המרכיבים:

15 מנות, 124 קלוריות למנה

לבצק

  • 2.5 כוסות (350 גרם) קמח (רצוי קמח ייעודי לפיצה או פוקאצ'ה)
  • 1 כוס קמח (140 גרם) מלא
  • 25 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 1/4 1 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף ממרח עגבניות מיובשות
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים

לציפוי:
  • 1/2 חציל, חתוך לפרוסות
  • 2 כפות ממרח ארטישוק
  • 2 כפות רוטב פסטו
  • 2 כפות ממרק עגבניות מיובשות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 250 גרם גבינה צפתית 5% מגורדת או 120 גרם גבינת צאן בגליל 9% שומן
  • חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה (או במעבד מזון) את הקמחים, השמרים, הדבש והמים ומערבלים מעט. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות לבצק אחיד, רך וגמיש. מכסים את הקערה במגבת ומאחסנים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. לשים מעט את הבצק ומניחים להתפחה שנייה כ-20 דקות.

2. בינתיים מאדים הבצל על מחבת ללא שמן. מורחים את פרוסות החציל במעט שמן, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים את פרוסות החצילים לחצאים או רבעים.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומרדדים למלבן (קצת יותר קטן מגודל התבנית). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מורחים על שליש מהבצק את ממרח הארטישוק, על השליש השני את ממרח הפסטו ועל השלישי הנותר ממרח עגבניות מיובשות. מפזרים מעל את הבצל, החצילים, עגבניות השרי והגבינות.

5. מכניסים את הפיצה לתנור קר, ומחממים ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים.

6. מפזרים עלי בזליקום טריים, חותכים לריבועים ומגישים מיד.