עיצוב
חשבתם שמדפסת תלת-ממדית היא העתיד? קבלו את סורק התלת-ממדצילומי המשפחה יהפכו לבובות משחק, צילומי בגדים יהפכו לחליפה בהתאמה אישית, וצילומי פריטים בחנויות יוכלו להפוך למוצרים אמיתיים. מתי כל זה קורה? העתיד נראה קרוב מתמיד
Lorna Barnshaw הדפסה תלת מימדית

Lorna Barnshaw בעבודת הדפסה תלת-ממדית שהיא בעצם סריקה

כולנו שמענו על מדפסות תלת ממד ואיך הן ישנו את חיינו, מהדפסה של אובייקטים ביתיים כמו כוסות וצלחות מיוחדות וכלה בהדפסה של בתים ובניינים. אם נעשה את ההקבלה המתבקשת לעולם המדפסות והציוד המשרדי, אז אם אנחנו יכולים להדפיס - מה מתבקש שיהיה לנו? נכון, סורק.

Lorna Barnshaw הדפסה תלת מימדית

Lorna Barnshaw מציגה פנים פגומות כפנים מושלמות

לדוגמה, בעבודה של Lorna Barnshaw ניתן לראות כיצד סריקה של המציאות במצלמת-רשת מוצגת כתוצר מודפס. העבודה הביקורתית הזו חושפת את החלקיות שבה העולם הווירטואלי רואה אותנו, ומציגה את הפגמים האלה כמושלמים.

להמשך קריאה...
רוח חדשה בחוויית המשחק הביתי: Aireal נושף עליכם אווירדמיינו שאתם משחקים במירוץ מכוניות, ושהרוח פורעת לכם את השיער. או שאתם עוצרים כדור במגרש הכדורגל ומרגישים אותו עף עליכם. עכשיו זה קורה, בעזרת מערבולות אוויר דחוס שמוזרמות אליכם

AIREAL הוא פרויקט מחקר חדש מבין "דיסני", שמציג חשיבה חדשה על אינטראקציה. מערכת קומפקטית יוצרת מערבולות אוויר דחוס, ונושפת אותן על השחקן. כשהאוויר פוגע בו, נוצרת תחושה גופנית שמשתלבת בחוויית המשחק. AIREAL ישולב ב"קינקט" (מצלמת המרחב של מיקרוסופט), שיודעת לזהות היכן האדם נמצא בחדר ומה הן תנועותיו. בסרטון ההסבר של דיסני, שמופיע מיד, יש דוגמאות לשימושים אפשריים של האפליקציה. לדוגמה, הדיפת כדורי רגל: 

AIREAL אינטראקציה משחקית עם אוויר

האוויר לא יוצא מהכדור, הוא יוצא מהאפליקציה

AIREAL מבנה וגוף

AIREAL, מבנה וגוף

כל המידול של הפרויקט נעשה במחשב והודפס במדפסת תלת-ממד, שמזריקה פלסטיק בשכבות.

להמשך קריאה...
אני מעצב אנלוגי בעולם דיגיטליאיך מעבירים את חוויית האיור לאינסטגרם? איך יוצרים פונט למחשב? איך נראה שעון בחשיבה עכשווית? 3 דוגמאות מתערוכה חדשה
גפן רפאלי Dailydoodlegram

האינסטגרם של גפן רפאלי, Dailydoodlegram, מבוסס על אימג'ים שאנשים מעלים לאינסטגרם

"אונליין אופליין" היא תערוכה שמוצגת בימים אלה בגלריית "המשכן בית מאירוב" בחולון, והמעצבים שמשתתפים בה מנסים לגשר על גבולות בין ישן לחדש באופן פשוט ולא פשטני. יובל סער, שאצר את התערוכה, רצה לזקק את הקסם שנוצר במפגש בין האמנויות הקלאסיות לעולם הדיגיטלי, כאשר האמנויות הקלאסיות נאלצו להתמודד עם מציאות חדשה. מדוע אני אומר "נאלצו"? מכיוון שלא כולם שמחים על כך שהכל ממוחשב, דיגיטלי ואוטומטי.

להמשך קריאה...
מערכת ההפעלה החדשה של אפל: קופצת קדימה בעיצוב החוויהIOS7 היא תפישה עיצובית חדשה בחברה, שמיועדת לאנשים שנולדו לעולם המחשבים ולא צריכים שיזכירו להם את העולם האמיתי

הרשת גועשת בעקבות ההצגה של IOS7, מערכת ההפעלה החדשה של אפל, שחושפת מישק (software interface, בניגוד לממשק שהוא physical interface) חדש מבית ג'וני אייב, המעצב הראשי של החברה. הרבה דעות נרגשות נשמעות ונכתבות על העיצוב הגרפי החדש, שמציג קו מינימליסטי ושטוח ומחליף את התפישה הישנה של אפל, שכללה תלת-ממד מזויף וחומריות מטאפורית. הנה סרטון ההדגמה של המערכת החדשה, למי שפיספס:

 

לפני שארחיב על דעתי בנוגע למערכת, שתושק כנראה באוקטובר, אגיד שהקלף המנצח של אפל היה ותמיד יהיה עיצוב האינטראקציה. הרבה יותר מהעיצוב הגרפי ועיצוב החומרה המושקעים שלהם, בסופו של דבר מי שמנצחת היא

להמשך קריאה...
IllumiRoom, חוויית המשחק הביתית הבאההמשחק יוצא ממסך הטלוויזיה אל חלל החדר כולו. אם יש פיצוץ - כל הבית יתפוצץ. ככה זה נראה

IllumiRoom הקרנה בזמן משחק

IllumiRoom. הקרנה בזמן משחק

מחלקת המחקר של מיקרוסופט השיקה חוויה חדשה למשתמשי Xbox, שנקראת IllumiRoom. אחרי Kinect, מצלמת-המרחב שמאפשרת לשחק בעזרת תנועות גוף, דוחפת מיקרוסופט את חוויית המשחק לרמה גבוהה יותר. IllumiRoom היא מערכת שמגבירה ומוציאה את המשחק ממסך הטלוויזיה אל חלל החדר. בסרטון שמופיע כאן, אפשר לראות כיצד הפרויקט שמשלב מקרן מעצים את החוויה שמתרחשת תוך כדי משחק: אם יש פיצוץ - כל החדר יתפוצץ. אם יש שלג - החדר יהיה מושלג. אם מגיע אויב מהצד או מאחור - נקבל על כך רמז. כי במיקרוסופט הבינו שצריך לטפל גם בשדה הפריפריאלי של הראייה כדי להשיג חוויית משחק מלאה.

להמשך קריאה...
Geek is a djמזמן לא אלוהים, אלא חנון עם שליטה טובה במחשבים ותשוקה לסאונד. מה קרה לדיג'יי ומה קרה לנו?

Jonathan Thompson הוא DJ Autom8  - סטודנט שהצעיד את ההופעה האלקטרונית של הלפטופ העלוב, והתאורה המזוויעה של מועדונים קטנים, לשלב הבא. באמצעות Hack  למערכת התאורה וחיבור נכון עם Ableton ו-Max for Live הוא סינכרן ויז'ואל עם המוזיקה שהוא מנגן, והצליח לשלוט בעצמו על רוב האלמנטים החשובים בהופעת יחיד, במועדון חשוך איפשהו. תומפסון הצליח לשלוט על המוזיקה, האפקטים, התאורה, ואפילו יצר לעצמו תלבושת מגיבה וקסדה שהולמת את התאורה. one man band בחזית המוזיקה האלקטרונית.

I like Drums. And Bass. from DJ Autom8 on Vimeo.

להמשך קריאה...
רוץ כבר! הנעל המדברת של גוגל יוצאת לדרךאחרי המשקפיים, Talking shoe היא עוד ניסוי יצירתי של גוגל בשילוב של העולם הדיגיטלי במציאות. איך זה יעבוד?

הנעליים המדברות של גוגל

הנעליים המדברות של גוגל

האם גוגל הופכת לחברת אופנה? רק יצא פרויקט Glass וכבר פרויקט Talking Shoe? הנעל המדברת היא בעצם נעל רגילה, שהושתלו בה לוחות מחשב (צ'יפים) שמתחברים לטלפון הנייד כדי "למשוך" דרכו מידע מהאינטרנט. עיקר המידע מגיע מסדרת חיישנים שנמצאים על הנעל, והם חשים את הלחץ, התנודה והזוויות שלה. באמצעות המידע הזה, הצ'יפ מסיק מסקנות וקורא לתגובות מהאינטרנט, בדמות קול שמדבר ממיקרופון שנמצא על לשונית הנעל. בינתיים מדובר רק בטסט, אז עדיף כנראה שכדורגל עדיין לא ישחקו עם הגרסה הזו.

להמשך קריאה...
תגידו שלום לקינקט, MYO הגיעעם טכנולוגיה לבישה, שמפרשת את תנועת השרירים בשבריר השנייה שהיא מתרחשת, MYO לוקח את האינטראקציה צעד אחד קדימה

הדור הבא של שליטה בעולם הדיגיטלי בעזרת מחוות גופניות כבר כאן, והוא הרבה יותר מרגש אותי מאשר הקינקט. הקינקט, כידוע, פותחה במיקרוסופט והיא מצלמת מרחב שמסוגלת לדעת, באמצעות סריקה של החלל סביבה, היכן אתה נמצא ומתי אתה זז, ובסופו של דבר מתרגמת את המידע לנתונים שבעזרתם אפשר לשלוט על משחקים, כפי שנעשה ב360 Xbox.

היתרון העיקרי במצלמה הוא שאין צורך להרכיב על הגוף שום דבר, והכל אלחוטי (לא בטוח שזהו הביטוי המדויק לטכנולוגיה הזו). החיסרון הוא שפעמים רבות המצלמה לא רואה את המשתמש, מתבלבלת, מזהה דווקא דברים אחרים בחדר, או שלוקח למחשב יותר מדי זמן לפרש את התנועה שנעשתה ולהגיב בהתאם.

להמשך קריאה...
העט התלת-ממדי: סקיצות מרחביות בהינף היד3D Doodler הוא המצאה מבריקה שלוקחת את גל המדפסות התלת-ממדיות צעד פשוט ומרהיב קדימה

פעמים רבות אני מוצא את עצמי כותב על טכנולוגיות חדשניות, צ'יפים, מכשירים מורכבים שצריך צוותים גדולים של ממש כדי ליצור אותם. אבל הפעם אני רוצה לדבר על טכנולוגיה פשוטה מאוד ומרהיבה ביופיה. רבים מאיתנו לא מתייחסים לעט או עיפרון כאל טכנולוגיה, אבל מדובר בסוג של טכנולוגיה עתיקה: העט הוא הארכה של היד שלנו, ומאפשר לנו להותיר חותם על המשטח שעליו אנו מציירים.

3d doodler

3d doodler

3D Doodler רוכב על ההתלהבות הבלתי פוסקת מהדפסה תלת-ממדית שמבוססת על מחשב, ומביא לנו אותה בצורה הפשוטה ביותר האפשרית - כשקשקוש הופך לסקיצה תלת-ממדית.

להמשך קריאה...
חציל, פטריות וגזר = מתכון ללהיט ביוטיובתזמורת הירקות של J.Viewz, ישראלי בברוקלין, כובשת את הרשת בימים האחרונים. אבי אשכנזי מפרגן על ההצלחה, אבל מציע לכם להכיר את המקצועניים האמיתיים בתחום. תשמעו
J.Viewz

J.Viewz

J.Viewz, או שמא נוכל לקרוא לו דגן, הוא בחור ישראלי שגר בברוקלין, עושה מוזיקה איכותית ויודע לעטוף אותה באיכויות ויזואליות שאיתן הוא פורץ קדימה בעולם המוזיקה. מעט מוזיקאים בוחרים לשים דגש כזה חזק על הצד החזותי (וחבל): כבר למדנו שאמן שולי יכול לקדם את הקריירה שלו בצורה דרמטית בעזרת עטיפה איכותית וחדשנית. אז הנה הדוגמה הטרייה: 100 אלף צפיות בשלושה ימים. שני אנשים כבר שלחו לי מייל הבוקר עם הווידאו הזה, תחת הכותרת: "מדהים!" 

מתוך האלבום נהרות ובתים

מתוך האלבום נהרות ובתים

J.Viewz

J.Viewz

בתגובה לאחד המיילים כתבתי שהמיינסטרים הוא האשפה של הגאונות, וכך באמת אני מרגיש כשאני מסתכל על הווידיאו הזה.

להמשך קריאה...
מעצב חוויה, בעל סטודיו לעיצוב בשם "Superavi", מתגורר בלונדון ועוסק במחקר ופיתוח מיצבים אינטראקטיבים.
Design MA Goldsmiths university of London