לצהריים, לערב, לקוקטייל אלגנטי או דווקא לחוף הים, למבוגרים וגם לילדים – אין כמו כריכונים לאירוח של קיץ. הכל תלוי, כמו שאמרו חכמינו, בטיב המילוי, אבל גם באיכות הלחם והכי חשוב: בטריות הכריך. הההמלצה שלנו היא לדאוג למגוון – של לחמים, של ממרחים ושל סלטים, ולהכין צלחות או מגשים עם המון צבעים, טעמים ומרקמים שיוצרים רושם וחשק לטעום מהכל. את כל הממרחים אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר. את מרבית הסלטים אפשר להכין כמה שעות קודם, ולשמור כמובן במקרר.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

לחמים

* קנו לחמים פרוסים (או קנו ופרסו בחנות), כדי להבטיח פרוסבות עדינות ואחידות.

* את הלחמים אפשר לשמור בשקית נייר עד 24 שעות בטמפרטורת החדר, או להקפיא ולהוציא להפשרה בטמפרטורת החדר כשעה לפני ההכנה.

* הלחם הבסיסי למסיבה כמו זו, הוא לחם קסטן - לחם מרובע שתוכו רך ובשרני. אפשר למצוא אותו במאפיות ובחנויות לחם. בנוסף לו, אנחנו ממליצים להתנסות ולנסות מגוון רב של לחמים.

* כיום אפשר להשיג מגוון איכותי גם של לחמים קלים, לחמים מקמח מלא ולחמים ללא גלוטן, וכך תוכלו להבטיח שממש כולם ייהנו מהמסיבה.

* אפשר לקרוץ בעזרת קורצנים של עוגיות צורות בחלק הרך של הלחם, ולהגיש כך כריכים בצורת פרחים, לבבות וכד'. אפשר גם לחתוך למשולשים או מלבנים, ואפשר גם להשאיר את הפרוסות "פתוחות" ולא לכסות בפרוסה נוספת.

  • ממרחים

כל הממרחים שלפניכם הם מתכון בטוח לחגיגה אמיתית.

* את כולם אפשר לשמור עד 5 ימים בכלי סגור במקרר.

* כל המתכונים יניבו כוס – כוס וחצי, וזה מספיק לאירוח של כ־12 מוזמנים.

מיונז אנשובי

שמים בקערת מעבד המזון 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, 3 כפות מיונז, 1 שן שום קלופה, 5 פילטים של אנשובי, 1 כפית מיץ לימון וקמצוץ צ'ילי אדום. מעבדים למחית חלקה ומאחסנים במקרר.

הולך מצוין עם: כריך אנשובי.

מיונז עשבי תיבול

שמים בקערת מעבד המזון 1 כוס מיונז, 1 שן שום קלופה, 1 כפית מלח, 1 כפית מיץ לימון טרי, 3 כפות תימין, 3 כפות שמיר ו־2 כפות טרגון. מעבדים למחית חלקה ומאחסנים מבקרר.

הולך מצוין עם: אספרגוס, ירקות קלויים, סלט ביצים, ביצה קשה, טונה, נקניק.

פסטו אורגינל

שמים בקערת מעבד המזון 1 כוס עלי בזיליקום, 1 שן שם קלופה, 2 כפות צנוברים קלויים ו־5 כפות שמן זית משובח ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת ומערבבים ידנית. מאחסנים במקרר.

הולך מצוין עם: בשרים מעושנים, נקניק, אנטיפסטי

כריך פתוח בצורת פרח: נקניק איטלקי מעושן עם פסטו  (צילום: כפיר חרבי)
כריך פתוח בצורת פרח: נקניק איטלקי מעושן עם פסטו (צילום: כפיר חרבי)

ממרח שני פלפלים

מניחים בכלי מתאים 2 פלפל אדום ו־2 פלפל צהוב,חתוכים לרבעים. מכסים, ומחממים במיקרוגל כ־6 דקות, עד שהם מתרככים קלות. מוציאים, מסירים את הקליפה ונפטרים מהגרעינים .מעבירים את בשר הפלפלים לקערת מעבד המזון, מוסיפים 2 שיני שום קלופות, 1 פלפל צ'ילי אדום חריף (ללא עוקץ וגרעינים), מלח ו־2 כפות שמן זית ומעבדים למחית חלקה. מאחסנים במקרר.

הולך מצוין עם: גבינות קשות, צהובות, מלוחות, מעושנות.

טפנד זיתים שחורים

שמים בקערת מעבד המזון 1 כוס זיתים שחורים מגולענים, 3 שיני שום קלופים,

1/4 כוס בצלי שאלוט קלופים, 1/4 כוס שמן זית משובח וקצת פלפל שחור גרוס, ומעבדים למחית חלקה. מאחסנים במקרר.

הולך מצוין עם: גבינות שמנת, אנטיפסטי

ממרח חמאה לימונית

שמים בקערת מעבד המזון 100 גרם חמאה צהובה ("הולנדית"), 1 כפית קליפת לימון מגוררת, 1 שן שום קלופה, 3 כפות אגוזי מלך גרוסים ו־1/2 כפית מלח גס, ומעבדים למחית חלקה. מאחסנים במקרר, מומלץ להוציא כרבע שעה לפני השימוש, כדי שהחמאה תתרכך והמריחה תהיה קלה יותר.

הולך מצוין עם: דגים מעושנים, טונה, ירקות ירוקים, ביצים.

ממרח גבינה מלוחה וזיתים

שמים בקערת מעבד המזון 150 גרם גבינת פטה, 30 גרם חמאה, 1 שן שום קלופה ו־1 כף גבינת שמנת ומעבדים למרקם חלק. מוסיפים 1/2 כוס זיתים ירוקים, מגולענים וחתוכים, ומערבבים ידנית, בעדינות, לפיזור אחיד. מאחסנים במקרר.

הולך מצוין עם: ירקות טריים וקלויים.

  • סלטים למילוי הכריכונים

סלט ביצים

3 ביצים, קשות

3 כפות מיונז

1/2 כפית חרדל משובח

1 כף מים

מלח ,פלפל

להגשה: 2 כפות עירית קצוצה

ההכנה

1. מגררים את הביצים לתוך קערה. מוסיפים את כל הביצים (למעט העירית) ומערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר עד לשימוש.

2. לפני השימוש, מוסיפים את העירית ומערבבים. מורחים או מגישים.

איך שומרים: עד 24 שעות, במקרר

סלט אבוקדו

2 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות

1 כף מיץ לימון

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף בצל סגול קצוץ דק

1 כף שמנת חמוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר עד להגשה (מקסימום כ־4 שעות).

אנטי פסטי

אפשר להכין בתנור או על הגריל מס סוגי ירקות ,בכול תבנית סוג שונה ,המרינדה זהה לכולם, וכך מתקבל מבחר גדול של טעמים וצבעים.

המרכיבים

3 קישואים, פרוסים לאורך

3 פלפלים, חתוכים לשמיניות

1 חציל, פרוס לפרוסות

להברשה: 1/2 כוס שמן זית

למשרה

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. מברישים את הירקות בשמן הזית וקולים אותם במחבת פסים לוהטת, על הגריל, או בתנור (200 מעלות), עד שהם שחומים.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה. מניחים את הירקות בתוכו ומאחסנים במקרר במשך לילה, לספיגת טעמים (אפשר להכין עד 4 ימים מראש).

3. ההגשה: מנערים מנוזלים עודפים ומניחים על לחם מרוח בממרח מתאים.

סלט חצילים וגבינת פטה

המרכיבים

1 חציל, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1/4 כוס שמן זית

1 שן שום, קלופה וקצוצה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף מיץ לימון טרי

100 גרם גבינת פטה מגוררת

ההכנה

1. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את קוביות החציל עד שהן משחימות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

2. מעבירים את קוביות החציל לקערה, מוסיפים מיץ הלימון הפטרוזיליה והשום ומערבבים, מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר עד להגשה (עד יום).

סלט טחינה, אגוזים ועגבניות

המרכיבים

1/2 כוס טחינה גולמית

מיץ מ־1 לימון

2 שיני שום

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

1/2 כוס אגוזי לוז גרוסים

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנטנות

ההכנה

1. שמים במעבד המזון את הטחינה, מיץ הלימון השום, הפטרוזיליה ומלח ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את העגבניות ומערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר עד לשימוש (ועד 4 ימים).

הולך מצוין עם: בשר, אנטיפסטי.

  • מתכונים וסגנון: עמית דונסקוי