קפרזה ארטישוק


החומרים ל-4 מנות:
4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף
5 ענפי תימין
5 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
2 כדורי מוצרלה איכותית
3 ארטישוק א-לה רומנה
10 עלי בזיליקום
10 עלי אורגנו
4 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
5 עגבניות מרוסקות, ללא קליפה וללא הגרעינים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הארטישוק הירושלמי, התימין ושמן הקנולה, ומתבלים במלח ופלפל. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות, עד לריכוך והזהבה. מוציאים לצינון.
2. קורעים כל כדור מוצרלה לרבעים ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את ארטישוקי הא-לה רומנה ועלי הבזיליקום והאורגנו, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי המצונן ומערבבים.
3. מוזגים על צלחת שטוחה את העגבניות המרוסקות ומניחים את הסלט מלמעלה.

  • ערכים תזונתיים למנה: 375 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 10 גרם חלבון, 29 גרם שומן

ניחוחות של פירנצה זה כאן. קרפזה עם ארטישוק ירושלמי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
ניחוחות של פירנצה זה כאן. קרפזה עם ארטישוק ירושלמי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

סשימי טונה אדומה ושלל עגבניות שרי

החומרים ל-4 מנות:
10 עגבניות שרי צהובות
10 עגבניות שרי תמר
10 עגבניות שרי ליקופן (צוקולטס, מנומרות)
1/2 ראש סלרי טרי קלוף
200 גרם דג טונה אדומה טרייה
15 עלי טרגון מופרדים
5 בצלי שאלוט
1 גביע יוגורט
4-5 ס"מ ג'ינג'ר טרי
1/4 כפית מלח גס
מלח דק לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 כפיות מיץ יוזו (או מיץ מלימון טרי)
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1.
מחממים מחבת עד לעישון, שמים מחצית מכמות כל העגבניות וצורבים עד לקבלת סימני חריכה יפים. מורידים מהאש ומצננים.
2. קוצצים את ראש הסלרי והג'ינג'ר הקלופים לקוביות קטנטנות, חוצים את עגבניות השרי הטריות, חותכים את העגבניות החרוכות לרבעים, פורסים את בצלי השאלוט דק ככל האפשר, ומערבבים הכל בקערה. לקראת ההגשה מתבלים במלח דק, פלפל שחור, שמן זית ומיץ יוזו, מערבבים ומוסיפים את עלי הטרגון.
3. פורסים את נתח הטונה לפרוסות של 1 ס"מ ומניחים בקערת ערבוב נפרדת. מתבלים בפלפל שחור, מלח גס ושמן זית.
4. בקערת ההגשה מניחים מעט יוגורט, מניחים מעליו את סלט העגבניות השרופות והטריות, ומעליו את נתחי הטונה המתובלים.

  • ערכים תזונתיים למנה: 240 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 17 גרם חלבון, 10 גרם שומן

גספצ'ו צהוב

החומרים

1 קופסה עגבניות שרי צהובות
2 שיני שום
2 מלפפונים
1 בצל סגול
1 פלפל צהוב
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
4 מקלות סלרי
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר חום
1 שוט וודקה
2 כפיות מלח דק

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את העגבניות יחד עם השום המלח הפלפל והסוכר.
2. חותכים את הסלרי, הפלפל, והמלפפון לקוביות קטנות ככול האפשר.
בקערה עמוקה מערבבים את הירקות הקצוצים יחד עם מיץ העגבניות הצהוב , מתבלים עם החומץ והודקה מערבבים היטב ומצננים במקרר כשעה.
3. מגישים בקערות מרק ומעטרים במעט שמן זית . ניתן להסיף עלי אורגנו כקישוט.

  • ערכים תזונתיים למנה: 84 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 0 גרם שומן

עוף שלם בעגבניות

החומרים ל-6 מנות:
1 עוף שלם
1/4 כוס שמן זית
10 עגבניות בשלות
5 פלפל אדום
1 פלפל חריף
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
1 לימון חתוך לפרוסות
10 ענפי תימין
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
1. בסיר נון סטיק כבד גדול צורבים את העוף במעט שמן זית, ומוציאים.
2. חותכים את העגבניות לקוביות והפלפלים לרצועות ומוסיפים לסיר, ומבשלים כ-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך (מדללים במים על פי הצורך), ומוסיפים את ענפי התימין.
3. בינתיים, ממלאים את העוף הצרוב בפטרוזיליה, בכוסברה ובלימון. מכניסים את העוף לרוטב המבעבע, מוספים את התבלינים היבשים, מכסים ומבשלים 25 דקות. פותחים את המכסה כל 10 דקות ומוזגים על העוף את הרוטב.

  • ערכים תזונתיים למנה: 524 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 51 גרם חלבון, 29 גרם שומן
עסיסי מבפנים, פריך מבחוץ. עוף שלם בעגבניות  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עסיסי מבפנים, פריך מבחוץ. עוף שלם בעגבניות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ריבת עגבניות שרי מנומרות ולימון פרסי

המצרכים:
1 קופסה עגבניות שרי מנומרות
1 כוס סוכר לבן
4 תרמילי הל
2 לימון פרסי שחור
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כוס מים
מיץ מלימון 1

אופן ההכנה:
1. בסיר גדול צורבים את העגבניות, מוסיפים את הסוכר ואת שאר התבלינים, ומערבבים.
2. מוספים את המים ומבשלים על אש קטנה עד לצמצום מוחלט של הנוזלים, כשעה.
3. מוסיפים את מיץ הלימון, מקררים ומגישים.

* הריבה מצוינת גם לצד כבדי עוף ואווז.

  • ערכים תזונתיים לליטר: 757 קלוריות, 187 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 1 גרם שומן