מתכונים: שני בנאי, מסעדת ברזילי

סלט הפתעות עם קינואה


החומרים (ל-6 מנות):
1 כוס קינואה
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח
חופן עלי בייבי, קצוצים
חצי צרור סלרי עלים, קצוצים
1/2 כוס פקאן
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מייפל
2 כפות חרדל גרגירים
2 כפות סויה
2 כפות חומץ תפוחים
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
1. משרים את הקינואה במים לחצי שעה ומסננים. מבשלים את הקינואה בסיר עם כוס ורבע מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות. מכבים את האש.
2. מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן זית, ממליחים ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב במטרפה.
4. בקערה מערבבים את הקינואה, הבטטות והעלים, מוסיפים את הרוטב ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה: 321 קלוריות, 28 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 20 גרם שומן

סלט חם

החומרים (ל-4 מנות):
צרור עלי מנגולד
צרור עלי קייל
500 גרם שעועית ירוקה
4 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר מים עם כף מלח, ומכינים קערה עם מי קרח.
2. כשהמים רותחים חולטים את המנגולד והקייל כדקה ומעבירים את העלים למי קרח לדקה. מוציאים את העלים, מייבשים וקוצצים.
3. חולטים את השעועית הירוקה 4 דקות, ומעבירים למי קרח. מוציאים ומייבשים.
4. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום. כשהוא מזהיב קלות מוסיפים את העלים הקצוצים והשעועית הירוקה, מקפיצים כשתי דקות, מוסיפים לימון ומלח
ומורידים מהאש.

* אפשר להגיש עם טחינה גולמית מלמעלה

ערכים תזונתיים למנה: 177 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 12 גרם שומן

סלט אורז בר


החומרים (ל-6 מנות):
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
1 כוס אורז בר
צרור רוקט
חבילת נבטים סיניים
לרוטב:
100 גרם אגוזי מלך קלויים, טחונים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף מייפל
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. צולים את קוביות הדלעת בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה.
2. מרתיחים סיר עם מים וכף מלח. מבשלים את האורז כ-30 דקות, מסננים, שוטפים במי ברז קרים ומניחים בצד.
3. מניחים בקערה את האורז המסונן, הדלעת הצלויה, עלי הרוקט והנבטים, ומערבבים בעדינות. מערבבים את הרוטב, מוסיפים לסלט ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה: 324 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 19 גרם שומן

שובר שגרה. סלט אורז בר  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

שובר שגרה. סלט אורז בר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ענני כרובית

החומרים (ל-6 מנות):
3 כפות בוטנים מולבנים
1 כרובית בינונית
1 כף שמן זית
3 כפות צימוקים
חופן עלי בייבי
3 כפות גרגירי חומוס מבושלים (או גרגירים קפואים שהופשרו)
לרוטב:
2 שיני שום
1 כף מלח
2 כפות מייפל
2 כפות חומץ תפוחים
1/3 כוס שמן בוטנים (או שמן קנולה)
2 כפות בוטנים מולבנים קלויים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מפזרים את הבוטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 5 דקות. מוציאים את הבוטנים ומעלים את הטמפרטורה בתנור ל-200 מעלות.
2. מחלקים את הכרובית לפרחים קטנים, מורחים אותה קלות בשמן זית, בוזקים מלח גס ואופים 20 דקות.
3. טוחנים את כל רכיבי הרוטב במעבד מזון.
4. מערבבים בקערה את הכרובית החמימה, פולי החומוס, העלים, הבוטנים והצימוקים, מוסיפים את הרוטב ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה: 198 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 15 גרם שומן

סלט עדשים


החומרים (ל-6 מנות):
1 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס שקדים שלמים, קצוצים גס
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, סלרי)
לרוטב:
1/2 כוס מיץ רימון (עדיף סחוט טרי)
3 כפות שמן זית
1 כף לימון
1 כף רכז רימונים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את העדשים בסיר עם כוס וחצי מים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ושומרים בצד.
2. מערבבים בקערה את העדשים, השקדים ועשבי תיבול.
3.מערבבים את כל רכיבי הרוטב היטב.
4. לפני ההגשה, יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים למנה: 258 קלוריות, 13 גרם פחמימות, 11 גרם חלבון, 15 גרם שומן

רימון מוסיף המון. סלט עדשים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

רימון מוסיף המון. סלט עדשים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')