בזיליקום קרועים לפיסות קטנות. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים היטב. מורחים במה שנותר משמן הזית. בעזרת סכין חורצים פתח קטן בחלקו העליון של כיס הבצק.

5 . משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומעבירים את כיסי הבצק לתבנית.

6 . מעלים את חום התנור ל- 240 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.

7. שופכים לתבנית חסינת אש 1/2 כוס מים רותחים ומניחים בזהירות בתחתית התנור. מכניסים את התבנית עם הקלצונה. אופים 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב.