המרכיבים

(3 פיצות בקוטר 25 ס"מ או 10 מיני-פיצות)

לבצק:

  • 1/2 חבילה (25 גרם) שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 כוסות מי ברז (או לפי הצורך)
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות שמן זית
לרוטב העגבניות
  • לטיגון: 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי אורנו טרי, או כפית עלי אורגנו יבש
לציפוי "הגבינה"
  • 200 גרם טופו, מגורר גס (אפשר טופו ייעודי לטוסטים)
  • 2 כפות חומץ טבעי
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
לתוספות:

ירקות פרוסים דק, זיתים, בזיליקום, תירס וכו'

ההכנה:

‭.1‬ הבצק: מפוררים את השמרים לתוך קערית. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מהמים, ומניחים ל-10 דקות.

2. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה (אפשר גם ללוש ידנית) את הקמח, המלח והשמן. מוסיפים את השמרים ואת יתרת המים ולשים היטב כ-3 דקות, לבצק רך וגמיש (אם צריך – מוסיפים עוד מים). מכסים את הקערה במגבת לחה ומאחסנים 30 דקות במקרר למנוחה.

3. הרוטב: מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה ץוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים. טוחנים את הרוטב (בבלנדר מוט) למרקם חלק.

4. ציפוי "הגבינה": מערבבים את כל מרכיביו.

5. מחממים את התנור ל-200 מעלות בתוכנית טורבו, מרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפייה, ומשמנים אותו (אם לא אופים במקביל, בימים חמים, מומלץ לשמור את הבצק במקרר עד לאפייה).

6. הרכבת הפיצה: מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ויוצרים כדור מכל חלק. מרדדים כל כדור (אפשר גם בידיים) לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ. מעבירים לתבניות, ומניחים לתפיחה במשך כרבע שעה (ביום קר, כדאי להניח את התבניות במקום חמים), עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7. יוצקים מהרוטב על הבצק (עודפים מומלץ להקפיא לשימוש נוסף). אם רוצים, מפזרים ירקות ותוספות, ומפזרים את ה "גבינה". אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם.