קייק פיסטוק ומשמשים

3 תבניות אינגליש קייק 10X30

עוגה בחושה, מבושמת ונימוחה. אם אינכם זקוקים לכל הכמות באופן מיידי, הקפיאו את העוגות ללא הציפוי, עטופות בניילון נצמד, והפשירו במקרר יום לפני ההגשה. העוגות נשמרות מצויין ונותרות מעולות גם לאחר ההפשרה.

המרכיבים:

לשימון ולפיזור

חמאה רכה

שקדים פרוסים

לעוגה

270 גרם חמאה, רכה

270 גרם אבקת סוכר

5 כפות (100 גרם) מחית פיסטוק (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה)

270 גרם שקדים מולבנים טחונים

5 ביצים, מופרדות

1 ביצה בגודל XL

135 גרם קמח

120 גרם משמש מיובש קצוץ

4 כפות מלאות (60 גרם) סוכר

לציפוי הקרים צ'יז

150 גרם חמאה, רכה

300 גרם אבקת סוכר

150 גרם גבינת שמנת

1/2 תרמיל וניל (לרוקן את הגרגירים מהתרמיל שנחצה לאורכו)

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות) ומשמנים את התבניות. מפזרים בהן שקדים פרוסים.

2. שמים בקערת המערבל את החמאה, אבקת הסוכר ומחית הפיסטוק ומקציפים למרקם אחיד. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבלים. טורפים את הביצה והחלמונים בקערה ומוסיפים למערבל. מוסיפים את הקמח ומערבלים. לבסוף מוסיפים את המשמשים ומערבבים.

3. מנקים ומייבשים היטב את קערת המערבל והמקצף. שמים בקערה את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים את הקצף לעיסת הפיסטוקים־שקדים ומערבבים בתנועות קיפול נמרצות עד שמתקבל מרקם אחיד.

4. מחלקים את העוגה בין התבניות. אופים כ־10 דקות, מורידים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד כ־25 דקות, עד שסכין הננעץ בעוגות יוצא יבש. מוציאים.

5. הציפוי: מרוקנים את תוכנו של תרמיל הוניל החצוי באמצעות סכין, מוסיפים לגבינה, אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל ומקציפים היטב. מניחים על העוגה ומגישים.

איך שומרים? 5-4 ימים, בכלי סגור במקרר (את העוגה ללא הציפוי, ניתן גם להקפיא).

  • מאת אלון גולדמן, מאפיית "לחמי"
  • סגנון: עמית דונסקוי