פתיתים מקמח מלא עוזרים לנו להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים תוך ניצול אהבתם של הילדים לפתיתים.

המרכיבים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים אדומים, קצוצים דק
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 700 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית ראס אל־חנות (תערובת תבלינים)
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 250 גרם פטריות שמפיניון, חצויות
  • 400 גרם (שקית) פתיתים מחיטה מלאה (להשיג במרכולים)
  • 2 כוסות מרק צח, או מים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

ההכנה

1. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל ובראס אל־חנות, מוסיפים את רוטב הצ'ילי ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.

2. מוסיפים את הפלפלים, הגזר והפטריות ומאדים (לא מכסים) 5 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים. מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 8 דקות. מכבים, משהים מכוסה 10 דקות ומערבבים את תכולת הסיר. זורים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.

  • מתוך הספר "טעים ובריא", מאת בני סיידא, בהוצאת "מודן"