>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

קוסמטיקה למתקדמים

תנועות עיסוי נעימות של קוסמטיקאית יכולות להרגיע ולהרפות את שרירי הפנים המכווצים, ואליהן מצטרפים תכשירים קוסמטיים ומכשור מיוחד. הקוסמטיקאית גלית קרן ("קוסמדיקה") מפרדסיה ותל אביב מפרטת:

‭.1‬ קוסמטיקה דמוית בוטוקס: יש תכשירים נגד קמטים, שמכילים רכיבים כמו ארג'ירליין ואנטירקטיסין, אשר מחקים את פעולת הבוטוקס (שמו המסחרי של הרעלן בוטוליניום טוקסין). אמנם לא מזריקים אותם ישירות לשריר, אך מדובר בחומרים המשפיעים על כמות האותות הכימיים שמופרשים מהעצב לכיווץ השריר. ככל שיש פחות התכווצויות, כך נוצר פחות עומס על הקמט.

‭.2‬ מכשיר גלווני: אלקטרודה המוליכה מיקרוכזרם. הזרם חודר אל שכבת הדרמיס (שבה סיבי הקולגן והאלסטין) ומחקה את פעולת גלי המוח להאצת הסינתזה של סיבים אלה. המטרה היא להביא, בהדרגה, להחלקה של קמטים עמוקים.

3.‬ מזו-רולר: מכשיר בצורת גליל שעל פניו מחטים זעירות. כשמגלגלים אותו על עור הפנים, המחטים יוצרות תעלות הובלה זעירות, ודרכן חודרים חומרי הטיפול הקוסמטיים. בנוסף, הפגיעה הזעירה והמבוקרת של המחטים בעור מעוררת את תהליכי הריפוי וההתחדשות שלו. למשל: הגברה של ייצור קולגן ואלסטין, שגורמים לעיבוי העור וכתוצאה מכך לשיפור במראה הקמטים.

‭.4‬ גלי רדיו: מכשירים בטכנולוגיה שמחממת בהדרגה את שכבות העור. בתום התהליך הטיפולי סיבי הקולגן מתכווצים למראה מוצק והדוק יותר, זרימת הדם משתפרת ונוזלים מתנקזים החוצה. טיפולים חוזרים מגבירים את יצירת הסיבים.

הזרקות וניתוחים

"הרפואה הקוסמטית יכולה לסייע למתיחת המצח ולשיפור הטקסטורה שלו‭,"‬ אומר ד"ר דב קליין, מומחה לכירורגיה פלסטית, ומונה את האפשרויות:

‭.1‬ פילינג: יש להתאים את עומק הפילינג לצרכים של העור. לטיפול בקמטוטים נדרש פילינג רפואי עמוק, שבו חומר הפילינג חודר עמוק לתוך שכבות העור. לטיפול בכתמי גיל, מספיק פילינג בינוני או שטחי, בהתאם למצב.

‭.2‬ הזרקות: הטיפול היעיל בקמטי ההבעה שבין העיניים ולרוחב המצח הוא הזרקת בוטוקס או דיספורט (נגזרת אנגלית של בוטוקס‭‬) שמרפה את השרירים ומחזיקה מעמד 6-3 חודשים. ההזרקה לקמטי הרוחב נעשית לשריר מסוים, שהתכווצותו מרימה את הגבה ויוצרת את הקמטים. השריר מתכווץ עוד יותר כשהגבה מתחילה "לצנוח" ונוצרים עודפי עור שהוא מנסה "להרימם‭."‬

שריר אחר הזקוק להרפיה הוא זה שמכווץ את הגבות ומקרב ביניהן ובשל כך גורם ליצירת קמטים אנכיים בין הגבות, המקנים מראה כעוס.

‭.3‬ ניתוחים: בניתוח מקצרים את שרירי המצח וכך מצמצמים את עוצמת התכווצותם ומסירים עודפי עור למראה מתוח יותר. הניתוח מושפע ממבנה המצח: אם המצח גבוה, החתך בצדי הרקות או בקדמת השיער. אם המצח נמוך – עדיף חתך בצדי הרקות.

‭.4‬ ניתוח בשילוב הזרקות: חשוב להתאים את השיטה למצב העור: אם יש עודפים והשריר חלש יחסית, עדיף להסיר את עודפי העור בניתוח ולהזריק בוטוקס לשריר, אחת למספר חודשים. אם השריר חזק ומתכווץ בעוצמה – עדיף לקצרו בניתוח.

  • כדאי לעשות: טיפולים קוסמטיים כהכנה לטיפול רפואי (פילינג או ניתוח) ולסיוע בשיקום העור אחריו. להכנת העור תתאים סדרת טיפולים שתתרום להגמשת העור, ליצירת קולגן איכותי ולשיפור זרימת הדם. למשל: פילינג קוסמטי עם חומצה גליקולית המעודד יצירת קולגן, ועיסוי לימפטי הממריץ את זרימת הדם.

אחרי ניתוח או פילינג מומלץ על סדרת טיפולי שיקום שמזרזים החלמת העור מהטראומה שנגרמה לו ומאפשרים לו להיראות טוב יותר, מהר יותר.

דיקור סיני

פרופ' משה שטרנפלד הוא מומחה לרפואה פנימית ובעל תואר פרופסור מאוניברסיטה בסין הודות למחקרים בנושא דיקור שעשה באוניברסיטה העברית. לדבריו, הסינים מבינים שמראה חיצוני הוא ביטוי למצב הפנימי של האדם ושבריאות ירודה לאורך זמן מאיצה את ההזדקנות, כי חסר אנרגטי (בעקבות מחלה או בריאות לקויה) מזרז את הזדקנות התאים.

הפעילות של תאי העור פוחתת ככל שמתבגרים, ובמקביל נפגמת ומצטמצמת יכולת ההתחדשות. הביטוי לכך במצח הוא עור יבש ומקומט, מתח ירוד של שרירי הפנים וכתמי גיל. מבחינת הרפואה הסינית, השבת החיוניות לעור המצח אינה מצטמצמת לטיפול במראה העור ובמרקמו, אלא פועלת לשיפור ניכר במצבו הכללי של האדם.

כדי להשיג זאת נדרשת סדרת טיפולי דיקור (בשילוב שיטות נוספות). הדיקור מתבצע בנקודות בפנים ובגוף, הממוקמות לאורך המסלולים האנרגטיים (מרידיאנים) של איברים פנימיים העשירים בדם ובאנרגיה, והכוונת הדם והאנרגיה אל הנקודות הזקוקות להתאוששות.

התוצאה: התאים חיוניים יותר, חילוף החומרים בהם מתייעל, חומרי פסולת מסולקים, התפקוד של החלקים השונים בתוך כל תא משתפר, הם נטענים במתח החשמלי הרצוי, האחיזה הבין-תאית מתעצמת והנוזל הבין-תאי נוצר בכמות תקינה.

סדרי לך שיער

מעצבי שיער מסבירים איך משפרים את מראה השיער ואיך רותמים אותו לטשטוש הפגמים במצח:

  • דירוג וגוונים: לעיבוי מראה השיער יכולים לתרום גוונים ותספורת מדורגת שתיפול לכיוון המצח ותטשטש אותו במקצת.

  • בהיר מצעיר: מומלץ להבהיר את השיער, ובעיקר את זה שבקדמת הפנים, בטון עד טון וחצי. הגוון הבהיר מצעיר, ואילו גוונים כהים הנופלים על המצח, יוצרים הצללה שמדגישה את הקמטים.

  • קוקו מתוח: שיער מתוח משפר את מראה המצח על ידי מתיחה קלה של העור.

  • שיער מטשטש: מומלץ לאמץ תספורת עם קווצות שיער באזור המצח, שמטשטשות אותו ונוטלות ממנו את הפוקוס. כשמדובר בתלתלים, פשוט מדרגים קווצות שיער מקדמת הראש ומאפשרים להן לצנוח על המצח.

פוני מתאים בגיל מבוגר? אפשר, אבל תלוי איך:

לאחר ניתוח מתיחה, המצח נראה גדול יותר ואפשר בהחלט להתאים פוני, לפי מבנה הפנים. חשוב לדעת, שפוני מטבעו, מקטין את הפנים ולכן לא מומלץ לבעלות מצח קטן. טיפים לגזירת פוני לנשים בוגרות:

  • לא פוני בובתי: פוני מלא, הגזור בקו ישר, מחמיא לדוגמניות צעירות, אך יכול להיראות מגוחך בגיל מבוגר.

  • שפיצים: פוני גזור בשפיצים מעניק מראה רענן. את השפיצים אפשר להתאים למיקום שרוצים לכסות. עדיף לגזור אותם במספריים ייעודיות לשפיצים ולא במספריים לדילול.

  • זווית אלכסונית: פוני אלכסוני, לא ארוך מדי, מטשטש וגם מעניק מראה קלאסי לאישה בוגרת.

  • גזירה על רטוב: חותכים את הפוני כשהוא רטוב מתחת לקו הגבות. כשהוא יתייבש הוא יגיע לקו הגבות.

  • כתמי שמש: לנשים עם כתמי שמש מומלץ שהחלק של הפוני הקרוב לעיניים יהיה בהיר יותר כדי לרכך את הפנים ולהאירן. מומלצים גוונים ממשפחת החום-אגוז, בלונד-חיטה, ג'ינג'י-נחושת.

הטיפים באדיבות מעצבי השיער: מישל מרסייה מתל אביב, עמוס זרד מכפר סבא, איציק כרסנטי מחיפה, אילן מרגלית מרמת גן, יורם רחמנוב מתל אביב (מדריך בכיר ב"שוורצקופף פרופשיונל")

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוד בלאשה: