את כל הגלידות שלפניכם אפשר להכין באמצעים ביתיים פשוטים. מי שיש לו מכונת גלידה (או פאקו־ג'ט) מוזמן להשתמש בה ולקבל תוצאה עוד יותר מקצועית, אבל גם כך – עם מזלג ותבנית (מיד נסביר), תקבלו גלידה מרעננת, שעושה שימוש מקורי ויצירתי בפירות ובתבלינים שגדלים אצלנו.

לאחר שמערבבים ומרסקים את המרכיבים השונים, יוצקים את המחיות לתבנית או לכלי שטוח, עדיף מנירוסטה. מאחסנים את התבנית במקפיא שעה, מוציאים ומרסקים־מערבבים את גבישי הקרח שנוצרו בעזרת מזלג. מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולות האלה עוד 3 פעמים לפחות – פעם בשעה, במשך 3 שעות.

בסופו של התהליך תתקבל גלידה קרמית ואלגנטית (שימו לב: גלידת הליים תהיה דומה יותר לגרניטה, או לארטיק קרח במרקמה, יש בה פחות מוצקים). מכל המתכונים תתקבל כמות של 1/2 קילו גלידה. את הגלידה מומלץ לאכול בסמוך להכנה, והיא תחזיק מעמד עד 3 ימים במקפיא, בכלי סגור או מכוסה היטב.

סורבה ליצ'י מיורן

המרכיבים

430 גרם ליצ'י, מקולף ומגולען (300 גרם אחרי הקילוף והגלעון)

7 כפות (90 גרם) סוכר

1 כף מיץ לימון

3 כפות עלי מיורן טריים

1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) מים מינרליים

ההכנה

1. שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים למרקם אחיד.

2.מסננים דרך מסננת גסה, משטחים בכלי ומקפיאים (ראו הנחיות בעמוד מימין).

הצעת הגשה נוספת: מומלץ להגיש עם ורד לקישוט ולניחוח.

סורבה ליים, לואיזה ועשב לימון

המרכיבים

115 גרם סוכר

260 מ"ל מים מינרלים

שתי כפות שורש למון גראס לבן (עשב לימוני)

1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ ליים טרי (תזדקקו בערך ל־375 ליים ירוק ולא רך)

1 כף עלי לואיזה טריים

קליפה מגוררת מ־1/2 ליים

ההכנה

1. שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שורש הלמון גראס וחולטים אותו כדקה. מסירים מהכיריים ומצננים קלות. מעבירים את הסירופ והשורש למעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד. מסננים את המחית דרך מסננת גסה.

2. מחזירים את המחית המסוננת לקערת מעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטוחנים היטב. מסננים שוב במסננת גסה, מעבירים לכלי ומקפיאים לפי ההנחיות בתחילת הכתבה.

הצעת הגשה: מעטרים בכפית מחוקה של זרעי כוסברה ארומתיים.

סורבה פטל, רוזמרין־ברביקיו, וצ'ילי חריף

המרכיבים

1/2 6 כפות (85 גרם) סוכר

1/2 כוס + 1/2 כף (130 מ"ל) מים מינרלים

1 כף עלי רוזמרין (עדיף מזן ברביקיו, להשיג בשווקי איכרים ובמשתלות)

270 גרם פטל אדום טרי, או מוקפא

1 כף מיץ לימון או ליים

1 כפית צ'ילי יבש

ההכנה

1. שמים בסיר את המים, הסוכר וחצי מכמות הרוזמרין, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד דקה ומסירים מהכיריים. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. שמים את הסירופ בקערת מעבד המזון, מוסיפים את שאר המרכיבים ואת יתרת הרוזמרין ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים לתבנית (אין צורך לסנן) ומקפיאים בהתאם להנחיות בתחילת הכתבה.

הצעת הגשה נוספת: ניתן להגיש בכוסות מרטיני עם יין לבן מבעבע וצונן.

  • כל המתכונים ללא גלוטן
  • מאת: איתי רוגוזינסקי
  • סגנון: עמית פרבר