המרכיבים

כ-50 יחידות קטנות

  • 1 סלק בינוני, קלוף ומגורר על פומפייהי דקה
  • 1 גזר, קלוף ומגורר על פומפייה דקה
  • 2 קישואים, מגוררים על פומפייה דקה
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 1/2 כוס פתיתי סויה מושרים ומסוננים לפי הוראות היצרן
  • 1/3 כפית כמון
  • 1/3 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל קטן, קלוף
  • 1 שן שום
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים וקצוצים גס
  • 2 כפות פירורי לחם + אפשרות לעוד קצת

לרוטב

  • לטיגון: 3 כפות שמן
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭180-­ל‬ מעלות, מרפדים שתי תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

‭.2‬ הקציצות: מערבבים בקערה את הסלק, הגזר, הקישואים, הקינואה, פתיתי הסויה והתבלינים. מעבירים חצי מהתערובת לקערת מעבד המזון ומוסיפים לה את הבצל, השום, עשבי התיבול ופירורי הלחם. מעבדים עד לקבלת עיסה דביקה.

‭.3‬ מעבירים את העיסה לקערה בה נותרה מחצית מהתערובת ומערבבים. אם העיסה נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.

‭.4‬ יוצרים כדורים בגודל ‭4-3‬ ס"מ ולוחצים מעט לקבלת קציצה פחוסה. מניחים בתבניות. אופים כ-30‬ דקות (אין צורך להפוך).

‭.5‬ בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל, השום ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את יתרת מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים. טוחנים את הרוטב (בבלנדר מוט) למרקם חלק.

‭.6‬ מעבירים את הקציצות המוכנות לרוטב החם, ומגישים מיד.

  • איך שומרים? את הקציצות והרוטב בנפרד – עד 3 ימים במקרר (מחממים ומערבבים לפני ההגשה).