מאת: שירי מזור

איך מכינים סורבה?

מעבדים את כל החומרים בבלנדר בפולסים קצרים, עד ליצירת מרקם קשיח. אפשר להקפיא ל־15 דקות.

טיפים לסורבה טעים

1. לרוב הסורבטים הביתיים כדאי להשתמש בפירות קפואים או קפואים חלקית, או להוסיף קרח.

2. השתמשו בפירות בשלים מאוד וחתכו אותם לחלקים קטנים לפני ההכנסה למקפיא (בננות אפשר להקפיא בשלמותן).

3. להמתקה אפשר להוסיף תמרים מיובשים, תערובת תמרים ואגוזים שנטחנו דק־דק ועוד.

מלון, אגס וליצ'י

6 מנות, 65 קלוריות למנה
3 כוסות קוביות מלון כתום בשל
1 כוס ליצ'י מגולען וקפוא
1 כוס קוביות אגס קפוא
3 עלי נענע קצוצים גס

תותים ופטל

4 מנות, 74 קלוריות למנה
125 גרם פטל קפוא
12 תותים קפואים
3 כפות מייפל, דבש או אגבה
1/2 כוס מים

בננה צ'יפ

5 מנות, 100 קלוריות למנה
3 בננות קפואות
1/2 כוס שוקולד צ'יפ

נקטרינה ופסיפלורה

6 מנות, 74 קלוריות למנה
4 כוסות קוביות נקטרינה בשלה
1 כוס פסיפלורה קפואה
1 כוס מים קרים מאוד
עד 3 כפות ממתיק נוזלי (לא חייבים)

בננה ופטל

6 מנות, 83 קלוריות למנה
2 בננות קפואות
250 גרם פטל קפוא
1/4 כוס דבש, אגבה או מייפל

.

שירי מזור היא נטורופתית, מנחת סדנאות בישול בריא ובעלת אתר "מזור טבעי"
חישוב ערכים תזונתיים: גל כהן-לס, דיאטנית קלינית (MAN)