המרכיבים

500 גרם בשר בקר טחון (המכיל לפחות 15 אחוז שומן)

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית או לפי הטעם פלפלון חריף קצוץ דק

1 כף מיץ לימון טרי

1/2 כפית מלח

3/4 כפית קינמון טחון

1 כף רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

1 ביצה

ההכנה

1. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את הג'ינג'ר, קליפת הלימון המגוררת והפלפל החריף, מוסיפים את המלח והקינמון, את מיץ הלימון, את שמן השומשום ורוטב הסויה. מוסיפים פנימה את הביצה ולשים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה עיגולים בגודל שזיפים ומשטחים אותם קצת.

3. מחממים גריל גז או גריל פחמים.

4. צולים את הקציצות על הגריל כ-10 דקות, במהלכן הופכים אותן כדי שייצלו משני הצדדים. הן מוכנות כשהן זהובות-שחומות מבחוץ ועשויות מבפנים.

5. מסירים מהגריל ומגישים.

ואיך מכינים את הקציצות במחבת, על הכיריים בבית?

מכינים את עיסת הקציצות באותה דרך. יוצקים למחבת שמן קנולה או שמן בוטנים או שמן אורז, לטיגון חצי עמוק – כלומר שגובהו יגיע עד למחצית גובה הקציצה, ומחממים. כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד שהן מזהיבות מאוד, הופכים לצד השני ומטגנים. הקציצות מוכנות כשהן זהובות מאוד מבחוץ ועשויות מבפנים. מגישים מיד.