מרכיבים
5-4 מנות
- 1 כרובית קטנה או בינונית
- 500 גרם ברוקולי
- 150 גרם אגוזי מלך או קשיו, קלויים במחבת ללא שמן
- חופן חמוציות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- ממלאים סיר גדול עד ל-2/3 מגובהו במים. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
- קוצצים את הכרובית והברוקולי במעבד מזון עד שנוצרים פירורים קטנים. כדאי לעשות זאת בכמה סבבים, כדי לא לקבל חתיכות גדולות מדי.
- מבשלים את פירורי הירקות 10-5 דקות במים הרותחים, עד שהם רכים - אבל לא יותר מדי.
- בינתיים קוצצים את האגוזים, החמוציות והפטרוזיליה ומניחים בקערה
נניח שבוקר שבת אחד, בניגוד להיגיון בריא, החלטתם לנסוע לטיול קצרצר בכרמל. סתם כדי להתאוורר ולצאת מהשגרה של ביקורי הורים, ביקורי סבים והשלמת שעות שינה. התארגנתם, ארזתם מצלמה ועוד חצי בית עבור הפיצקית ויצאתם מלאי התרגשות לכביש 4.
ונניח שהטיול עצמו היה סתם מתיש ואף אחד לא יידע את מזג האוויר שעליו להיות נוח ונטול רוח מקפיאה. אתם נוסעים רעבים וחרדים מקולות עצבניים מהמושב האחורי ואז מחליטים לעצור בשוק בעוספייה. ונניח שבשוק, בנוסף לקולפן ירקות מיוחד, 4 סוגי שעועית וקילו צנוברים אתם רוכשים מין מאפה ישר מהתנור.
"אפילו גורדון רמזי לא יצליח לשכנע אותי לאהוב דלעת. תראי! אפילו הפיצית לא מוכנה לאכול אותה". הסתכלתי על המשת"פית הקטנה של בעלי, שבנחישות אופיינית דגה חתיכות דלעת אפויה מהצלחת וזרקה אותם על הרצפה בבוז מוחלט. כנראה שזו באמת משימה בלתי אפשרית, חשבתי, כי היא מוכנה לאכול אפילו שקיות ניילון ועיתונים ואף נוגסת באימא שלה מדי פעם.
לא עבר זמן רב ושאריות הדלעת התחילו לעשות לי רגשות אשם. רק שהפעם כבר ידעתי שהתרגיל של להכניס אותן לסלט, למרק, לקיש או לכיסונים לא יעבוד. אז החלטתי להתחכם ולשלב אותה עם פרמזן בתוך מאפה קטן ומלוח, בלי לספר למפלגת המורדים. המאפינס נאפו, התקררו, הוגשו כבדרך אגב - ונטרפו.
ההתמודדות הייתה קלה מכפי שציפיתי. השריה במים קרים למשך חצי יום, אמבטיות מים חמים וחברים שהצטרפו לשהות ארוכה בתנור הפכו אותה לרכה ונעימה.
זה לא כל כך נעים לשמוע שהדג של אימא שלך בכל זאת יותר טעים. במיוחד אחרי שבלעת את גאוותך, התקשרת, רשמת מתכון, חקרת לגבי הדקויות, השקעת והכנת. "אני לא יכול להצביע על זה, אבל משהו שם יותר טעים", הוא אמר אחרי כמה ביסים. כעבור שבוע, כדי להוסיף חטא על פשע, שמעתי כי שימורי הדג ברוטב חרדל בכלל לא רעים - ואולי כדאי שאלמד להכין את הרוטב כי הוא "פשוט מעולה".
האמת היא שהרוטב בשימורים באמת היה מעולה. הבעיה הייתה שהוא היה עשוי בעיקר ממרכיבים ששמותיהם הורכבו מצירופי אותיות ומספרים לא מוכרים, שלא באמת הסבירו ממה הוא עשוי. "יותר טוב!" אמרתי לעצמי, "ככה אוכל להכריז עליו כעל מסרטן ולשכנע ששלי הרבה יותר
לכל רווק רוסי יש במקפיא פלמיני - שהרי מדובר באוכל עמיד בפני הכנה כושלת, שמוכן לספוג רטבים יצירתיים ומסוגל לענות על כל צורך עז לאכול משהו מהר באמצע הלילה. פלמיני הם פשוט כיסני בשר, על סוגיו השונים (והמשונים - במיוחד אם הם מתוצרת סובייטית). למעשה, לא רק לרווקים, אלא גם לרוב המכריע של רוסים יש לפחות חבילה אחת שלהם במקום כלשהו במקפיא - ככה סתם למקרה הצורך. התשובה הרוסית לשניצל וצ'יפס הישראליים, אם תרצו.
לבושתי הרבה, לאחרונה גם אצלנו הופיעה חבילה כזאת במקפיא - וזאת בגלל התוספת הטרייה למשפחתנו, שמוחה בהפגנתיות בכל פעם שאני עוסקת במשהו שלא נוגע אליה (ובה) ישירות.
הדבר היחיד שעצוב יותר מלאכול סטייק לבד, זה לאכול אותו עם מישהו שאוכל פתיתי סויה. ויותר מכך: נהנה מפתיתי סויה יותר ממה שאני נהנית מסטייק הסינטה הסופר יקר שלי. אמנם התבשיל מושקע, אבל בכל זאת - איך שלא מסובבים את זה, יש בו פתיתי סויה. מצד שני, נראה שמדובר באחד מאותם דברים שהרבה יותר טעימים כשלא יודעים מהם בדיוק.
להגנתי ייאמר שפתיתי הסויה מצאו את דרכם לארון שלי כשעוד חשבתי שהקטע הצמחוני יחלוף אחרי חודש. ופתאום, מצאתי את עצמי עם כמה ימי "שני צמחוני" בשבוע. העיקר שהחצי השני והפרות מרוצים.
מה עושים עם כוס פירה מלפני יומיים? הסיר תופס מקום ודורש להתפנות מהמקרר, ובמזווה לא נשארו תפוחי אדמה כדי להגדיל את הכמות לקראת ארוחת הצהריים עם אורחים חצי צפויים. בהייה במקרר ייעצה לי לנצל גם את הפטריות מקופסה ששרדו את אחד מניסויי המטבח של בן זוגי, ואת התרד שאיים לשנות מצב צבירה בעוד יומיים. ככה זה כשעושים קניות ביום שני ומזמינים אנשים "לקפוץ לבקר מתישהו בסוף השבוע".
כשהייתי בבית הספר היסודי, אלה היו הדברים שסבתי נהגה להכין מהם סוג של חביתה כשלא היה אוכל מוכן בבית.
וחוץ מזה, אני בת 30, גרה ברמת גן ומקווה יום אחד לגדל חתול. בין לבין, אנשים מציעים לאמץ אותי כדי שאטפל להם בנושא ארוחת הצהריים - אבל אני עדיין מחפשת את המטבח עם השם שלי עליו...
בינתיים יש לי בלוג - simplygourmet.co.il