עוגת שכבות תפוחים אגוזים ושטרוייזל

המתכון ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

חומרים:

4 כוסות קמח (560 גרם) 1/2 שקית או 1/2 קוביה שמרית

1 ביצה

1 חלמון

1/4 כוס חלב (60 מ"ל)

3/4 כוס אבקת סוכר (90 גרם)

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

300 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כ-1/4 שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ על 1/2 ס"מ)

1 כפית מלח

אופן הכנה:

1. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר, קליפת לימון, חמאה ומלח כ-2 דקות.

2. מוסיפים קמח ושמרים ומערבלים כ-3 דקות נוספות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

למלית תפוחי עץ:

5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרני סמית

1/2 כוס סוכר (100 גרם) + 1/4 כוס דבש (80 גרם)

25 גרם חמאה

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס צימוקים לבנים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי העץ עם החמאה, הסוכר, הדבש ושקית סוכר וניל.

2. מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומקררים.

למלית אגוזים:

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים

1 כוס סוכר ( 200 גרם)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל

גרידה מ-1/4 לימון

1/2 1 כפיות קינמון טחון

50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מרתיחים חלב, סוכר וחמאה, מנמיכים לאש "נמוכה" ומוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון, אגוזי מלך וקינמון וממשיכים לבשל כ-2-3 דקות, מקררים עד לשימוש.

לפירורי שטרויזל:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר (200 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:

1. מערבבים חמאה וסוכר.

2. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.

הרכבת העוגה:

1. מרדדים את הבצק לעלה בגודל 30*42 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ, חותכים 6 מלבנים במידות 30 ס"מ על 7 ס"מ (כל 2 מלבנים לעוגה אחת).

2. מניחים מלבן בצק בכל אחת מתחתית התבניות, מורחים שכבה של מילוי אגוזים קינמון בגובה 2 ס"מ ומעליה שכבת בצק נוספת, מוסיפים מעליה 1/3 ממלית התפוחים הכוללת ומפזרים מפירורי השטרוייזל.

3. משהים כחצי שעה (העוגה תופחת מעט), מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-35-40 דק'. בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.

עוגת הדרים חגיגית

עוגת שמרים בניחוח הדרים בצורת "כתר" המעוטרת בפניני סוכר בצדדיה ופירות מזוגגים בריבה בהירה בחלקה העליון.

(מתאימה ל-2 תבניות עם חור בקוטר 20 ס"מ או לתבנית גדולה בקוטר 26 ס"מ)

חומרים לבצק:

3/4 1 כוסות קמח מנופה (250 גרם)

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

גרידה מ - 1/2 לימון

2 ביצים (גודל L)

150 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)

1 כף של קליפות תפוזים מסוכרות, קצוצות

1 כף מי פריחת הדרים (לא חובה)

חומרים לעיטור העוגה:

3 כפות ריבת מישמש חלקה

1/4 כוס מים (כ-60 מ"ל)

1/2 כוס פניני סוכר (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות)

חצאי פרוסות תפוז מסוכרות (ראו מתכון לעיל)

8 חצאי תמרים (מסוג מג'הול בגודל בינוני)

מעט שקדים או פיסטוקים

החומרים להכנת פרוסות חצאי תפוז מסוכרות:

1/4 1 כוסות סוכר (240 גרם)

3/4 כוס מים (170 מ"ל)

1/2 כוס יין לבן (125 מ"ל)

1 מקל וניל

2 תפוזים בינוניים חצויים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים והסוכר, מנמיכים את האש ומוסיפים יין לבן, מקל וניל וחצאי תפוזים. ממשיכים לבשל כ-20-30 דק' עד שהנוזלים מצטמצמים. מצננים עד לשימוש.

חומרים להברשה לפני אפיה:

מערבלים היטב יחד ביצה טרופה, 1 חלמון וקורט מלח.

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרית ומשפר אפייה. מוסיפים ביצים, גרידת לימון, חמאה וכף מי פריחת הדרים ולשים עם "וו לישה" עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר כ-8 דקות (הערה: הבצק יוצא מאד דביק). מוציאים את הבצק הדביק, יוצרים כדור ומכניסים לקערה. מכסים לשעה או עד להכפלת הנפח.

2. קורצים עיגול במרכז הכדור ומניחים את הבצק עם החור בתבנית עגולה עם חור.

3. מתפיחים כשעה-שעה וחצי, מברישים בתערובת להברשה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-20 דקות.

4. מצננים על רשת, מברישים בריבה ומים (מחממים יחדיו), מעטרים ב"פניני סוכר" בדופן (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) ובפירות מסוכרים ותמרים ושקדים או פיסטוקים בחלק העליון

טיפ: אפשר לשלב פירות מתוקים וחמצמצים ביחד כדי לאפשר "איזון" של טעמים וצבעים- תיהנו!