המרכיבים

  • 14-12 תמרים מגולענים מסוג מג'הול (מומלץ לא לקנות את תמרים בוואקום)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת
  • 1/4 כוס גרעיני חמנייה

לציפוי:

  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס/שומשום לציפוי

ההכנה

  1. מרסקים את כל תערובת האגוזים גס ומניחים בקערה. מוסיפים תמרים מגולענים ומערבבים היטב.
  2. מחלקים את העיסה שהתקבלה ל־3 כדורים.
  3. הכנת הרולדה: מניחים על השיש נייר אפייה ועליו מפזרים חצי כוס קוקוס/שומשום. לוקחים כדור אחד, מניחים על נייר האפייה, ומגלגלים לרולדה. מגלגלים את 2 הכדורים הנוספים, ומכניסים למקפיא כ־20-10 דקות.
  4. לאחר שהרולדות קפאו במקצת, פורסים לפרוסות דקות בעובי של 1 ס"מ מקסימום.
  • ניתן לשמור את הרולדות בהקפאה לתקופה של חודשיים

מתוך מהספר "מתוקים ובריאים" של גלית שלגי, נטורופטית ומומחית לתזונה בריאה, שתקיים סדנת מתוקים בריאים בכנס "אוכלים בריא 7 " בתאריכים :12-13 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים