המרכיבים

תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ

לקלתית

  • 200 גרם עוגיות סנדוויץ' ללא סוכר, מרוסקות

למלית

  • 800 גרם גבינה לבנה ‭3%‬ שומן או ‭5%‬ שומן
  • ‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 6 ביצים מספר 1, מופרדות

לעיטור

  • 300 גרם פירות טריים חתוכים (למשל מנגו)

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ משמנים את תחתית התבנית בחמאה.

‭.2‬ הקלתית: מרסקים את העוגיות (במעבד המזון או בעזרת פטיש שניצלים‭.(‬ מניחים בתחתית התבנית ומהדקים.

‭.3‬ המלית: שמים בקערה את הגבינה, הסוכר, הקורנפלור, הפודינג, תמצית הווניל והחלמונים ומערבבים למרקם אחיד.

4. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומתחילים להקציף. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הקצף לקערת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. יוצקים על התחתית ואופים 15 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור לבינונית-נמוכה ‭150)‬ מעלות) וממשיכים לאפות כ־20 דקות נוספות. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו כחצי שעה. מאחסנים שעתיים במקרר.

‭.5‬ מחלצים את העוגה מהתבנית, באמצעות העברת סכין בינה לבין התבנית ושחרור השוליים. מסדרים את פרוסות הפרי במעגלים על העוגה ומאחסנים במקרר עד להגשה. מגישים קר.