>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

1. אך גוזרים פוני לבד בבית?

על אף שקל יותר לעבוד על שיער רטוב, זה עלול לבלבל, כי שיער רטוב תמיד נראה ארוך יותר ואז כשהוא מתייבש את מגלה פתאום מה עשית לעצמך.

במקום זה עבדי על שיער יבש. מדדי 2 עד 4 ס"מ מהמצח לכיוון הקודקוד ומאותה נקודה משכי אלכסון אחד לכיוון מרכז הגבה השמאלית ואלכסון נוסף לגבה הימנית. נוצר לך משולש שווה שוקיים? את בדרך הנכונה. מתחי אותו ישר ומטה וגזרי בקו ישר בגובה שאת מעוניינת בו. תיקונים כדאי לעשות בעדינות.

מתולתלת? חלקי את השיער כאילו יש לך שיער חלק, עד 3 ס"מ ממרכז המצח. מתחי את השיער וגזרי בגובה האף או באלכסון. פוני אלכסוני אגב, יהיה יותר מגניב וקל לתחזוק (ארז אלון, מעצב שיער, תל אביב).

2. איך מסדרים נכון את השקיות של הסופר באוטו?

את הסדר כדאי להתחיל כבר בבית ולהכין רשימת קניות שמסודרת לפי נושאים (חומרי ניקיון, פירות, מכולת, היגיינה, מוצרי חלב, מוצרים יבשים, קפואים, משקאות) שימנעו התרוצצויות וקנייה מיותרת של מוצרים. את קרטון הביצים מניחים בתא הנפתח בעגלת הקניות למניעת מעיכה.

אחרי שהמוצרים עוברים בקופה כדאי לחלק אותם לשקיות בד נפרדות שהבאנו מהבית (אם הם בצבעים שונים, בכלל הרווחת): כל מוצרי המקרר בשקית אחת, פירות וירקות בנפרד, מוצרים יבשים, היגיינה ומשקאות.

את הדברים הקשים והכבדים על רצפת הרכב. הביצים? לידך, על המושב. בבית פורקים את השקיות לפי אזורי האחסון וחוסכים גם זמן וגם בלגן (אירית קסטן, מומחית לבדר וארגון, מבעלי "הרמונילי – מעצבים איכות חיים").

3. איך מתנתקים מהכבלים, מהסלולרי, מהאינטרנט?

נכנסים לאתר של נתק, ממלאים את הפרטים, משלמים שקל אחד (דרך הסלולר) ונותנים לאנשים הצעירים שהקימו את האתר לשלוח בשמכם פקס רשמי בבקשת ניתוק לחברת השירות ממנה מבקשים להתנתק, ולקבל אישור על הגעתו. על פי חוק הגנת הצרכן, חברה שלא תנתק אתכן בתוך שלושה ימים ממשלוח הודעת הניתוק, תהיה חייבת בפיצויים בגובה של עד 10,000 שקל.

אפשר כמובן לשלוח פקס לבד ואז להתקשר למוקד שירות ולאשר את קבלת הפקס, לדיונים עתידיים אם יהיה צורך. ובכלל, כדאי לשמור העתק של חוזה השירות עליו חתמתם ולברר כבר בעת החתימה את תנאי ההתנתקות העתידיים. (מומחי אתר נתק)

4. איך מורחים לק על ציפורני יד ימין?

אימון, אימון. אימון. כדאי להניח את היד על משטח שטוח ולמתוח עליו את כף היד. עכשיו, כשיש לך קונטרה, יש למרוח בעדינות מבסיס הציפורן עד לקצה בתנועות ישרות ככל האפשר.

יצאת מהקווים? מקלון אוזניים טבול באצטון יסיר את חרפתך. ואם אנחנו כבר פה, כדאי לקנות אצטון שהוא מסיר לק ולא 100% אצטון שפוגע בציפורן. עדיין פה? מרחי תמיד שכבת בסיס שקופה ומחזקת שתגן על הציפורניים שלך מהצבע ותשמור עליהן מפיגמנטציה (לנה שטרן, מנהלת סניף האפי-האוור לטיפוח הציפורניים, דיזינגוף תל אביב).

להתחיל להתאמן. מריחת לק ביד ימין (צילום: thinkstock)
להתחיל להתאמן. מריחת לק ביד ימין (צילום: thinkstock)

5. מה צריך להיות בתיק עזרה ראשונה?

פלסטרים, אגדי חבישה, כדוריות צמר גפן, מספריים, פדי אלכוהול לחיטוי, פינצטה, משולש לקיבוע, כפפות, סיכות ביטחון, פדים סטריליים, תחבושת אלסטית ודף הוראות לעזרה ראשונה.

אם יוצאים לטיול כדאי להוסיף: משחה לטיפול במכות יבשות, בכאבי פרקים, שרירים תפוסים, תכשירים להגנה מפני עקיצות יתושים, משככי כאבים המתאימים להורדת חום גם אצל ילדים, ג'ל אלכוהולי לניקוי הידיים (אילן שקד, רוקח ומנהל שיווק סחר בית המרקחת וטבע בסופר פארם).

6. איך בוחרים יין במסעדה?

תמיד כדאי להזמין יין שאתם כבר אוהבים ומכירים או להיעזר באנשי המקום שכבר יודעים להתאים את המנה לאלכוהול.

אם אתם מתעקשים לעשות את זה לבד, לכו על התאמת עוצמה. אם הזמנתם ארוחה קלה, כדאי לבקש יין פירותי ומעודן, אדום או לבן. אם התיישבתם לארוחה כבדה, מתובלת ומרובת מנות דומיננטיות, בקשי יין חזק ועוצמתי.

כדאי ללגום מהיין, לתת לו למלא את חלל הפה ואז לנגוס מהמנה. הטעמים יתערבבו, אך לא ישתלטו. חוץ מזה, אם טעים לך, זה היין בשבילך. אם לא, אל תהססו להחליף (רוני ססלוב, ייננית יקב ססלוב).

לכו על מה שטעים לכם. בחירת יין במסעדה (צילום: thinkstock)
לכו על מה שטעים לכם. בחירת יין במסעדה (צילום: thinkstock)

7. כמה כוסות מים צריך באמת לשתות ביום?

ההמלצות נעות בין 6 ל-8 כוסות מים ביום, תלוי בהיקף הפעילות הגופנית ובלי להחשיב את הנוזלים שאנחנו מקבלות מפירות וירקות. מרגישה שאת לא שותה מספיק? כדאי להציץ בשירותים. אם השתן בהיר עד שקוף, את בסדר גמור.

אגב, אם אנחנו כבר פה: לפעמים הצמא והרעב מתערבבים, על כן כדאי לשתות כוס מים לפני הארוחה ולא במהלכה. כך את מגיעה לארוחה פחות רעבה, ובסופו של יום – אכלת פחות! (רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית).

8. כמה נקודות זכות מגיעות לי במס הכנסה?

קבלי מתנה ממדינת ישראל, כאזרחית ואישה את כבר מקבלת עוד חצי נקודה יותר מהגבר שלך, כלומר 2.75 נקודות זיכוי (שנכון לשנת 2011 שוות 575 שקל בחודש). התחתנת? מזל טוב, אבל זה לא נותן לך כלום (חוץ מהחותנת).

ילדת? בשנה הראשונה את מקבלת עוד חצי נקודה (3.25 נקודות ששוות 675 שקל בחודש) וכשתינוק בן שנה הוא כבר שווה לך נקודה שלמה של שנה, עד הגיעו לח"י שנים (3.75 נקודות ששוות 784 שקלים). כל ילד נוסף עוד נקודה, אז פרו ורבו בכיף.

אם את חד הורית, המדינה מעניקה לך עוד נקודה שלמה, במיוחד אם הילדים אצלך (אם חד הורית לילד אחד תקבל 4.75 נקודות, חד הורית עם שני ילדים תקבל 5.75 נקודות וכך הלאה). בניגוד לרישיון, כאן בהחלט מומלץ לצבור נקודות (איציק וגמן, רואה חשבון).

9. איך מכבסים גרבונים?

גרבונים הם פריט עדין ועל אף שבעשורים האחרונים הם איכותיים וחזקים יותר, עדיין הם מועדים לפורענות על ידי מכונת הכביסה. מומלץ לכבס אותם ביד, ללא השריה ממושכת ובסבון כביסה עדין.

החלטת בכל זאת להטיל אותם למכונה? שימי אותם בתוך ציפית, וככה תמנעי מהם מפגשים לא רצויים עם רוכסנים וכפתורים (זוהרה גרבונים, תל אביב).

10. איך מבררים על בחור לפני הדייט?

המקום הראשון בו תוכלי לדלות אינפורמציה על הדייט שלך הוא בגוגל. הקלדה של שמו תלמד אותך אם יש לו אתר, פייסבוק, בלוג ואיפה הוא מבלה את הזמן שלו ברשת. אם תוצאת החיפוש היחידה היא כתב אישום נגדו, זה זמן טוב לבטל את הדייט.

כדאי להיכנס לפרופיל שלו בפייסבוק ולראות מי המיליה שלו, עם מי הוא מצולם ומה הסטטוסים שהוא כותב. אם את נהנית מהשנינויות שלו בדה מרקר קפה או בטוויטר, אולי תיהני גם לחלוק איתו דרינק.

הכי חשוב – בזמן הדייט אל תעמתי אותו עם מידע שגילית עליו בגוגל, אך אחד לא אוהב שמרגלים אחריו (קרין אלאדה, שדרנית רדיו ואשת תוכן, מתמחה ברשתות חברתיות ואושיית רשת ג'ינג'ית).

11. מתי הכי טוב לקנות בגדים?

לפני שאת יוצאת לנקות מדפים, עשי סדר בארון. בטוח תמצאי מה להוציא ממנו. אחר כך הפנימי את הכללים הבאים:

  • אופנה מתחלפת בכל ארבעה חודשים, לכן בפתיחת העונה לא כדאי להשקיע את מיטב כספך בפריט טרנדי שלא יהיה רלוונטי

  • רוצה בכל זאת לגעת בטרנד? גשי לרשתות האופנה הזולות ותתחדשי אפילו בתחילת העונה

  • בייסיק ופריטים קלאסיים (ג'ינס, ז'קט, גופיות חלקות) חייבים להיות איכותיים ובעלי גזרה מחמיאה. כדי לא להשאיר עליהם חצי משכורת חכי לסוף העונה ואל תתפשרי על האיכות

  • נעליים – עדיף לקנות זוג אחד, נאה, שווה, יקר ואיכותי בתחילת העונה, מאשר 20 בסוף העונה

  • את והמוכרת עשיתן בונדינג בשלוש השעות שמדדת את כל המדפים העליונים? השאירי לה את מספר הטלפון שלך ובקשי ממנה להתקשר אלייך כשיתחילו ההנחות. מי יודע, אולי היא אפילו תעשה את זה (ליטל מעוז, סטייליסטית).

12. איך מודדים חזייה נכון?

כדאי להיות פתוחה למוכרות בחנות ולשינוי המידות שהן מציעות לך. אמנם את יודעת את המידה שלך מגיל 14, אבל בינתיים כל יצרנית כבר יצרה לעצמה קשת מידות משלה ומה שאצל אחד הוא D75 יכול להופיע במותג אחר כ-C80. חזייה טובה צריכה לענות על ההנחיות הבאות:

  • להיות נוחה ולא מגרדת. אם היא מעקצצת בתא המדידה, היא תעקצץ גם בבית

  • הסוגר של החזייה צריך להיות במקביל לקו החזה. אם הוא מעליו או מתחתיו – החזייה לא מתאימה

  • בדקי שהרצועות לא חותכות בעור, כי רצועות לוחצות מעידות לפעמים שההיקף קטן מדי ואז הלחץ הוא על הכתפיים

  • יש להכניס שתי אצבעות ב"קאפ" החזייה באזור בית השחי. אם הן לא נכנסות, הקאפ קטן מדי

  • לסגור את החזייה על הסוגר האחרון והרחב ביותר. לחזיות יש נטייה להתרחב בשל הגומי בהיקף וכשזה יקרה, תוכלי לסגור אותה על וו אחד הדוק יותק

  • הרימי את הידיים לצדדים ולמעלה כדי לוודא שהחזייה לא זזה

  • הכי חשוב: בקשי מהמוכרת חולצת בייסיק לבנה שיש בכל חנות לבנים (או הביאי מהבית) ומדדי אותה על החזייה. זה המבחן האמיתי איך החזייה נראית על הגוף ואיך היא מפסלת את החזה (יעל לרנר-בס, מעצבת ראשית וקניינית ב"אינטימה").

13. איך שומרים על טריות מוצרי טיפוח?

השקעת אלפייה בקרם לילה? עכשיו תלמדי איך לשמור עליו במצב טוב, כמעט כמו העור שלך.

אל תניחי אותו במקום חם ולח כמו חדר האמבטיה והעדיפי מקום חשוך וקריר כמו חדר השינה. אם את מהמחמירות, העבירי לקראת הקיץ את קרם הלחות, המסקרה, העפרונות למגירה הצדדית במקרר.

אל תשאירי את מכסה הקרם פתוח וככלל צמצמי את החשיפה של הקרם לאוויר. זה תקף גם למסקרות. אין טעם לפמפם את המברשת שוב ושוב, כי אז את מכניסה אוויר לשפופרת.

הקפידי לא להכניס אצבעות לקרם ולהיעזר בספטולה (הכף הקטנה שמקבלים עם הקרם) או מקלון אוזניים והכי טוב – מיכל עם משאבה. קרמים ומייק אפ לא נוסעים איתך לטיולים או מבלים ברכב. החום פשוט יהרוס אותם. מקסימום שאי עלייך פודרה או סומק. המסקרה מתפוררת או יבשה? לפח! ובכלל, אחרי ארבעה חודשים השליכי אותה מפנייך (שרון גוטליב, מדריכה ראשית ב"לוריאל פריז").

14. מה לקנות לחותנת לחג?

עזבי אותך מאגרטל, קומקום, קוצץ ירקות או מפות שנשכחים בארון ונשלפים פעם בשנה. הגיע הזמן לעבור למתנות אישיות. ההמלצה שלנו: מסגרת דיגיטלית. דרך נהדרת לשיתוף זיכרונות משותפים של המשפחה וניתן לתלות אותה על הקיר, להציב על המדף, ואפילו ראינו דגם של מחזיק מפתחות (מחירים בין 150,500 שקל, תלוי בנפח האחסון).

מתנה נחמדה נוספת היא שובר מתנה לטיפול רגליים. פדיקור שכולל עיסוי מפנק לכפות הרגליים, הסרת עור יבש, סידור ציפורניים ולק – תראי לנו אישה שתתנגד לזה. (מתחיל ב-130 שקל ל-45 דקות). כמובן, לא לשכוח ברכה מהלב, שתישאר הרבה אחרי שהלק ייעלם. (אורנה ורניק, יועצת לנימוסים והליכות).

15. איך לנקות תכשיטי זהב?

הנה כמה טיפים חשובים:

  • כדאי לאחסן את התכשיטים במקומות עם לחות נמוכה כדי למנוע חמצון, ולהפריד בין תכשיט לתכשיט כדי למנוע חיכוך ושריטות

  • אם תכשיט השחיר או שהופיעו עליו כתמים – ניתן לנקות אותו בקלות: להשרות בקערית עם מים חמים וכפית סבון כלים, אבקת כביסה או אבקת מדיח כלים. מומלץ להתרחק מהכיור, כי ככה בדיוק נופלים תכשיטים לביוב

  • תכשיטים עם אבנים עם עיטורי חריצים ניתן לשפשף במעט משחת שיניים ומברשת שיניים רכה. לסיים במים פושרים

  • כדי להחזיר את הברק: מכניסים את התכשיט למשך שתי דקות לכוס מים עם שתי טיפות אלקה זלצר (תרופה נגד צרבת) או לתוך סיר עם כפית סבון כאשר הוא עטוף בגרב ומרתיחים את המים. בסיום ההרתחה להוציא מהגרב ולייבש. מייבשים רק במטלית בד עדינה מכותנה. להרחיק מטישו ובדים אחרים שעלולים להשאיר שריטות על התכשיט

  • הרחיקו את הזהב שלכם מאקונומיקה, אלכוהול, טרפנטין, אצטון ואמוניה. בכלל עדיף שלא תתקלחו, תרחצו או תשחו עם תכשיטים, זה רק עלול ללכלך אותם (מעצב תכשיטים בני פרי-זן).

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוד בלאשה: