מאת: תמר פרידמן

כמה פעמים אמרתם לעצמכם "רק משולש אחד" ומצאתם את עצמכם מחסלים מגש פיצה לגמרי בכוחות עצמכם? אתם לא לבד. ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת מישיגן ופורסם בכתב העת המקוון Plos One, עולה כי יש מזונות שהם אכן ממכרים יותר - והפיצה בראשם.

איך נערך המחקר: בשלב הראשון התבקשו 120 נבדקים לענות על שאלון שבחן אם מזונות מסוימים מעוררים אצלם סימנים של התמכרות, וכלל סעיפים כמו "מזונות שמעוררים חשק לאכול מהם עוד ועוד", "מזונות שנאכלים בכמות גדולה ובתכיפות" וכו'. בנוסף הוצגה להם רשימה של 35 מזונות והם התבקשו לציין אילו מהם מקושרים אצלם עם התמכרות. בשלב השני התבקשו 384 נבדקים אחרים לדרג את אותם 35 מזונות מ־1 עד 7 (1 = לא ממכר, 7 = ממכר מאוד).

הממצאים: "מצאנו שאנשים שהעידו כי חוו סימני התמכרות למזון דיווחו על בעייתיות גדולה יותר כשמדובר במזונות המכילים פחמימות מזוקקות שהעומס הגליקמי שלהם גבוה, כלומר הם גורמים לעלייה מהירה של הסוכר בדם", הסבירה החוקרת הראשית אריקה שולט. "ייתכן שהשילוב של רמת שיא של סוכר בדם, יחד עם התחושה הטובה שמשרים השומנים בפה, מעורר את פוטנציאל ההתמכרות הגבוה ביותר".
לדברי החוקרים, נראה כי פוטנציאל ההתמכרות שלנו למזון תלוי בשני גורמים: תכולת השומן שבו והעומס הגליקמי שלו. לכן, שלא במפתיע, המזונות המסוכנים מבחינת התמכרות הם המזונות המעובדים, העונים על שני הקריטריונים האלה.


אז מה הם המזונות הממכרים ביותר, ולאילו מזונות הסיכון להתמכר הוא הנמוך ביותר?

מכורים לשוקולד או לברוקולי? (צילומים: שאטרסטוק, פוטוליה)

(צילומים: שאטרסטוק, פוטוליה)