המרכיבים (12 פרוסות)
תבנית בקוטר 24 ס"מלבסיס:
- 13 תמרי מג'הול, מגולענים
- 150 גרם שקדים
- קורט מלח
- 1/4 1 כוסות אגוזי קשיו
- מיץ מחצי לימון
- גרידת לימון
- 3 כפות שמן קוקוס
- 2/3 כוס חלב סויה
- 4 כפות סוכר
- 3 בננות בינוניות, קלופות
- 1 כוס אוכמניות (טריות או קפואות)
ההכנה
- משרים את התמרים במים רותחים כרבע שעה, ומסננים היטב. משרים אגוזי הקשיו במים רותחים כחצי שעה, ומסננים היטב.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת מעבד המזון את השקדים, התמרים והמלח וטוחנים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב. מכניסים את התבנית למקפיא.
- שמים בסיר בינוני את שמן הקוקוס מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר וחלב הסויה, וממיסים על אש קטנה עד לקבלת תערובת חלקה.
- שמים בקערת מערבל המזון את אגוזי הקשיו וטוחנים לתערובת דקה. מוסיפים את התערובת הנוזלית, הבננות והאוכמניות וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים על הבסיס את התערובת המוכנה.
- מכניסים את העוגה למקפיא לכשעתיים-שלוש. יש להוציא את העוגה כרבע שעה לפני ההגשה. ניתן לקשט עם אוכמניות.
ערכים תזונתיים לפרוסה:
אנרגיה: 230 קק"ל , פחמימות: 19.4 גרם, חלבון: 5.5 גרם, שומן:14.6 גרם, סיבים תזונתיים: 3 גרם, סידן: 53.3 מ"ג