בין מסורת למודרנה, בין האסלאם למערב ובין הרעלה לשמלות של ורסאצ'ה. תכירו את המלכות הכי טרנדיות בעולם הערבי: שייחה מוזה, אשת שליט קטאר, וראניה מלכת ירדן.

ממש כמו קייט מידלטון, קרלה ברוני ומישל אובמה, הסטייל של הגברות הראשונות בבתי המלוכה במזרח התיכון הפך לנושא שיחה קבוע בבלוגים ברחבי העולם ובעיתונות, שכן הן מתברגות מדי שנה לרשימות המיטיבות להתלבש. במקרה שלהן האתגר הוא לאזן בין הצניעות והשמרנות לבין שמלות הערב הנוצצות, מותגי היוקרה והפאר מנקר העיניים. מלכה ערבייה בסטרפלס לא תתקבל בברכה אצל אנשי הדת.

>> ולנו בישראל יש מלכת יופי . בואו להיות חברים שלה בפייסבוק

תמיד מצרפת כיסוי ראש. שייחה מוזה מקטאר (צילום: gettyimages)
תמיד מצרפת כיסוי ראש. שייחה מוזה מקטאר (צילום: gettyimages)

שייחה מוזה מקטאר: נעלי עקב וחיג'אב

נתחיל דווקא במצטרפת הטרייה לרשימת המתלבשות הטובות ביותר, שייחה מוזה בינת נאסר אל-מסנד, אשת שליט קטאר, שייח אחמד בן כליפה א-תאני. כל מי שביקר במשכנה של שייחה מוזה בעיר דוחא שבקטאר נוכח לדעת שהפאר והעושר של הזוג המלכותי עולה על מה שמוכר באריסטוקרטיה של המערב.

בשנת 2009 הכריז עליה מגזין וניטי פייר כאחת המתלבשות הטובות ביותר בעולם. באותה שנה, בביקור בפריז, לבשה שמלת ערב סגולה באורך מקסי וחיג'אב (כיסוי ראש) תואם. לרגליה היו נעלי עקב סטילטו לבית כריסטיאן לבוטין.

עם בעלה, שייח אחמד שליט קטאר. רוצה לקדם את מעמד האישה (צילום: gettyimages)
עם בעלה, שייח אחמד שליט קטאר. רוצה לקדם את מעמד האישה (צילום: gettyimages)

כוח מניע למען מודרניזציה

לצד העניין שלה באופנה ובפאר, שייחה מוזה מתעניינת בקידום נוער, בחינוך ובניסיון לגשר האיסלאם למערב. על חלקה בקידום יחסים בינלאומיים היא זכתה בפרס "צ'טהאם האוס" היוקרתי. לרוב היא אינה עוטה רעלה, יש לה תואר ראשון בסוציולוגיה, והיא נחשבת לכוח מניע למען מודרניזציה בסביבתה השמרנית. בנוסף לכך היא הקימה את ערוץ אל-ג'זירה לילדים המצליח.

בריאיונות עיתונאיים שייחה מוזה טוענת שיש להפריך את הסטריאוטיפים שנפוצים במערב על המדינות המוסלמיות: "הנשים שלנו במפרץ היו פעילות מאז ומתמיד - אנו יודעות על כך מפי אמהותינו וסבותינו", סיפרה לגארדיאן הלונדוני לפני כשנה. "זרים נוטים לטעות בכך. איני נמצאת כאן רק משום שאני אשתו של האמיר, 70% מבוגרי האוניברסיטאות שלנו הן נשים, וזה לא מקרי".

הפעילות הענפה שלה מביאה אותה לביקורים רשמיים רבים, והיא מקפידה לשמור על שיק מעודכן לצד קוד מסורתי. לכל שמלה או חליפה היא מצרפת חיג'אב בצבע תואם. בנוסף לכך, זרועותיה תמיד מכוסות וכך גם הרגליים.

לצד השמירה על המסורת, בחירות המלתחה שלה נועזות יחסית, למשל חליפת מכנסיים בגוון ירוק דשא שלבשה לארוחה ממלכתית בצרפת לרגל יום הבסטיליה בשנת 2008.

שמלות דרמטיות בגזרת דרפה חביבות עליה במיוחד, בשילוב עם חגורות המבליטות את מותניה הצרים. בהופעותיה הרשמיות היא נוהגת ללבוש בגדי קוטור מבתי האופנה ולנטינו, שאנל, כריסטיאן דיור, ז'אן פול גוטייה ואחרים.

המלכה ראניה: הכי יפה בעולם

המלכה ראניה (42) מירדן היא ללא ספק המוכרת ביותר מבין המלכות העולם הערבי. היא אפילו קטפה את תואר המלכה היפה ביותר בתבל ומלכת המאה ה-21, שניתן לה על ידי מגזין גלאמור אשתקד. מוצאה פלסטיני אבל היא נולדה בכווית וכמו שייחה מוזה, למדה בתיכון מערבי (ניו אינגליש סקול בכווית סיטי) ואת התואר הראשון השלימה באוניברסיטה האמריקנית בקהיר.

הרקע המעורב של מלכת ירדן מתבטא בשיק שמרני עם נגיעות מערביות. אפשר לראות אותה בשמלות עם כתפיים חשופות, שיער פזור ללא כיסוי ומחשופים מתונים. גם היא חובבת מותגי יוקרה לרבות גוצ'י, ולנטינו ולואי ויטון ולמרות שהיא גבוהה מהמלך עבדאללה, היא לא מוותרת על עקבים.

מלכת ירדן ראניה והנסיכה עימאן. רקע מעורב ערבי-מערבי (צילום: gettyimages)
מלכת ירדן ראניה והנסיכה עימאן. רקע מעורב ערבי-מערבי (צילום: gettyimages)

יותר ממיליון חברים בפייסבוק

והנה משהו שכל מנהיגות העולם יכולות ללמוד: עמוד הפייסבוק של ראניה הוא אחד הפעילים והמעניינים מסוגו. יש לה יותר ממיליון לייקים, שלא לדבר על הציוצים היומיים שלה בטוויטר. הסטטוסים שלה כוללים נושאים שקרובים לליבה, לרבות איכות הסביבה, קידום נוער במצוקה ושמירה על קשר עם העם הירדני. לפני כחודשיים למשל כתבה: "לעם הירדני שאני כל כך אוהבת: תיהנו מסוף השבוע שלכם, תצברו כוחות לקראת עוד שבוע בממלכה המיוחדת ביותר ביקום".

בשנת 2008 היא גם השיקה ערוץ משלה ביו טיוב, בו היא מעלה סרטונים ומבקשת מהגולשים לחוות את דעתם על סטריאוטיפים נפוצים על עולם הערבים והאסלאם. בעזרת הערוץ הזה היא מבקשת לנפץ דעות קדומות ולקדם זכויות נשים. משהו מהערכים האלה היא מעבירה גם באמצעות מה שהיא לובשת.

_________________________________

עוד כתבות באתר מלכות היופי: