מתכון בסיסי לפיצה איטלקית ופוקצ'ה

מרכיבים ל-4 פיצות בינוניות או 4 פוקצ'ות גדולות

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

5 כוסות קמח לבן (700 גר')

1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')

כ- 3/4 1 כוסות חלב או מים פושרים (כ-450 מ"ל)

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה של מלח

1 כף סוכר

  • לפוקצ'ה יש לשמור בצד כ-1/2 כוס שמן זית (בנוסף)

מרכיבים לרסק עגבניות לפיצה:

1 קופסה עגבניות מרוסקות

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

4 עלי בזיליקום טרי קצוץ דק

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית שום כתוש

אופן הכנה:

מערבבים את כל התוספות עד קבלת מירקם אחיד ומשהים מכוסה במקרר ללילה,או כשעתיים לפני הכנת הפיצה.

תוספות לפיצה:

גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת. קוביות גבינת פטה או פרוסות מוצרלה או פרומעז. פרוסות עגבניות, פרוסות חצילים קלויים, פטריות טריות, קוביות פלפלים צבעוניים, בצל מטוגן, טבעות בצל טרי, טונה, פרמזן, גרעיני תירס, אנשובי, אורגנו יבש, צ'ילי גרוס, מלח גס, פלפל שחור גרוס גס, פרוסות שום טרי.

אופן הכנת הפיצה:

1.מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה. מוסיפים בהדרגה את החלב או המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משאירים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור. משטחים בעזרת מערוך כל כדור לעלה בעובי חצי ס"מ, מכל כדור מכינים פיצה אחת.

3. מעבירים לתבנית מקומחת. מורחים את רוטב העגבניות על עלה הבצק. מפזרים באופן שווה את התוספות (לפי העדפתך) משהים כ-20 דקות

4. אופים כ-25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200°C.

הכנת פוקצ'ה

תוספות לפוקצ'ה:

קישואים, חצילים, פלפלים, בצלים, בטטה, קלויים בתנור כ-15 דקות ב- C°190 סגנון אנטיפסטי.

מלח גס, שמן זית, רוזמרין טרי, צנוברים ועוד.

אופן הכנה:

1. מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה פרט לחלב או מים שמוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה איטית כ-2 דקות. לשים כ-6 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משמנים קערה עם 2 כפות שמן זית, יוצרים כדור ומניחים מכוסה בקערה לכ-30 דקות. מחלקים הבצק ל-4 חלקים שווים ומניחים לעוד 10 דקות מנוחה.

3. משטחים ומותחים כל גוש בצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה משומן בשמן זית. מברישים את הבצק בשמן זית ומניחים את הירקות, מחדירים אותן לבצק בעזרת קצוות אצבעות ומפזרים מלח גס, עלי רוזמרין וצנוברים. משהים לתפיחה כ-30 דקות.

4. בתנור שחומם מראש ל-°C200 אופים כ-20 דקות עד להזהבה.