עוגת מייפל־פקאן

תבנית עגולה חד פעמית או מסיליקון בקוטר 20 ס"מ

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

העוגה הזו נהגתה בהשראת חגיגות ה־4 ביולי בארה"ב. מחשבות על היבשת הגדולה משתלבות אצלנו תמיד בזכרונות של פנקייק ומייפל ריחני. מומלץ לאפות את העוגה בתבנית מסיליקון או בתבנית חד פעמית, כדי להקל על החילוץ.

המרכיבים

1/2 1 גביעים (300 גרם) שמנת חמוצה 15%

4 ביצים בגודל L

2 כוסות (400 גרם) סוכר

2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל

1 כוס שמן קנולה

1/2 כפית מלח

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1/2 1 כוסות (כ־150 גרם) פקאן לא קלוי, קצוץ גס

1/4 1 כוסות (300 גרם) סירופ מייפל איכותי

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (165 מעלות).

2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את השמנת החמוצה, הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן והמלח ומקציפים במהירות גבוהה למרקם אחיד. עוצרים את פעולת המערבל ומחליפים את המקצף בוו גיטרה. מוסיפים את הקמח ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבלים קצרות לפיזור אחיד.

3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מחוררים את העוגה בקיסם ויוצקים עליה (בעודה חמה!) את המייפל. מצננים ומגישים.

איך שומרים? עד 4 ימים, בטמפרטורת החדר.

  • מאת חמדה, הילה, לירון ושרון בידרמן ("חמדה עוגות")
  • סגנון: קרן ברק

מתוך מוסף "מותק של שף", מצורף לגיליון "לאשה" השבוע