דרך נפלאה להכין חזה עוף. ניתן לגוון בסוג הירקות ולהשתמש בכל מה שיש במקרר: ברוקולי, כרובית, קישואים, פטריות, עגבניות ועוד. הוסיפו אורז או תפוח אדמה ויש לכם ארוחה מלאה.

החומרים

8 מנות, 250 קלוריות למנה

  • 4 חזות עוף שלמים, נקיים משומן
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות
  • 1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
  • 1/2 שקית ( 300 גרם) שעועית צהובה עדינה קפואה, מופשרת
  • 1 כפית שמן זית
  • 150 גרם ממרח חומוס קנוי (רצוי בעל אחוז שומן נמוך ככל האפשר) או ממרח חומוס בהכנה ביתית
  • 1 לימון, פרוס לעיגולים + 1 לימון שלם
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה או סומק

ההכנה

1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

2. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל.

3. מערבבים בקערה את כל הירקות עם כפית שמן זית.

4. מניחים את הירקות בתחתית תבנית האפייה. מעל מניחים את חזות העוף, ומורחים היטב כל אחד בממרח החומוס. סוחטים את הלימון השלם מעל חזות העוף, מפזרים מעל פפריקה או סומק. מסדרים את פרוסות הלימון בין חזות העוף.

4. אופים כ- 30-25 דקות. בודקים בעזרת חיתוך בסכין חדה שחזה עוף לבן לגמרי מבפנים.

5. הגשה: פורסים את חזות העוף או מגישים שלם על מצע הירקות.

טיפ לגיוון: המנה טעימה גם קרה, ואם נשאר משהו אפשר להכניס למחרת לכריך.