קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
כ-18 נקניקיות קטנות
- 1 בטטה קטנה, חתוכה גס
- 1 כוס שעועית קפואה, לבנה או אדומה
- 300 גרם טופו
- 3 שיני שום, קלופות
- 1/2 בצל, חתוך לרבעים
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית הל
- 1/2 כפית אורגנו או פטרוזיליה או כוסברה
- 3/4 כפית פלפל לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה מעושנת או תבלין לגריל
- אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי או פפריקה חריפה
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כוס אבקת שקדים
- 1כף קורנפלור
- 1 כוס קמח עדשים
אופן ההכנה
1.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
כ-40 מיני מאפינס או 12 מאפינס רגילים או עוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
- 1/3 כוס (45 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כפית חומץ תפוחים
- שוקולד צ'יפס, אגוזים או כל דבר אחר שאוהבים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (אם מכינים עוגה גדולה, מרפדים את התבנית בנייר אפייה).
2.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
כ-1 ליטר חלב שקדים
- 100 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
- 4 כוסות (1 ליטר) מים
- 1 כף סירופ מייפל
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
1. משרים את השקדים במים במשך כ-8 שעות. מסננים ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר.
2. מוסיפים 4 כוסות מים, כף מייפל וקמצוץ מלח, וטוחנים כ-2 דקות במהירות גבוהה.
3. מרפדים קערה גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את תכולת מעבד המזון.
4. צוררים את משקעי השקדים בתוך הבד וסוחטים היטב לתוך הקערה.
5.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
חלה בקוטר 26 ס"מ
לבצק
- 500 גרם סלק מבושל וקלוף או 1 חבילה סלק בואקום
- 650 גרם (1/2 4 כוסות ועוד 2 כפות) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מהכמות בקמח מלא)
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית גדושה מלח
לציפוי
- 1/4 כוס סילאן
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
1. טוחנים את הסלק בבלנדר עד לקבלת מיץ סלק סמיך.
2. מערבבים במהירות נמוכה מאוד, בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (אפשר לערבב גם בקערה רגילה עם כף עץ).
3.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
4 מנות מכובדות
- 1 תפוח, חתוך לקוביות
- 1 אגס, חתוך לקוביות
- 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות מיובשות או צימוקים
- 10 משמישים מיובשים, חתוכים לריבועים קטנים
- 1 תפוז, מקולף וחתוך לקוביות
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 מקל קינמון או 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 בקבוק יין אדום
אופן ההכנה
1. שמים את כל הפירות בסיר גדול. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים.
2. מוסיפים את היין (אם מעוניינים במשקה פחות אלכוהולי, מוסיפים גם 3-2 כוסות מים רותחים).
3.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
20-15 עוגיות
- 3 כפות קמח (כן, רק 3 - זו לא טעות)
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 2 כפות רסק תפוחים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
3. מערבבים בקערה נוספת את כל המרכיבים הרטובים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
12 מאפינס גזר
- 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח מלא
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
- 1 שקיק סוכר וניל
- 1/2 כף קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית הל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כוס חלב צמחי או מיץ תפוזים או מים
- 1 כוס דחוסה (240 מ"ל) גזר קלוף ומגורר (תצטרכו כ-3 גזרים קטנים)
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
- 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות חומץ תפוחים או רגיל
אופן ההכנה
1.
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
כ-30 עוגיות
לבצק
- 1/2 2 כוסות (500 גרם) סולת
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קליפה מגוררת מלימון קטן או 1/2 לימון גדול
- 1/2 כוס (100 גרם) שמן זית או שמן צמחי אחר
- 2/3 כוס פחות כף (150 גרם) מים
למילוי
- 500 גרם תמרים, קלופים ומגולענים (אפשר להשתמש בתמרים מוכנים מאריזת ואקום)
- מיץ מ-1/2 לימון
- קורט קינמון טחון
לזיגוג
- 1/4 כוס (80 גרם) סילאן
- 1/4 כוס (60 גרם) מים רותחים
- 4-3 טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה
1.
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!