תבשיל נפלא במינימום מאמץ: הלימון גורם לשוקיים לקבל מרקם עסיסי ונימוח במיוחד. מגישים לצד סלט ירוק ותפוחי־אדמה אפויים - ויש לכם יופי של ארוחה.

שוקי עוף מכילות אחוז נמוך של כולסטרול, כך שגם מי שסובל מכולסטרול גבוה יכול ליהנות מהן.

המרכיבים

  • 12 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 לימון בקליפתו, פרוס דק
  • 1 פלפל חריף, נקי מזרעונים וקצוץ דק
  • 12 שיני שום שלמות, קלופות
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כוס נענע, קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • 3 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר חום דמררה

ההכנה:

1. שמים בתבנית בינונית את כל המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים לשעה.

2. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד להזהבה.

  • מתוך הספר "טעים ובריא", מאת בני סיידא, בהוצאת "מודן"