ד"ר אורניה יפה-ינאי, פסיכולוגית קלינית ותעסוקתית בכירה העוסקת יותר משלושים שנה באבחון, ייעוץ וטיפול בתחום הקריירה, מאמינה שאנחנו עורכים מסע בעולם העבודה. "וכדי ליהנות לאורך כל המסע הזה, כדאי שבראשיתו להתמקד בזיהוי היכולות, ברצונות ובשאיפות. לזהות את חזון העשייה ורק לאחר מכן לרכוש את הכלים המאפשרים לממש את החזון הזה, לאורך כל השנים שלנו בעולם העבודה.

"את רוצה להשפיע על אנשים, למשל? נסי לברר אם יש לך יכולת לעשות זאת ואיך היא באה לביטוי. הרי אפשר להשפיע על אנשים בכל מיני דרכים: גם כמורה, גם כפוליטיקאית וגם כעורכת דין. לכן – כדאי לך קודם כל לזהות את שרשרת הכישרונות והכישורים, להגדיר את העשייה המועדפת עלייך ורק אז להתחיל לרכוש את הידע המקצועי שיאפשר לך להביא לביטוי את ההוויה הזו.

"הבעיה היא שלא לכולם יש סבלנות לברר מי הם, לשאול מה באמת מעניק להם תחושת של תרומה ומשמעות ולבדוק באיזה מסגרות הם מפיקים מעצמם את המיטב".

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

איך בכל זאת עושים את זה?

לפנייך תשובות על השאלות הכי מטרידות:

עד כמה כדאי להתלבט?

"בתחילת המסע זה נכון להתלבט, לחפש ודווקא לא להיות החלטית. הרי אין מתכון אחד לבחירת קריירה או עיסוק. בגיל צעיר את חוקרת ומציירת לך מפה ושביל ומתחילה לתכנן את דרכך על השביל הזה. בשלב ההתחלתי המטרה היא לברר איפה את מבטאת הכי טוב את מי שאת מהבחינה המקצועית ורק אז לבחור לעצמך כיוון.

"צריך גם לזכור שלכל החלטה שמתקבלת נלווית תמיד גם פרידה מכל מה שלא בחרת וזה תמיד לא קל. בדרך כלל לוקח זמן לגבש החלטה, אבל היא מתקבלת במוקדם או במאוחר. לאלה שגם אחרי זמן רב לא מצליחים להחליט, סיוע והכוון מקצועי יכולים לעזור להתקדם".

כדאי לבחור מקצוע לכל החיים או לצפות להחלפות ולשינויים?

"היום יש יותר תנועה בין המקצועות ובתוכם. זה מבלבל מאוד, אבל גם פותח אפשרויות. צריך להבין שבעולם העבודה העכשווי כבר לא חייבים לבחור מקצוע אחד ויחיד.

"למשל, לא חייבים ללמוד פסיכולוגיה, כדי לטפל בבני אדם. אפשר להגיע לתחום גם דרך לימודי תיאטרון. אפשר לדוגמה ללמוד רפואה ומשם לעבור לעסוק במסחר או להקים סטארט-אפ. כבר אפשר אפילו להפסיק את לימודי הרפואה, אחרי שלוש או ארבע שנים, ועדיין ליהנות מתואר ראשון במדעי החיים ומקריירה מצליחה בתחום".

מה עדיף: לשמוע בקול ההורים בעלי הניסיון או להקשיב לקולו של הלב?

"להקשיב לקולו של הלב. מניסיוני, הרבה מאוד הורים לא מודעים לשינויים הגדולים בעולם העבודה. הם לוחצים ולוחצים וילדיהם מושפעים מאוד מהלחץ הזה, במיוחד כאשר הקול הפנימי שלהם לא מספיק חזק.

"למרבה הצער, במקום לעזור לילד ולתת לו כלים כדי להתמודד, הורים מתיימרים לדעת מה טוב לילד, רק כי הם ההורים. הם מכוונים את הילדים לכיוונים מסוימים, ואפילו דורשים להתנהג בהתאם למה שהיה נהוג בעולם שאותו הכירו בצעירותם. זאת אף שהעולם הזה כבר לא קיים יותר".

מוספיה גוני ינאי-יצחקי, עובדת סוציאלית קלינית ויועצת לעיצוב ופיתוח קריירה מ"מרכז לכל אדם יש שביל": לפעמים, הילדים ממש צריכים לתת להורים את התואר הראשון, בתחום מוכר, מסודר ובטוח, כדי שאפשר יהיה לקבל מהם את ברכת הדרך ולהמשיך הלאה, לתחום העיסוק שבאמת מעניין אותם.

"הרבה מאוד עורכות דין, מהנדסות תעשייה וניהול, רואות חשבון ואפילו רופאות רכשו את המקצועות האלה, שנחשבים כמעניקי מעמד יוקרתי וביטחון כלכלי וכעונים על ציפיות ההורים, רק כי לא היו במקום מספיק חזק כדי לעמוד מול הלחץ ההורי הזה. אך לאחר שרכשו את המקצוע ולעיתים גם עבדו בו כמה שנים, הן מעזות להתחיל לברר מה באמת מתאים להן לעשות".

מומלץ לבחור מראש מקצוע שישתלב עם האמהות העתידית, או לבחור "כמו גבר" ולהתמקצע בתחום הכי כדאי או מעניין או מאתגר?

אורניה יפה-ינאי: "צריך להכיר בכך שיש משבר כשאת נדרשת לשלב קריירה והורות, אבל גם להבין שנשים צעירות לא יכולות לתפוס את כל משמעויותיו מראש. לכן, אני סבורה שנשים צריכות להקשיב לקול הפנימי שלהן ולנהוג לפי מה שבאמת מתאים להן בהווה.

"כדי להבהיר מה את רוצה באמת, כדאי להכיר טוב יותר את הסיפור המשפחתי הבין דורי. לברר איך אמא או סבתא שלך התמודדו עם העבודה מחוץ לבית ועם גידול הילדים ואיזה מסרים הועברו לך על משמעות של האמהות והמחויבויות. שנלוות לתפקיד האימהי.

"מעבר לזה, את לא יכולה לדעת איזה אמא תהיי בעתיד. את יודעת רק מה שאת רוצה ומה שאת רואה מסביב, עכשיו. לכן, כשנשים, מגיעות לשלב בחירת המקצוע, אני חושבת שעליהן לנהוג בדיוק כמו הגברים, שלא שואלים את עצמם: איך אהיה אבא ואנהל קריירה? זו טעות להתעלם מקיומה של המטלה או להתכחש למורכבות של השילוב בין הבית לעבודה, אבל לדעתי חייבים תמיד לזכור שבכל מקצוע אפשר לעבוד בהיקפים שונים, בשמנים שונים. הרי מדובר בעולם שהוא דינמי ומגוון באפשרויותיו".

"רוב הנשים בוחרות להיות אימהות", מוסיפה רויטל הנדלר, מייסדת ומנכ"לית Alljobs. "לכן – צריך לצפות לאמהות ולא לתת לה להפתיע אותך. אני, למשל, מאמינה שהרבה יותר קשה לנהל קריירה ולהתקדם מקצועית לאחר שיש ילדים. לכן, כדאי לנהוג הפוך. קודם להתמקצע, לרכוש מוניטין ולהתברג בתחום המקצועי ורק אז ללדת.

"איך עושים את זה? אני מציעה לתכנן קרירה ולחשוב לטווח ארוך – לא רק למצוא עבודה. אפשר, למשל, להתחיל לעבוד כעובדת זוטרה דווקא בארגון גדול וחזק. כשאת עובדת בארגון כזה, את יכולה לרכוש לעצמך עם השנים ביטחון ומעמד מקצועי, וגם מקום טוב לחזור אליו אחרי הלידות".

יותר כדאי להיות שכירה או עצמאית?

יפה-ינאי: "בעיני, זה ממש לא משנה. סוד ניהול הקריירה המוצלחת הוא לחשוב תמיד כמו עצמאית. לייצר לעצמך מומחיות, לרכוש לעצמך שם של בעלת מקצוע בארגון ובתעשייה שבה את עובדת, לשמור על רמה גבוהה של עדכון במה שמתרחש בתחום שלך בשוק העבודה, לדעת איזו משרה מבוקשת יותר או פחות ומי מחפש מה.

"להיות מרושתת היטב בתעשייה שבה את פועלת ולשמור על קשר טוב עם ספקים, עמיתים, מנהלים בהווה ובעבר. לבחון את כיווני ההתפתחות העתידיים של השוק ולחשוב על הדרך שבה התחום שלך צפוי ללכת".

ומה עם הכסף?

"בעולם העבודה יש קשר בין גובה השכר לרמת ההערכה ולרוב ככל שמשלמים לעובד פחות גם מעריכים אותו פחות. על אף שמרבית הנשים מעדיפות לעבוד קשה, אך לא לדבר על השכר, כדאי לנהוג אחרת. לנהל משא ומתן על המשכורת ותנאי עבודה הולמים וטובים, וגם לא לחשוש לבקש העלאה, אחרי שחלף זמן או בעקבות תוצאות מקצועיות מרשימות".

"אני מאמינה שהכי חשוב להיות מחוברת לעצמך", מסכמת גוני ינאי-יצחקי. "למי שמתחילה עכשיו בחיפוש דרכה המקצועית אני ממליצה לא לחפש את המקצוע האחד שבדיוק תפור לה, כי זה חיפוש מפחיד אחרי משהו שבעצם אינו קיים. הרי אחרי שאנחנו נכנסים לשוק העבודה וצועדים בדרך הקריירה שלנו, מתרחשים הרבה מאוד שינויים.

"שלא כמו בזוגיות, שבה אנחנו נוטות לחכות לאביר על הסוס הלבן, מתוך תקווה שאיתו נחיה שנים רבות, הקריירה היא דבר משתנה. ברור שאין רק תחום אחד שמתאים לך, אלא תמיד יש כמה תחומי עיסוק רלוונטיים, שאותם אפשר לפתח עם הזמן ובמיוחד כאשר הצרכים שלנו משתנים.

"לפעמים, הכי חשוב לנו לחיות בעושר ולהרוויח הרבה ואז מקצוע שבו פוטנציאל ההשתכרות גדול משמעותי יותר. לעתים העניין יותר חשוב לנו ואז פחות חשוב הסכום שמצוין בתלוש המשכורת. ויש זמנים שבהם רוצים דווקא להיות עצמאיים. זה נכון גם לגבי ניהול.

"יש עובדות שאחרי הלידה רוצות להתפנות לאמהות ופחות מעוניינות באחריות הניהולית המכבידה והתובענית ואחרות דווקא רוצות לנהל את העניינים גם בעבודה. בשלב הזה, ש כאלה שדווקא חשות בשלות להקים לעצמן עסק עצמאי, שמאפשר לשלוט יותר בחלוקת הזמן והמאמץ ואחרות יעדיפו לחזור למקום עבודה מוכר ובטוח".

_____________________________________________________________________________________________________________

עוד בלאשה: