המרכיבים (12 פרוסות)

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:

  • 13 תמרי מג'הול, מגולענים
  • 150 גרם שקדים
  • קורט מלח
למילוי:

  • 1/4 1 כוסות אגוזי קשיו
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידת לימון
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 2/3 כוס חלב סויה
  • 4 כפות סוכר
  • 3 בננות בינוניות, קלופות
  • 1 כוס אוכמניות (טריות או קפואות)

ההכנה

  1. משרים את התמרים במים רותחים כרבע שעה, ומסננים היטב. משרים אגוזי הקשיו במים רותחים כחצי שעה, ומסננים היטב.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. שמים בקערת מעבד המזון את השקדים, התמרים והמלח וטוחנים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב. מכניסים את התבנית למקפיא.
  4. שמים בסיר בינוני את שמן הקוקוס מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר וחלב הסויה, וממיסים על אש קטנה עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. שמים בקערת מערבל המזון את אגוזי הקשיו וטוחנים לתערובת דקה. מוסיפים את התערובת הנוזלית, הבננות והאוכמניות וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים על הבסיס את התערובת המוכנה.
  7. מכניסים את העוגה למקפיא לכשעתיים-שלוש. יש להוציא את העוגה כרבע שעה לפני ההגשה. ניתן לקשט עם אוכמניות.

ערכים תזונתיים לפרוסה:

אנרגיה: 230 קק"ל , פחמימות: 19.4 גרם, חלבון: 5.5 גרם, שומן:14.6 גרם, סיבים תזונתיים: 3 גרם, סידן: 53.3 מ"ג