טארט שזיפים אישי

8 מנות אישיות

חומרים:

50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

1 ק"ג שזיפים אדומים ללא החרצנים, חתוכים לפלחים

½ כוס פירות יער קפואים

1 כוס סוכר חום

¼ כפית תמצית וניל משובחת

¼ כפית קינמון

1 חבילה בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

לעיטור: אבקת סוכר

להגשה: גלידה וניל

8 תבניות אישיות עגולות בקוטר 10-12 ס"מ

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים. מוסיפים את תמצית הווניל והקינמון וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את השזיפים ופירות היער ומבשלים כ-6 דקות תוך כדי ערבוב עדין. מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת. את הפירות שומרים בצד עד לקירור מוחלט ואת הרוטב מניחים בכלי סגור עד להגשה.

2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

3. מקמחים מעט משטח עבודה ופורשים את הבצק. קורצים בעזרת קורצן, צלחת או כוס עיגול בצק בקוטר 10-12 ס"מ.

4. מניחים את עיגול הבצק בתבנית האישית ומניחים במרכזו כ-2 כפות גדושות ממלית השזיפים.

5. סוגרים את דפנות הבצק בצורת חצאית כפלים ומשאירים פתח במרכז.

6. אופים בתנור כ-35 דקות, עד להזהבה. מצננים מעט, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם גלידה בטעם וניל ורוטב שזיפים מעל.

טבעות שמרים בסוכר, קינמון ושקדים

כ-20-16 יחידות

לסירופ סוכר:

½ כוס מים

כוס סוכר

½ לימון עם קליפה

¼ כפית תמצית וניל

½ כפית מי ורדים (לא חובה)

1 חבילה בצק שמרים מרודד של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

למילוי:

¼ כוס סוכר

1 כפית קינמון

¼ כוס שקדים טחונים דק

להברשה: ביצה טרופה עם כף חלב

לעיטור: ½ כוס שקדים פרושים ואפויים

אופן ההכנה:

1. הכנת הסירופ: בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הסירופ עד להסמכתם, מסירים מהלהבה ומצננים.

2. מערבבים בכלי את הסוכר, הקינמון והשקדים.

3. מקמחים מעט משטח עבודה ופורשים את הבצק. מפזרים מעל את תערובת הסוכר בנדיבות.

4. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב כ-1.5 ס"מ ובאורך 12 ס"מ, מקפלים כל רצועה לחצי כאשר הצד עם תערובת הסוכר מקופל כלפי פנים והצד ללא התערובת כלפי חוץ ומהדקים היטב.

5. מגלגלים את הרצועות ל"נחש" וחותכים לשניים, קולעים צמה משתי הרצועות המעוגלות יחד ומהדקים בקצוות.

6. סוגרים את הצמה לטבעת עגולה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.

7. בתום ההתפחה מברישים בתערובת הביצה והחלב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) כ-15 דקות.

8. מברישים במעט סירופ סוכר, מפזרים שקדים ומגישים.

  • אופציה נוספת למילוי הבצק: מורחים על הבצק 4 כפות טחינה גולמית ומעל 4 כפות דבש ומפזרים שתי כפות סוכר.