אוכל
סופגניות אשל בציפוי סוכר וקינמון או: שלמוּת ב-5 דקותמה שמדהים בסופגניות המהירות האלה הוא הפער בין זמן ההכנה - 5 דקות - לתוצאה הסופית: שלמות. גלגלו אותן בסוכר וקינמון ותקבלו עונג מתוק

בשבוע שעבר, די בספונטניות, החלטנו אני ונטלי (הקוסמת מאחורי עוגיו.נט) להיפגש ולהכין סופגניות לחנוכה. עוד לפני שסגרנו על יום ושעה כבר קבעתי נחרצות שהפעם לא אחסל את כל מה שנכין. בכל זאת, אני וסופגניות זה הכי לא.

אז קבעתי.

הצהרות לחוד וריח של טיגון מגרה לחוד. כבר במתכון הראשון, כשהכנו את הסופגניות הכי מהירות בתבל, מצאתי את עצמי גונבת אחת שנראתה קצת פחות יפה מהשאר. בעצם, זה לא היה כי רציתי לאכול אותה, אלא פשוט כי דאגתי שתצא תמונה מושלמת בלי סופגנייה לא פוטוגנית בפריים. אה אה. כבר אמרתי שתירוצים זה הצד החזק שלי?

להמשך קריאה...
עוגות נוטלה אישיות מ-3 מרכיבים בלבד או: גאונות במנז'טיש בעוגות הקטנות האלה רק 3 מרכיבים - אבל הטעם הוא לפחות כמו של 30. הן עשירות ושוקולדיות כמו בראוניז - אבל רכות ונמסות בפה כמו סופלה. רחלי קרוט עם מתכון מהיר שחייבים להכין ולשמור
אין יום שבו אני לא משוטטת שעתיים לפחות בבלוגי אוכל בעולם. האינטרנט, שכבר מזמן הפך לחלק בלתי נפרד מהחיים שלי ושל רבים אחרים, גרם לכדור הארץ להיות קטן יותר, מוכר יותר, נגיש יותר.

אם פעם היינו מסתפקים במתכון הונגרי של סבתא שנכתב בכתב יד צפוף, במחברת שורות עבה, היום אפשר למצוא מגוון עצום של גרסאות דומות ומשודרגות על ידי לחיצה על העכבר.

גם המתכון הזה, כמו הרבה מהרעיונות שרצים לי כל הזמן בראש, הגיע מבלוג אוכל בחו"ל. לבלוג קוראים Laura's Sweet Spot ואני מזהירה אתכם מראש - אפשר ללכת בו לאיבוד ולגלות אחרי שעתיים שאתם עדיין דבוקים למסך. שלא תגידו שלא אמרתי.

להמשך קריאה...
כרובית בתנור בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאןפריכה מבחוץ, רכה מבפנים ועטופה בטעמים פיקנטיים מתקתקים: מתכון לכרובית בתנור עם ציפוי טעים במיוחד

את הרוטב שמצפה את הכרובית הזאת אני מכינה כבר שנים בבית כשאני חותכת סלט ומתחשק לי להוסיף לו רוטב עשיר - כזה שיהיה גם מתקתק אבל גם פיקנטי ובועט. טעמו המיוחד הוא שדרוג נהדר לכל סלט, בעיקר כזה עם חסה או מלפפונים שניחנים בטעם עדין.

במקרה הזה, החלטתי לקחת את הרוטב הקבוע ולהקצין אותו: יותר מתוק, יותר חריף, הרבה יותר דומיננטי. בגלל העובדה שהמרכיבים נכנסים לתנור ומאבדים מעט מחוזקם, היה לי חשוב לתת להם פוש עוד לפני.

להמשך קריאה...
פשטידת אטריות וגבינה או: פשטות מנצחתאטריות שטוחות של פעם וגבינות שנותרו במקרר הופכות יחד בצ'יק לפשטידה שנחתכת כמו עוגה. ארוחת ערב או צהריים? ההחלטה שלכם

כבר שבועות שיש לי בארון שקית עם אטריות רחבות - אלה של פעם, שסבתא שמה במרק. כשקניתי אותן ראיתי לנגד עיני קוגל ירושלמי מתוק עם המון פלפל שחור בצבע חום ענברי. אז ראיתי. עצלנות ושכחה הותירו את השקית בארון, ואותי עם ניחוחות של פעם.

כל התירוצים נעלמו כשגיליתי במקרר כמה גבינות שממש עוד רגע היו מסיימות את חייהן בפח. גבינה בולגרית שאפילו לא נפתחה, גבינה לבנה שנשכחה מאחורי החומוס העצום וקצת קוטג' שכבר נמאס לי לאכול.

כל אלה, ביחד עם כמה ביצים שתמיד יש לי בבית, הפכו תוך 10 דקות לפשטידה שהבונוס הגדול שלה הוא שהיא תשמח לאמץ לתוכה כל דבר שאתם אוהבים.

להמשך קריאה...
פלאפל אפוי או: משמעת עצמיתפריך מבחוץ, מלא בעשבי תיבול – ובלי טיגון: לרחלי קרוט יש בשבילכם מתכון מעולה לפלאפל בלי ייסורי מצפון

לפני חודשיים בערך, כשעוד הייתי בשיא המעבר בין טיגון ושמנת לאפייה ומלפפון, מצאתי את עצמי משתוקקת לפלאפל. כזה שמדיף ריח חזק של טיגון עמוק, עם מרקם פריך-פריך מבחוץ ופנים רך מלא בעשבי תיבול. אז השתוקקתי. שבוע הצלחתי להחזיק את עצמי, קיוויתי שהרצון ייעלם והמשמעת העצמית תגדל, אבל רצונות לחוד ורעב לחוד.

בסוף כמובן שנשברתי, חלקית.

במקום לטגן ולשתות שמן החלטתי לאפות את הפלאפל בתנור. אבל גם כשכבר מצאתי פתרון, נתקלתי בשתי מהמורות קטנות.

להמשך קריאה...
קציצות דגים תאילנדיות בציפוי פריך או: בשבחי ההתמדהרחלי קרוט חלמה על קציצות הדגים המושלמות – ואחרי 2 קילו של דג ועשרה ניסיונות היא מצאה אותן: עסיסיות מבפנים, זהובות מבחוץ ומלאות בטעמים עדינים. אנחנו יודעים שזו קלישאה – אבל אתם חייבים לנסות אותן בבית. לא תתחרטו

פעמים רבות בשנה האחרונה יצא לי להרהר במחשבה שאולי בגלגול הקודם הייתי תאילנדית, או יפנית עם עיניים מלוכסנות ומבט רעב לאורז ודגים חיים. המטבח האסייתי, על שלל גווניו וצורות ההכנה שלו, הוא אחד המטבחים האהובים עלי.

כמו בהרבה מטבחים, אבל כאן במיוחד, איכות חומרי הגלם ואיזון הטעמים הם שקובעים אם המנה שלכם תצא טובה או מושלמת. ושלא יהיה לכם ספק, מדובר בלא פחות מאשר אמנות וחוש טבעי למינונים.

אז חוש טבעי לא בטוח שיש לי, אבל סבלנות לנסות מתכון 10 פעמים דווקא קיבלתי בגנים.

להמשך קריאה...
המלכה של ראש השנה או: עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחיםההכנה קלה והתוצאה מרהיבה: רחלי קרוט מגישה עוגת דבש רכה ועשירה עם תפוחים ופקאנים - והשוס: כתר של פרחי תפוחים שגונב את ההצגה

מאז שהכנתי את קיש הירקות בצורת ספירלה, רציתי להכין גם גרסה מתוקה שלו. הכוונה היתה להכין מעין פאי מתוק עם קרם שקדים, ומעליו להניח פרוסות צבעוניות של פירות טריים (לא אפויים). הבעיה היחידה, שנטלי קטעה לי את החלומות וקבעה שזה לא יעבוד. וכמו שאתם יודעים, אם נטלי אומרת, היא בטוח צודקת.

אז לפני חודש, אחרי שנקטעו לי החלומות על פרוסות צבעוניות של פירות טריים, ניסיתי להכין את הגרסה האפויה של הפרוסות המגולגלות. אפיתי עוגת וניל בחושה וקישטתי בפרוסות דקיקות ומגולגלות של תפוחים שנאפו בתנור. זה אמנם לא יצא צבעוני כמו שרציתי, אבל המראה שהתקבל היה פשוט עוצר נשימה.

להמשך קריאה...
כרובית אפויה בלימון ושום או: זר לשבתטעים ויפה כמו במסעדה, אבל עם הרבה פחות קלוריות: כרובית אפויה ברוטב לימון, שמן זית ושום, שמכינים בקלי קלות כמעט בלי ללכלך כלים. זה כל כך טוב, שכדאי לכם להכפיל כמויות
לפני כמה שנים יצא לי להגיע לאחת מהמסעדות של השף הוורבלי אייל שני. האיש שמככב על המסך והופך לפופולרי מתוכנית אחת לשנייה לא הצליח, משום מה, לכבוש לי הלב. רשימת הסיבות לכך גדולה, אבל אשאיר את הסיפור הזה לפעם אחרת.

למרות זאת, או דווקא בגלל, קפצתי באחד הימים למסעדה של שני בתקווה לתהות על פנים הקנקן שהביא אותו לכס המלכות. בסופו של דבר, אולי בגלל המטען שהגעתי איתו ואולי בגלל נפילות מקריות, יצא שממש לא נהניתי שם. כן כן, אני יודעת שרובכם בטח הייתם ונורא נהניתם, ואיך זה שלא התאהבתי במוס שוקולד או בפיצה פירות ים. נו, ככה אני, בעייתית.

אז למה אני מספרת לכם את זה? כי בכל זאת יצא שהתאהבתי שם.

להמשך קריאה...
עוגיות מייפל ופקאן או: נחמה מתוקהזיווג מושלם של מייפל ופקאנים בתוך עוגייה פריכה שנמסה בפה. כוס תה ליד, ויש לכם נחמה מתוקה שתהפוך את השבוע להרבה יותר שמח
בשבוע שעבר, ההמתנה ליום שישי התחלפה אצלי בציפייה מורטת עצבים ליום שלישי - היום שבו קבעתי לכלבה הפחוסה שלי תור לווטרינר כדי להוריד את התפרים שקישטו לה את הבטן. לא אלאה אתכם בפרטי פרטים, רק אספר שכל שעה שעברה הוסיפה לי עוד עצם לגרון. ועזבו זה, המפונקת הקטנה לא הסכימה לשים על עצמה את פעמון הפלסטיק ולכן מצאתי את עצמי מתפקדת כבייביסיטר צמודה.

איך כל זה קשור לעוגיות שלמעלה? הו.

אחרי כמה ימים ארוכים של רביצה בבית, לצד המיטה הוורודה שלה, הבנתי שאם לא אזיז את עצמי ואעשה משהו מועיל, אני עוד עלולה להפוך לפסל סביבתי. הדבר היחיד שידעתי זה שאני רוצה להכין משהו מתוק - ועדיף שיהיה מהיר, מנחם ולא כבד

להמשך קריאה...
בורקס במילוי גבינות ותרד או: ביי ביי ייסורי מצפוןהרבה פחות קלוריות עם אותו הטעם והעונג – בורקס פילו במילוי גבינות ותרד שמכינים ב-5 דקות. ביצה וסלט ליד, ויש לכם ארוחה מדהימה
אחד הזיכרונות הראשונים שלי שקשורים באוכל שייך למקום קטן, צמוד לאצטדיון בלומפילד, שבכל יום שישי היה אפוף בניחוח מאפים. ולא סתם מאפים – בורקס!

ברוב המקרים הייתי נשארת באוטו, צמודה לחלון, בזמן שאבא שלי קפץ לחנות הקטנה. אחרי כמה דקות, שתמיד נראו כמו נצח, אחזתי בשקית חומה עם בורקס תפוח אדמה גדול שתוך שניות הותיר את השקית עם כתמי שמן.

השילוב הזה, שבין מילוי רותח לחוסר הסבלנות שלי, הוליד לא פעם כוויות בלשון, אבל אף פעם לא למדתי לקח. תוסיפו לזה ביצים חומות שצמד המילים "נמס בפה" הומצא בדיוק בשבילן ותקבלו שלמות.

אז כן, הבנתם נכון. אני אוהבת בורקס.

להמשך קריאה...
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו. 

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את האתר FOODPAGE.CO.IL שמאגד את המתכונים הכי טובים ברשת. 

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.