כדורי חצילים וגבינות

תבניות אלומיניום אישיות או עטרות נייר לאפייה בקוטר 3-4 ס"מ

חומרים:

1 חבילה בצק עלים חמאה של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

3 כפות שמן זית

1 חציל, קלוף וחתוך לקוביות

1 בצל גדול, חתוך לקוביות

1 שן שום, כתושה

3 כפות גבינת שמנת

3/4 כוס גבינה בולגרית 5% מסדרת פיראוס, מגוררת.

1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את החצילים, ממשיכים בטיגון עד להתרככות ומצננים. מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות.

2. פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן.

3. מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת כדור. מניחים בתבנית את הכדור כשהצד הסגור כלפי מטה.

4. מברישים את הכדורים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180°C כ-15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם עם סלט עגבניות שרי.

עוגת שמרים פרג

חומרים:

1 חבילה בצק שמרים מרודד של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

למלית:

½ כוס חלב

½ כוס שמנת לבישול 15% של תנובה

50 גרם חמאת תנובה

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות פרג טחון

1 כוס ביסקוויטים, גרוסים דק

קליפת לימון, מגוררת

לסירופ:

1 כוס סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מ-1/4 לימון

הוראות הכנה:

1. בסיר קטן מחממים את השמנת, החלב והחמאה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד להמסתו. מוסיפים את הוניל והפרג ובוחשים היטב. ממשיכים לבשל כ-8 דקות על להבה נמוכה. לבסוף מוסיפים את פירורי הביסקוויטים וגרידת הלימון, מערבבים ומצננים.

2. על משטח עבודה פורשים את הבצק, מורחים את מלית הפרג ומגלגלים לרולדה. חותכים לפרוסות שוות ברוחב 2-3 ס"מ.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את פרוסות הפרג אחת ליד השניה בצורת פרח במרווחים שווים, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל- ל-170 מעלות כ-35-40 דקות.

5. הכנת הסירופ: מרתיחים את חומרי הסירופ יחד ומבשלים כ-15 דקות עד להסמכה. בעזרת מברשת מורחים את סירופ הסוכר החם על העוגה, עם הוצאתה מהתנור.

  • המתכונים באדיבות מעדנות