דיאטה
הרזיה ללא קפלים: איך עושים דיאטה ושומרים על עור מתוח? הגיל, מהירות הירידה במשקל ואפילו דרגת החשיפה לשמש – כולם גורמים המשפיעים על גמישות העור וחוזקו. איך אפשר להימנע מעור רפוי בסוף תהליך הדיאטה לאחר גיל 30?

אנשים שאיבדו במהירות משקל רב בתהליך הרזיה שלא לוותה בפעילות גופנית סובלים במקרים רבים מעודפי עור: עור מיותר מתחת לזרועות, קפלים באזור הבטן ובפלג הגוף התחתון - בעיקר בירכיים. ההשפעה של ירידה במשקל על גמישות העור קשורה במספר גורמים: גיל, כמות המשקל שאבד והמהירות שבה הושל המשקל. השלת קילוגרמים רבים במהירות לא מספקת לגוף ולעור את הזמן הנחוץ להסתגלות לשינוי.

 

עד גיל 30, תאי העור שלנו נמרצים בהתחדשות ובריפוי של עצמם. לאחר מכן, ייצור תאי עור חדשים מאט בהדרגה. הגמישות של העור פוחתת מכיוון שהיא תלויה לא רק בתאי עור בריא, אלא גם בכמות סיבי קולגן ואלסטין.

להמשך קריאה...
דיאטה לוהטת: הפלפל שישרוף לכם את הקלוריות של החגרוצים ל"מחוק" את המשקל העודף שצברתם בחג, ולשוב לסגור בקלות את רוכסן הג'ינס? אכלו יותר חלבון והוסיפו פלפל אדום חריף לדיאטה. הכל על השילוב התזונתי הלוהט

חנוכה, אחד החגים היותר משמינים במחוזותינו, הגיע בשעה טובה לסיומו. כעת, הגיע הזמן לבצע בקרת נזקים קטנה, ולחזור למשקל שהיינו בו לפני הנר הראשון – ואפילו להמשיך בתהליך הירידה במשקל גם לאחר מכן.

 

אחד הפתרונות לירידה במשקל הוא הגברת צריכת החלבונים והוספת פלפל אדום חריף לדיאטה. מחקר שנעשה באוניברסיטת מסטריכט בהולנד בדק את ההשפעה של דיאטה בה הוחלפו הפחמימות בחלבונים והוסף קפסאיצין (החומר החריף שבפלפל אדום חריף). החוקרים בדקו את הקצב המטבולי שמראה את קצב שריפת השומן, ואת תחושת השובע בתגובה לדיאטה ב-12 צעירים ו-12 צעירות בגיל ממוצע של 27 שגופם הכיל בממוצע 25% שומן.

להמשך קריאה...
גם שוקולד ברשימה: 9 מזונות שעוזרים להוריד במשקלמקטניות ועד פיצוחים – לפניכם המזונות שהוכחו מחקרית כתורמים לשריפת שומן ולשובע לאורך זמן. לשמור ולהיכנס לג'ינס הנחשק בארון

רבים מאיתנו חולמים להוריד במשקל, וחלקנו אף מנסים דיאטות שונות ומשונות חדשות לבקרים, בתקווה שאחת מהן תביא את הבשורה. אך אם נשכיל לערוך שינוי הדרגתי באורח החיים, במקום לחשוב על המילה האימתנית "דיאטה", ההצלחה לא תאחר לבוא.

הרשימה הבאה, המורכבת ממזונות שהוכחו מחקרית כגורמים לשריפת שומנים ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן, תסייע לכם להתחיל בתהליך חדש ובריא יותר, ואף להתמיד בו.

 

1. קטניות

 

עדשים, שעועית לבנה או אדומה, חומוס, אפונה, סויה – כל אלה עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים. ככל שתאכלו יותר חלבון וסיבים במשך היום, תשרפו יותר שומן ובעיקר שומן בטני (זה המרוכז בכרס).
להמשך קריאה...
במתיקות טבעית: באיזה ממתיק עדיף להשתמש? דבש, סילאן או סירופ אגבה - איזה ממתיק בריא יותר, למי יש ערך קלורי נמוך יותר והאם באמת יש הבדל בין סוכר חום לסוכר לבן? ד"ר ברוריה טל עם כמה עובדות לשנה מתוקה ובריאה

 

 

ראש השנה הוא חג מתוק במיוחד, וכשמגיע רגע האמת, איננו מתלהבים ממתיקים מלאכותיים. המתוקים חסרי הקלוריות לא מעניקים תחושת שובע למרכז השובע במוח, ולפיכך אינם מרגיעים את הכמיהה למתוק. כך אנו ממשיכים לחפש אחר המתוק "האמיתי" כל העת.

האם הפתרון הוא ממתיקים טבעיים אחרים? האם הם בריאים יותר ומה הם מכילים? הנה כמה עובדות שכדאי לדעת על האלטרנטיבות הטבעיות.

 

איזה ממתיק פחות מזיק?

 

באופן כללי מזונות מהצומח מכילים חומרים שעושים לנו את החיים יותר נעימים בזכות נוגדי החמצון שהם מכילים.

להמשך קריאה...
המשקה שמעניק אנרגיה ללא קלוריותהוא ירווה את צימאונכם, ייתן לכם זריקת אנרגיה ויפחית את צריכת הנשנושים. כל הסיבות לשתות ממשקה הקסם של הטבע – המים

 

 

 

אכן, מצב בו לא שתיתם מספיק זורק אתכם לקרשים, מוריד את מצב הרוח ומגביר את הרצון לאכול. מהם כללי המים, כמה לשתות, כמה טוב הם עושים לנו?

 

מחקר שנערך על-ידי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), ונכללו בו מעל 4,900 תלמידים מכיתות ו' עד ח', מצא כי אי-שתייה מספקת הובילה לאכילה מרובה יותר של חטיפים ושתייה מוגזת. במחקר אחר נמנעו מים מקבוצה של סטודנטים במהלך פעילות גופנית. אלה דיווחו לא רק על תחושת צימאון גדולה, אלא גם על תחושות מוגברות של עייפות, כעס, דכדוך, בלבול ומבוכה לעומת נחקרים ששתו כראוי.

 

כמה מים צריך לשתות כל יום?

להמשך קריאה...
הסוד שמנטרל את הרעלים בבשרמה הקשר בין השריית בשר בקר באלכוהול להפיכתו לבריא יותר, וכיצד תוכלו להימנע מאלכוהול ועדיין ליהנות מפתרון בריא? ד"ר ברוריה טל מסבירה כיצד למזער את הנזקים הבריאותיים של המנגל

 

 

 

חג המנגלים הממשמש ובא מציב בפני אוהדי בשר רבים את הדילמה הידועה: כיצד ליהנות מבשר איכותי ולהבטיח שאינו מזיק לבריאות? מחקר שנערך באוניברסיטת פורטו בפורטוגל והתפרסם ב-Journal of Agriculture and Food Chemistry, מצא כי השריית בשר אדום במשך שעה לפחות לפני הכנתו במשקה אלכוהולי בתוספת תבלינים, הפחיתה את ייצור החומרים המסרטנים המכונים אמינים הטרוציקליים. מחקר נוסף, שבדק מרינדות נטולות אלכוהול, מספק אף הוא פתרונים.

 

המרכיב הסודי שבבירה

 

אמינים הטרוציקליים נוצרים בהכנת בשר בטמפרטורות גבוהות כמו בטיגון, צלייה והכנתו על פחמים.

להמשך קריאה...
הדיאטות המנצחות לבני הנוער מהו ההרכב התזונתי שיאפשר לכם להיכנס לג'ינס שהיו טובים לפני החגים? ד"ר ברוריה טל סוקרת מחקרים וחוזרת עם תשובות לבני נוער שמעדיפים חלבונים, וגם לאלה שלא יכולים בלי פחמימות

 

 

פסח, אחד החגים הארוכים ו"המשמינים" בלוח השנה העברי, מותיר את הנוער אובד עצות לעתים, באשר לדרך המוצלחת להשיל קילוגרמים מיותרים.

 

נוער ישראלי במגמת השמנה

 

האם ישנה בעיית השמנה בקרב בני נוער בישראל שאנו כה עסוקים בה כדי לתת פתרונות? מחקר מקיף שנעשה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב בדק מתבגרים ומתבגרות יהודים בישראל שנולדו בין השנים 1950-1993 – וחזר עם כמה תשובות מדאיגות. החוקרים אספו נתוני גובה ומשקל של שני מיליון מתבגרים שנמדדו בגיל 17 בבדיקות צה"ל במסגרת "צו ראשון".

להמשך קריאה...
התבלינים שירחיקו מחלותהטבע מספק לנו צמחי מרפא ותבלינים שמתנהגים בגוף כפועלי ניקיון וחיילי הגנה: הכירו את הצמחים שמחממים את הגוף, והתבלינים שמסייעים לטיפול בדלקות

 

 

הטבע, בחוכמתו הרבה, מספק לנו את התשובות. התבלינים וסוגי התה הבאים ירחיקו מכם שפעות – ואם כבר נדבקתם, יסייעו לכם להיפטר מהן במהירות.

 

לדברי אבי ציטרשפילר, מומחה לתבלינים וצמחי מאכל מחוות "דרך התבלינים" שבבית לחם הגלילית, על פי הרפואה העממית, החימום הפנימי של הגוף במזג אוויר סגרירי, הוא כלי שמסייע לגופינו לחמם את עצמו ולהגן מפני חדירת מזהמים דוגמת וירוסים וחיידקים.

להמשך קריאה...
מתכון מנצח: 18 טיפים מעולים לדיאטה מוצלחתחולמים לרדת במשקל, אבל נשברים כל פעם מחדש? ד"ר ברוריה טל מגישה 18 טריקים מנצחים, שיעזרו לכם להתמיד במשימה ולהשיל את הקילוגרמים העודפים אחת ולתמיד

 

 

חוסר התמדה היא אבן הנגף המרכזית שבה נתקלים רבים מאיתנו כשאנו ניגשים רעננים ומלאי אמונה, לעוד דיאטה. כדי שהדיאטה הבאה באמת תעבוד, כדאי לסגל כמה הרגלים טובים שיקלו על המשימה והעיקר – לא להתייאש. גם אם נשברתם ערב אחד עם חתיכת עוגה, כריך אחד מעל המומלץ וכוס בירה סוררת, זה לא סוף העולם. המשיכו בתהליך, וסגלו לעצמכם כמה מההרגלים הטובים שלהלן.

 

1. לפני כל ארוחה שתו מים או משקאות נטולי קלוריות

שתו שתי כוסות מים לפני כל ארוחה. מי שלא אוהב מים יכול ללכת על סודה או תה ירוק שיתרום להגברת שריפת השומן.

להמשך קריאה...
הדיאטה תקועה? כך תזיזו את מחוגי המשקלפצחתם בדיאטה, השלתם קילוגרמים ממשקלכם ופתאום מחוגי המשקל ממאנים לזוז? מחקרים עדכניים מוכיחים שהגברת צריכת החלבון על חשבון הפחמימות ב"שלב התקיעות" תחזיר אתכם חזרה לג'ינס בקלות. ד"ר ברוריה טל מסבירה כיצד לעשות את זה נכון

 

כל מרזה יודע לתאר את ההתרגשות וההתלהבות כשלפתע נגלות המותניים, או כשקשירת שרוכי הנעליים באה פתאום בקלות. במקביל, כל מי שנמצא בתהליך הרזיה יודע לספר על השלב שבו המשקל פשוט "נתקע" וממאן לרדת, למרות הדבקות בדיאטה. לפי מספר מחקרים הגברת צריכת החלבונים בתפריט מסייעת בשריפת השומנים בגוף, ועוזרת לעבור בשלום את שלב "התקיעות".

 

מה עושים כשהגוף מסתגל למעט מזון?

 

במחקר אמריקני שנעשה בשיתוף של שלושה מרכזים רפואיים בבוסטון שבמסצ'וסטס, נמצא שאכילת תזונה עתירת חלבון ודלת פחמימות גורמת לגוף לשרוף יותר שומן ולייצר יותר חום.

להמשך קריאה...
מאז ומתמיד היתה דרכי בשבילי התזונה. עוד בתיכון למדתי במגמת תזונה ועיקר חיבתי הופנתה לבישול ואפייה, אהבה שנותרה עד היום. לזו נוספה הסקרנות להכרת סודות המזון לריפוי, בעקבותיה למדתי לתואר ראשון, שני ושלישי באוניברסיטה העברית בירושלים, הפקולטה לחקלאות ברחובות לקבלת תארים אקדמיים בתזונה, תוך כדי עבודה קלינית בבתי חולים וקופת חולים. כיום אני עוסקת במחקר תזונה קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה, במרכז הרפואי תל אביב, במקביל לניהול מרכז פרטי לתזונה נכונה.