פתיתים מקמח מלא עוזרים לנו להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים תוך ניצול אהבתם של הילדים לפתיתים.
המרכיבים:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים אדומים, קצוצים דק
- 6 שיני שום, קצוצות
- 700 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות קטנות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית ראס אל־חנות (תערובת תבלינים)
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 250 גרם פטריות שמפיניון, חצויות
- 400 גרם (שקית) פתיתים מחיטה מלאה (להשיג במרכולים)
- 2 כוסות מרק צח, או מים
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
ההכנה
1. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל ובראס אל־חנות, מוסיפים את רוטב הצ'ילי ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.2. מוסיפים את הפלפלים, הגזר והפטריות ומאדים (לא מכסים) 5 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים. מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 8 דקות. מכבים, משהים מכוסה 10 דקות ומערבבים את תכולת הסיר. זורים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
- מתוך הספר "טעים ובריא", מאת בני סיידא, בהוצאת "מודן"