אוכל
"קוסקוס" כרובית וברוקוליזה נראה ומרגיש כמו המנה האהובה, זה טעים ומשביע כמוה - אבל הרבה פחות משמין: ילנה ויינברג מסבירה איך מכינים בקלות "קוסקוס" בלי פחמימות

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 כרובית קטנה או בינונית
  • 500 גרם ברוקולי
  • 150 גרם אגוזי מלך או קשיו, קלויים במחבת ללא שמן
  • חופן חמוציות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול עד ל-2/3 מגובהו במים. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
  2. קוצצים את הכרובית והברוקולי במעבד מזון עד שנוצרים פירורים קטנים. כדאי לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לקבל חתיכות גדולות מדי.
  3. מבשלים את פירורי הירקות 10-5 דקות במים הרותחים, עד שהם רכים - אבל לא יותר מדי.
  4. בינתיים קוצצים את האגוזים, החמוציות והפטרוזיליה ומניחים בקערה
להמשך קריאה...
(סוג של) פטאייר מנגולד ובצל ירוקמפגש לוהט עם פטאייר בשוק של עוספייה שלח את ילנה ויינברג לנסות לשחזר אותו בבית. התוצאה: לחמניות פריכות עם מילוי ריחני וחמצמץ שיזכירו לכם שלא חייבים ללכת למסעדת גורמה כדי לחוות ביסים אלוהיים

נניח שבוקר שבת אחד, בניגוד להיגיון בריא, החלטתם לנסוע לטיול קצרצר בכרמל. סתם כדי להתאוורר ולצאת מהשגרה של ביקורי הורים, ביקורי סבים והשלמת שעות שינה. התארגנתם, ארזתם מצלמה ועוד חצי בית עבור הפיצקית ויצאתם מלאי התרגשות לכביש 4.

ונניח שהטיול עצמו היה סתם מתיש ואף אחד לא יידע את מזג האוויר שעליו להיות נוח ונטול רוח מקפיאה. אתם נוסעים רעבים וחרדים מקולות עצבניים מהמושב האחורי ואז מחליטים לעצור בשוק בעוספייה. ונניח שבשוק, בנוסף לקולפן ירקות מיוחד, 4 סוגי שעועית וקילו צנוברים אתם רוכשים מין מאפה ישר מהתנור.

להמשך קריאה...
מאפינס דלעת ופרמזן שאי אפשר לא לאהובלא יעזרו לכם התירוצים: מאפינס הדלעת והפרמזן של ילנה ויינברג כל כך טעימים, שאפילו שונאי דלעת מדופלמים טרפו אותם. הכינו אותם לארוחת הערב ולא תתחרטו

"אפילו גורדון רמזי לא יצליח לשכנע אותי לאהוב דלעת. תראי! אפילו הפיצית לא מוכנה לאכול אותה". הסתכלתי על המשת"פית הקטנה של בעלי, שבנחישות אופיינית דגה חתיכות דלעת אפויה מהצלחת וזרקה אותם על הרצפה בבוז מוחלט. כנראה שזו באמת משימה בלתי אפשרית, חשבתי, כי היא מוכנה לאכול אפילו שקיות ניילון ועיתונים ואף נוגסת באימא שלה מדי פעם.

לא עבר זמן רב ושאריות הדלעת התחילו לעשות לי רגשות אשם. רק שהפעם כבר ידעתי שהתרגיל של להכניס אותן לסלט, למרק, לקיש או לכיסונים לא יעבוד. אז החלטתי להתחכם ולשלב אותה עם פרמזן בתוך מאפה קטן ומלוח, בלי לספר למפלגת המורדים. המאפינס נאפו, התקררו, הוגשו כבדרך אגב - ונטרפו.

להמשך קריאה...
תבשיל שווארמה עם שעועית ותפוחי אדמהמתברר שנתחי שווארמה מתאימים לא רק לצלייה או להקפצה: ילנה ויינברג מסבירה איך תשדכו אותם לשעועית ולתפוחי אדמה כדי ליצור תבשיל חורפי מפנק
על המדף היא וחברותיה נראו מצוין: האחת אדומה ומבריקה בצנצנת זכוכית שקופה; השנייה ירוקה וקטנטנה שבקושי מילאה חצי צנצנת קפה; והאחרת חיוורת עם עיניים שחורות. זאת החיוורת, עשתה לי עיניים עוד מהרגע שפגשתי אותה בשוק הדרוזי. אבל אני בעקשנות סירבתי לכל קשר איתה. כמו האנשים שמעדיפים לקנות את המאפים שלהם בסופר, כך אני העדפתי להביא את חברותיה שבושלו כבר על ידי אחרים. בשלב כלשהו הבנתי שאין מנוס ועלי להביט לה בעיניים, אחרת תהפוך למשקולת עצובה לקלתיות למיניהן.

ההתמודדות הייתה קלה מכפי שציפיתי. השריה במים קרים למשך חצי יום, אמבטיות מים חמים וחברים שהצטרפו לשהות ארוכה בתנור הפכו אותה לרכה ונעימה.

להמשך קריאה...
פסטה עם סלמון מוקפץ בחרדלכשכישוריה הקולינריים של ילנה ויינברג הועמדו בסימן שאלה היא יצאה להגן על כבודה – וזה נגמר בפסטה מעולה עם רוטב שמצליח להיות קליל ועשיר במקביל

זה לא כל כך נעים לשמוע שהדג של אימא שלך בכל זאת יותר טעים. במיוחד אחרי שבלעת את גאוותך, התקשרת, רשמת מתכון, חקרת לגבי הדקויות, השקעת והכנת. "אני לא יכול להצביע על זה, אבל משהו שם יותר טעים", הוא אמר אחרי כמה ביסים. כעבור שבוע, כדי להוסיף חטא על פשע, שמעתי כי שימורי הדג ברוטב חרדל בכלל לא רעים - ואולי כדאי שאלמד להכין את הרוטב כי הוא "פשוט מעולה".

האמת היא שהרוטב בשימורים באמת היה מעולה. הבעיה הייתה שהוא היה עשוי בעיקר ממרכיבים ששמותיהם הורכבו מצירופי אותיות ומספרים לא מוכרים, שלא באמת הסבירו ממה הוא עשוי. "יותר טוב!" אמרתי לעצמי, "ככה אוכל להכריז עליו כעל מסרטן ולשכנע ששלי הרבה יותר

להמשך קריאה...
פלמיני: ארוחה מהירה שמחכה במקפיאבדיוק כמו שלכל ישראלי יש במקפיא שניצל וצ'יפס, לכל רוסי יש בו פלמיני – כיסנים במילוי בשר, שיכולים להפוך לארוחה משביעה בתוך דקות. ילנה ויינברג מסבירה איך להכין אותם בבית: כל מה שצריך זה חמישה מרכיבים בסיסיים – וזמן

 

לכל רווק רוסי יש במקפיא פלמיני - שהרי מדובר באוכל עמיד בפני הכנה כושלת, שמוכן לספוג רטבים יצירתיים ומסוגל לענות על כל צורך עז לאכול משהו מהר באמצע הלילה. פלמיני הם פשוט כיסני בשר, על סוגיו השונים (והמשונים - במיוחד אם הם מתוצרת סובייטית). למעשה, לא רק לרווקים, אלא גם לרוב המכריע של רוסים יש לפחות חבילה אחת שלהם במקום כלשהו במקפיא - ככה סתם למקרה הצורך. התשובה הרוסית לשניצל וצ'יפס הישראליים, אם תרצו.

לבושתי הרבה, לאחרונה גם אצלנו הופיעה חבילה כזאת במקפיא - וזאת בגלל התוספת הטרייה למשפחתנו, שמוחה בהפגנתיות בכל פעם שאני עוסקת במשהו שלא נוגע אליה (ובה) ישירות.

להמשך קריאה...
תבשיל צמחוני עם פתיתי סויה וחצילילנה ויינברג, קרניבורית אדוקה, הזדעזעה לגלות שגם תבשיל צמחוני מסוגל לגרום לאנשים ליהנות מהארוחה. אתם מוזמנים לבדוק בעצמכם (ולא שמעתם את זה מאתנו, אבל אפשר להחליף את פתיתי הסויה בעוף) ● "להציל את האוכל" – הבלוג שעוזר לכם להכין מטעמים ממה שיש במזווה

 

הדבר היחיד שעצוב יותר מלאכול סטייק לבד, זה לאכול אותו עם מישהו שאוכל פתיתי סויה. ויותר מכך: נהנה מפתיתי סויה יותר ממה שאני נהנית מסטייק הסינטה הסופר יקר שלי. אמנם התבשיל מושקע, אבל בכל זאת - איך שלא מסובבים את זה, יש בו פתיתי סויה. מצד שני, נראה שמדובר באחד מאותם דברים שהרבה יותר טעימים כשלא יודעים מהם בדיוק.

להגנתי ייאמר שפתיתי הסויה מצאו את דרכם לארון שלי כשעוד חשבתי שהקטע הצמחוני יחלוף אחרי חודש. ופתאום, מצאתי את עצמי עם כמה ימי "שני צמחוני" בשבוע. העיקר שהחצי השני והפרות מרוצים.

להמשך קריאה...
לזניית תרד וגבינה: נשק טעים נגד ימים רעיםילנה ויינברג הבטיחה לעצמה יום של בטלה, אבל לאלוהי האלקטרוניקה היו תוכניות אחרות בשבילה. זה נגמר בהמון חתולים שבעים ובלזניה אחת עם טעם מנחם ● "להציל את האוכל" - הבלוג שמלמד אתכם איך להכין מטעמים ממה שיש בביתלהמשך קריאה...
ספגטי ברוטב חסכוני של בשר ועגבניותנתקעתם עם בשר יבשושי? במקום ללעוס אותו בעצב או לזרוק אותו לפח - צרפו לו עגבניות ושלל ירקות עצובים שמשתעממים במקרר, וקבלו רוטב נהדר לפסטה ● ילנה ויינברג מגישה עוד מתכון שיעזור לכם לא לזרוק אוכללהמשך קריאה...
בורקס תפוחי אדמה זורםבורקס מבצק פילו שיסכים לקבל באהבה כמעט כל דבר שתשימו בתוכו - למשל, פירה מאתמול, תרד או פטריות ● ילנה ויינברג מגישה עוד מתכון שיעזור לכם לא לזרוק אוכל

 

מה עושים עם כוס פירה מלפני יומיים? הסיר תופס מקום ודורש להתפנות מהמקרר, ובמזווה לא נשארו תפוחי אדמה כדי להגדיל את הכמות לקראת ארוחת הצהריים עם אורחים חצי צפויים. בהייה במקרר ייעצה לי לנצל גם את הפטריות מקופסה ששרדו את אחד מניסויי המטבח של בן זוגי, ואת התרד שאיים לשנות מצב צבירה בעוד יומיים. ככה זה כשעושים קניות ביום שני ומזמינים אנשים "לקפוץ לבקר מתישהו בסוף השבוע".

כשהייתי בבית הספר היסודי, אלה היו הדברים שסבתי נהגה להכין מהם סוג של חביתה כשלא היה אוכל מוכן בבית.

להמשך קריאה...
פעם חשבתי שאוכל זה לא עיסוק לגיטימי. כנקמה, לאט ובנחישות הוא השתלט על חיי – ועכשיו, גם אם אני רוצה, אני לא יכולה להפסיק לדבר עליו (ובעיקר על איך הצלחתי להכין אוכל טעים מהמרכיבים הכי פשוטים שיש בבית, שאחרת היו מוצאים את דרכם לפח).
וחוץ מזה, אני בת 30, גרה ברמת גן ומקווה יום אחד לגדל חתול. בין לבין, אנשים מציעים לאמץ אותי כדי שאטפל להם בנושא ארוחת הצהריים - אבל אני עדיין מחפשת את המטבח עם השם שלי עליו...

בינתיים יש לי בלוג - simplygourmet.co.il